Det har nå dukket opp en ny BankID-app på Apples appbutikk. Etter hvert må alle dagens Apple-brukere bytte ut den appen de i dag benytter, melder Tek.

Årsaken er at selskapet bak tjenesten frem til i fjor var en del av samme selskap som Vipps, men nå er skilt ut i et eget selskap.

– Endringen skal være så sømløs som mulig for brukerne våre. Prosessen er automatisert slik at informasjonen overføres fra gammel til ny app, og du kan bruke den gamle appen til å aktivere den nye. Du vil få beskjed direkte i appen, der du vil se en knapp som tar deg direkte til den den nye appen. Det hele tar bare et par minutter, forteller Hege Steinsland, kommunikasjonssjef hos BankID til nettstedet.

Du kan allerede nå laste ned den nye appen, og bytte, men ifølge BankID er det ikke nødvendig å gjøre noe som helst før man får beskjed fra appen på et senere tidspunkt.

– Alle med iPhone og iPad vil få beskjed via BankID-appen når det er din tur å laste ned den nye appen, forklarer Hege Steinsland, kommunikasjonssjef hos BankID til Tek.no.

Versjonnummeret du skal se etter er 2.2.1 for den gamle appen og 2.3.1 for den nye. Bytte av app er ikke være nødvendig for Android-brukere.

Slik oppdaterer du:

  • Last nedBankID på App Storetil iPhonen din.
  • Trykk på «Start Aktivering»
  • Gå igjennom stegene for å hente informasjon fra den gamle appen
  • Trykk «Fortsett» når du blir spurt om å bruke bankidapis.no for å logge på
  • Du vil få beskjed i den gamle appen at «BankID-appen ha blitt deaktivert på denne enheten».
  • Nå kan du slette den gamle BankID-appen. Trykk og hold på appikonet som sier «gammel», og slett