Det er gjort omfattende beslag i saken som har blitt etterforsket siden mars i år og har sitt utspring i Skien.

Flere av de ni som har bllitt varetektsfengslet kan kobles til en somalisk ungdomsforening i Skien. I tillegg til somaliere er også personer av norsk og andre etnisiteter blant de siktede.

Den antatte hovedmannen i saken har tidligere utad frontet ungdomsforeningen som etter eget utsagn driver med leksehjelp, biljard og fotballkamper for barn og unge. Foreningen har tidligere mottatt offentlig støtte.

Da TA besøkte ungdomsforeningen torsdag ettermiddag bekreftet flere av de voksne gjestene på at de kjente til arrestasjonene i det somaliske miljøet. Selv etter gjentatte forsøk har det ikke lykkes å få en kommentar fra ledelsen i foreningen. Etter det TA har grunn til å tro har de reist utenlands.

Saken er fortsatt under etterforskning, men politiet bekrefter torsdag at de har beslaglagt mellom fem og ti kilo amfetamin og flere kilo hasj i aksjonene mot nettverket.

STENGTE DØRA I DAG

En mann som driver et profesjonelt pengeoverføringsbyrå er siktet for heleri i forbindelse med narkosalg i nettverket.

Etter det TA har grunn til å tro har bedriften hans nå mistet konsesjonen til å drive pengeoverføring til utlandet og i Norge.

Torsdag ettermiddag ble det hengt opp en plakat i inngangsdøren hvor det ble opplyst at overføringsbyrået er stengt i over to måneder fremover på grunn av ferie, og at kunder bes bruke andre samarbeidende byråer.

Da TA snakket med driveren ville han ikke kommentere om han hadde mistet konsesjonen.

- Jeg har ikke tid til å snakke med deg, ring meg en annen gang, sier mannen.

I forbindelse med etterforskning har politiet avdekket at penger fra narkonettverket har blitt sendt rundt i Norge og til andre land via pengeoverføringsbyrået.

- REKRUTTERING

Politiet bekrefter langt på vei opplysningene om at involverte i nettverket har blitt rekruttert fra ungdomsforeningen i Skien.

- Vi har avdekket at det på somaliske samlingspunkter kan ha foregått rekrutering av personer til straffbare handlinger, sier politioverbetjent Skule Worpvik torsdag kveld.

Blant dem politiet har pågrepet rundt ungdomsforeningen i Skien befinner det seg personer som knyttes til salg av stoff, samt transport av penger og narkotika.

- De sentrale aktørene i saken er siktet etter straffelovens paragraf 162, 3. ledd, den såkalte proffparagrafen i narkotikalovgivningen, og jeg kan bekrefte at vi har tatt beslag av større mengder pulverstoffer og hasj, legger han til.

- Flere av de sikta fra Grenland har ved flere anledninger transportert narkotika rundt omkring i landet, og de to største beslagene er gjort i samarbeid med trondheimspolitiet, sier Worpvik.

Etterforskningen er ikke avsluttet og politiet utelukker ikke at det ble flere pågripelser i saken.

- I en såpass omfattende sak er det mange detaljer som skal på plass og vi kommer til å drive etterforskning i lang tid fremover.