Det sier daglig leder Elisabeth Haugen i Bø frivilligsentral og pedagogisk konsulent Hanne Skretteberg ved oppvekstkontoret i Midt-Telemark kommune.

Dermed er det bare å korrigere det som tidligere kommet fram i TA, det er absolutt mye som skjer for barn i denne kommunen.

Midlene ruller inn

Midlene har strømmet inn fra flere hold. 1,1 millioner kroner kommer fra Utdanningsdirektoratet.

– Det gjør at vi for første gang kan tilby sommerskole for barn. Det er noe helt nytt, forteller Haugen.

– Det er på bakgrunn av koronaen at vi har fått så mye penger. Det har vært så lite tilbud ellers, forklarer Skretteberg. Oppvekstkontoret er ansvarlig for sommerskolen.

Totalt er potten på 500 millioner fra direktoratet. Utdelingen skjer etter elevtall.

Utstyrsbank, sommeråpent hus for ungdom (13-19 år) og sommerturer er andre tilbud denne sommeren ved frivilligsentralen.

– I utstyrsbanken kan en låne sparkesykler, stand up paddel board og kanoer. Dette er mulig etter støtte fra Gjensidigestiftelsen på 130 000 kroner. I tillegg til 50 000 kroner fra TA og lokalavisenes tilskuddsordning i A-media. Det har også kommet penger fra Vestfold og Telemark fylkeskommune.

– Midlene bare strømmer inn, sier Haugen og setter stor pris på det.

I tillegg kan de også tilby sesongkort til Sommarland.

– Dette er et kjærkomment tilbud som treffer de sårbare gruppene, påpeker lederen i frivillighetssentralen.

227 påmeldt

Så langt er 227 påmeldt til sommerskolen.

– Det er like mange jenter som gutter, forteller de.

Sommerskolen er for alle barn og unge i grunnskolen, som har gått første-tiende. trinn dette skoleåret. Det er maks 500 plasser.

Alle tilbudene er gratis, og foregår på dagtid.

Noen av aktivitetene varer en dag, mens andre varer en uke (fire til fem dager). Eleven får tilbud et opplegg (dags- eller ukeopplegg). All informasjon ligger digitalt på Sommerskolen i Midt-Telemark.

Det trengs ingen forkunnskaper på noen av aktiviteter. På elvepadling og wakeboard må eleven være svømmedyktig.

Tildeling av plasser skjer fortløpende ettersom påmeldingen skjer. Det er holdt av noen plasser til barn og unge med spesielle behov. Det er arrangørene som tildeler plasser. Det er prinsippet «førstemann til mølla» som gjelder. Påmeldingsfristen er 13. juni. Aktivitetene for uke 25 og 26 får svar innen 21. juni.

Frivillige organisasjoner, idrettslag og andre aktører er samarbeidspartnere som gjør det mulig å få til dette tilbudet i sommer.

Forskerfabrikk, skogskole, idrettsuke, gårdsliv, vikinguke, breakdance, elvepadling, terrengsykling, maling, wakeboard og klatring er de ulike aktivitetene som tilbys.