Beredskapsledelsen har i dag bestemt at alle skoler og barnehager i Porsgrunn kommune stenges fra og med fredag 13. mars og inntil videre. Det gjelder også private skoler og barnehager, Kulturskolen, Voksenopplæringssenteret og Klokkerholmen. Det forventes en tilsvarende beslutning fra nasjonale myndigheter i dag, skriver Porsgrunn kommune i en pressemelding.

Foreldre med barn i barnehage og barneskole oppfordres til å holde barn hjemme fra og med i dag, dersom det er mulig. Det jobbes med tiltak for at personell med små barn som utfører samfunnskritiske oppgaver sikres nødvendig barnepass.

- Vi arbeider også med å sikre et tilbud til elever med spesielle behov.

Grunnskolene legger opp til å kunne undervise elevene digitalt. Detaljer om dette kommer vi tilbake til. Fravær registreres ikke.

– De tiltakene vi iverksetter nå er svært inngripende og får store konsekvenser for kommunens befolkning. Vi gjør dette nå, fordi vi mener at konsekvensene av å ikke gjøre det vil være større. Det viktigste er å hindre spredning av smitte og trygge våre innbyggere, sier ordfører Robin Kåss i pressemeldingen.

Ordfører minner om god hånd- og hostehygiene på hjemmebane. Han oppfordrer foreldre til å ikke bruke for eksempel kjøpesenter som arena for aktivitet.

Skien kommune stenger skoler og barnehager fram til påske. Det er også ventet at statsminister Erna Solberg vil gi beskjed om dette klokken 14.00 da hun holder pressekonferanse.

Kommuneledelsen holder nå informasjonsmøte i rådhuset. Etter møte i beredskapsledelsen i kommunen i formiddag er det bestemt at all kommunal aktiviteter stengt ned. Det gjelder også de fleste kommunale møter, sier fungerende ordfører Trond Ballestad.

Kriseledelsen har avgjort å stenge skoler og barnehager i Midt-Telemark kommune.

Også Sagavoll folkehøgskole stenger på ubestemt tid for å forebygge Corona-smitte. Skolen stenger i kveld kl 22.

- Helseministeren har bedt oss alle gjøre tiltak for å begrense smitten fra Corona-viruset. Vi vet pr nå ikke varigheten av dette, vi vil holde kontakten med elevene primært pr mail. Husk smittevernreglene! Dette er en lei situasjon for oss alle, nå vil vi ta vare på hverandre! Vi følger Folkehelseinstituttets oppdateringer, skriver Kjersti Versto Roheimrektor, rektor ved skolen, på Facebook.

Alle landets skoler og barnehager stenges. Det et ett av tiltakene regjeringen kommer med torsdag for å hindre virusspredning, etter det NTB erfarer.

Statsminister Erna Solberg (H) og helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) møter pressen for å legge fram nye tiltak for å hindre spredning av koronaviruset klokken 14 torsdag.