Gå til sidens hovedinnhold

Aktivitetseldorado har tilrettelagt for koronapåske

De mange koronarestriksjonene opp mot påske kom ikke uventet på reiselivet i Tinn. Fjellområdene og de mange overnattings- og aktivitetstilbudene er derfor fremdeles tilgjengelige.

Påsken er rett rundt hjørnet og med hundrevis av anbefalinger, påbud og lokale forskrifter er det ikke lett å vite hva man kan eller ikke kan. Kanskje så du for deg en hjemmepåske med kabal, men daglig leder i visitt Rjukan, Hege Sætre Næss, mener telemarkinger og andre ikke nødvendigvis trenger å skrinlegge alle planer om påskeferie.

– Har du behov for å komme deg vekk, få litt miljøforandring og være ute i aktivitet samtidig som du holder avstand – da er Rjukan stedet, mener hun.

Sætre Næss minner om at områdene rundt Rjukan byr på mange flotte naturopplevelser. Her får du en oversikt.

– Vi har milevis med oppkjørte langrennsløyper og Gausta skisenter holder åpent – med en stavlengdes avstand. Gaustatoppen er alltid tilgjengelig og Hardangerviddas enorme områder ligger klar til bruk. Det å overholde tometers avstand er ingen problem, sier hun.

(saken fortsetter under bildet)


Det har vært mye snakk om hytter og hyttebesøk opp mot påsken 2021, men det er langt fra alle som har den muligheten. Det er mange som trenger å leie seg husrom og her er visit Rjukan sin oversikt over ledige rom og hytter i Tinn – samt hvilke restriksjoner som gjelder rundt de ulike aktivitetene. Denne saken ble skrevet før påsken startet - så ledige rom og hytter kan være forandret. Det kan også koronarestriksjonene.

Gaustaområdet:

Gaustablikk høyfjellshotell har ledig rom hele påsken, samt ledige hytter i første halvdel av påsken. Måltider blir servert puljevis. Munnbind må brukes i alle fellesarealer.

Kvitåvatn fjellstue har hytter med enkel standard og ligger i nærheten til langrennsløypene.

Gaustatoppen sportell er et nyåpnet og moderne hotell. Også her er det munnbindplikt i fellesarealer. De som bor i enheter med kjøkken kan få levert frokost og middag på rommet. De som bor på dobbeltrom kan få egen plass i restauranten.

Ønsker du å leie en hel hytte for deg selv kan du kontakte Gaustatoppen booking. På disse utleiehyttene kan man få mat levert på døren.

(saken fortsetter under bildet)

Rjukan sentrum:

Rjukan hytteby har noen ledige hytter enkelte dager i påsken. I tilknytning til hyttene ligger en kro som serverer mat. Det anbefales å oppleve vandreruten Company Town.

Tinn Austbygd:

Sandviken Camping har ledige campinghytter og bobilplasser. Fellessanitæranlegget er stengt, men bygg med enkeltstående rom med dusj og toalett er åpent. Saunatønna kan fremdeles bookes og ingen hindrer deg å prøve et påskebad i Tinnsjøen.

PS: Isen er gått nord i Tinnsjøen, mens den fremdeles ligger tjukk i sør – så vi snakker isbading.

– Vi minner også om at dagligvarebutikkene på Rjukan kan frakte varer til alle. I enkelte av butikkene på Rjukan kan du dessuten reservere tid for å handle slik at det kun er åpent for deg og din husstand, sier Sætre Næss.

Aktiviteter:

Langrenn: Det er langrennsløyper i Skirvedalen, på Gausta, i Hovin, på Møsvatn og på Gvepseborg.

Alpint: Serveringsstedene tilknyttet Gausta skisenter, Gausta Food Court og Fyrieggen, flytter serveringen utendørs i år.

I tillegg kjører Sams foodtruck i området (dette er en preppemaskin som er omgjort til serveringsvogn). Utleie av ski og kjøp av heiskort må bestilles på nett. Tips her er å laste ned Gausta-appen.

Krossobanen:

Krossobanen er åpen. Den frakter deg til Gvepseborg, ved foten av Hardangervidda. Turen tar fem minutter og det legges til rette for at husstander inntil seks personer kan reise sammen i én kabin. Kun 10 personer kan vente inne i avgangshallen samtidig. Her er det munnbindpåbud. Fra Gvepseborg kan man gå Tinn-løypa helt ned til Atrå. På Gvepseborg er Krosso fjellstue åpen hver dag i påsken. Her gjelder tometersregelen og det oppfordres til å forhåndsbestille.

(saken fortsetter under bildet)

Gaustatoppen:

Sætre Næss anbefaler de som vil prøve noe nytt til å forsøke seg på en trugetur til Gaustatoppen.

Tracks of Telemark guider små grupper på tur og har i skrivende stund noen ledige plasser langfredag og påskeaften. De som vil prøve må opp «midt på natta» og det gås i lyslenker på vei oppover. Tometersregelen gjelder og på toppen venter en åpen Gaustatoppen turisthytte. Trugefølget tar Gaustabanen ned igjen.

Gaustabanen er nemlig åpen som vanlig, men med tometersregel. Dette gjør at færre en vanlig kan fraktes per tur. Munnbind er påbudt både på Gaustabanen og Gaustatoppen turisthytte.

Snowshoe Thompson minnerenn:

Normalt går Snowshoe Thompson minnerenn av stabelen på palmesøndag, men på grunn av pandemien er det nå opp til deg når du vil gå. Løypa ligger uansett klar.

Med eller uten munnbind.