Klokka 17.45 onsdag 25. mai: Knut Arnfinn Kåsene kommer kjørende i sin grå varebil på E134. Ved Brødlaus, et par kilometer vest for Seljord sentrum, treffer han en møtende personbil. Det fører til at han mister kontrollen over kjøretøyet og kolliderer med den neste bilen han møter.

Avhørt av politiet

Kåsene døde av skadene han fikk. Tre personer fra de to andre bilene ble bare lettere skadd, men én av bilførerne ble siktet for uaktsom kjøring. Dette er en 73 år gammel mann fra Oslo, som kjørte den første bilen som traff Kåsenes bil.

– Vi mener han kom over i møtende kjørefelt. Han har vært i avhør med politiet og erkjenner ikke straffskyld, men han har samtykket til midlertidig inndragning av førerretten, sier Sigrid Dahl i politiet.

Politiet har tatt blodprøver av ham for å sjekke om han var påvirket av alkohol eller andre stoffer, men prøvene var negative.

– Saken er fortsatt under etterforsking. Vi venter blant annet på endelig obduksjonsrapport og på rapporten fra veivesenets ulykkesanalysegruppe (UAG), sier Dahl.

Skal vurdere tiltale

Hun ønsker ikke å si noe om hvorfor 73-åringen skal ha vært over i feil side av veien. Det vil trolig ta flere måneder til før det blir avgjort om det skal reises tiltale mot den siktede Oslo-mannen.

Han har advokat Lill Kristin Nilsen som forsvarer. TA har foreløpig ikke fått kontakt med henne.

Den tredje bilen som var involvert ble kjørt av en mann i 60-åra fra Drammen. Han er ikke siktet for noe straffbart i forbindelse med ulykka.