Odds Abel Stensrud og Notoddens Melvin Frithzell scoret 22 mål hver i 2. divisjon i fjor. I søndagens duell var det kun førstnevnte som sørget for målene. Stensrud sørget for en soleklar Odd-seier med sitt hat trick, mens svenske Frithzhell måtte gå målløs av banen.

– Lar du meg spille, så scorer jeg, men jeg har ikke noe stort ønske om å gjenta bedriften med å bli toppscorer i denne divisjonen. Det er på A-laget jeg vil spille, smiler Stensrud.

Abel er klar

19-åringen er klar på at han har kommet til Odd for å spille på A-laget, og han er klar for spill så fort det lar seg gjøre.

– Jeg er født klar, så jeg venter bare på klarsignal fra treneren. Jeg skal inn på A-laget i løpet av sesongen, og får bare fortsette å score mål her, fortsetter den tidligere Skeid-spissen som fikk spille de siste ti minuttene i lørdagens tap mot Aalesund.

Stensrud har fått kjenne på nivået i Eliteserien i to innhopp så langt denne sesongen. Han er ikke fornøyd med sesongstarten til sin nye klubb, og føler han har mye å bidra med.

– Vi har kun seks poeng på fire kamper, noe som ikke er godt nok. Vi kan mye bedre. Jeg håper på å få mer spilletid etter hvert, og vil vise fram det jeg kan, men det er ikke jeg som tar ut laget, så jeg får forholde meg til det treneren sier, forklarer Stensrud.

– Hadde scoret fem

Det var Notodden som kom best i gang i søndagens lokaloppgjør etter at Sebastian Pop scoret etter bare fire minutter. Hjemmelaget tok over føringen med to mål før pause, før blåtrøyene utlignet rett etter hvilen. Utover i 2. omgang sprakk imidlertid laget fra industribyen og måtte se Kachi og nevnte Stensrud score henholdsvis ett og to mål før full tid. I motsatt ende gikk storscorer Frithzell målløs av banen for andre gang i år.

– Vi starter bra, men klarer ikke å holde ut hele kampen. Vi sliter med å få spillet til å sitte, og får mye imot, forklarer Frithzell.

Notodden ligger dermed nederst på tabellen etter tre spilte kamper med hele ti innslupne mål, men storscoreren er ikke nevneverdig bekymret etter den svake sesongstarten.

– Det er fortsatt tidlig i sesongen, og vi kommer snart i gang, vi. Det er ikke sånn at vi rykker ned, smiler den svenske statsborgeren.

Frithzell har stått over flere treninger den siste tiden og mener han hadde scoret mange mål mot Odd 2 hvis han hadde hatt fjorårsformen inne.

– Jeg har slitt med en infeksjon så jeg har ikke fått trent som planlagt, derfor er jeg helt ute av form. Under normale omstendigheter kunne jeg fort scoret fem mål i dag, men det sitter ikke helt, mener den ellers så målfarlige spissen.

25-åringen er sikker på at målene vil komme bare han kommer seg på treningsfeltet.

– Jeg har mål inne, men jeg må trene for å ha timingen inne. Jeg satser på å være i bedre form allerede inn mot neste kamp, fortsetter den tidligere Hødd-spissen.

Frithzell var som Abel Stensrud, en ettertraktet mann etter den imponerende fjorårssesongen. Han ble i Notodden, men vet ikke hva framtiden bringer.

– Jeg har ikke hørt om noen interessenter etter at overgangsvinduet stengte. Jeg har kontrakt ut året, og jeg forholder meg til det. Nå vil jeg bare i gang med å score mål for Notodden, avslutter den sympatiske svensken.

Odd 2 møter Ullern borte førstkommende lørdag, mens Notodden tar imot ubeseirede Moss hjemme på Optime arena dagen etter.

FAKTA

Odd II – Notodden 5–2 (2–1)

Skagerak Arena, 205 tilskuere.

Dommer: Satha Sejoohn Sritharan (Oppsal)

Mål: 0–1 Sebastian Pop (4), 1–1 Abel Stensrud (10), 2–1 Syver Aas (39), 2–2 Pozo-Venta (47), 3–2 Abel Stensrud (58), 4–2 Abel Stensrud (66), 5–2 Kachi (75).

Odd (fra start): Peder Clausen, Gilli Rólantsson, Dennis Gjengaar, Jesper Skau, Josef Baccay, Syver Aas, Sebastian Jørgensen, Sander Nordbø, Fenuel Tewelde, Abel Stensrud, Kachi.

Innbyttere: Emmanuel Gisa, Samuel Skjeldal, Jonatan Ulsnes.

NFK (fra start): Matias Finnestrand, William Husebø, Sebastian Pop, Anton Snibb, Adrian Solberg, Sebastian Temte Hansen, Adrian Berntsen, Erik Granelius, Younes Amer, Melvin Frithzell, Willian Pozo-Venta.

Innbyttere: Espen Hagen, Emmanuel Kisaruko, Halvor Haug, Jens Jonassen.