Gå til sidens hovedinnhold

Krangler om helsebevis

Artikkelen er over 6 år gammel

SKIEN: Eks-politimannen mener Linn Madelen Bråthens medisinske journal dokumenterer at hun løy da hun fortalte venninner at de hadde et seksuelt forhold, og at de derfor ikke kan ha kranglet om dette på brua natten hun døde.

Forsvarer Arne Lie ba i retten om å få legge frem en medisinsk journal som viser Linn Madelen Bråthens psykiske sykdom.

Eks-politimannen har hele tiden benektet at de tar har hatt et fysisk seksuelt forhold. Han innrømmer imidlertid at de har hatt "seksualisert" prat når de chattet sammen på nettet.

- BEVIS FOR AT DE ER FEIL

Han sa i retten at han ønsker å tilbakevise at det var en krangel om et seksuelt forhold på brua, slik det tidligere har blitt antydet.

- Jeg har aldri kranglet med Linn, sa eks-politimannen.

Han mener at dette ble tillagt stor vekt i dommen i tingretten.

- Det er mange historier som har blitt brukt mot meg. Jeg har bevis for at de er feil. I forgårs fikk vi den tykke rapporten på hennes sykdomshistorie, og jeg fikk så mange knagger å henge ting på. Jeg ser helheten så mye bedre nå. De historiene hun har fortalt, kan jeg bevise at ikke stemmer. Grunnen er at hun vil ha oppmerksomhet, sa han.

- AVDØDE HAR ET PERSONVERN

Bistandsadvokat Klomsæt varslet at han motsetter seg at journalen blir lagt frem.

- Familien vil motsette seg at det. Jeg vil peke på at avdøde har et personvern, og jeg vil be om en hjemmel for å granske henne helsetilstand. Det fører fokus bort fra det saken gjelder, at vi vet tiltalte løy om at han ikke var på brua og at han motarbeidet etterforskningen, sa bistandsadvokaten.