Reime er heller ikke den eldste i vennegjengen. Han har fått med seg Bjørn Leirvik og Olav Nilsen – også de fra Nissedal – og Sigurd Marlov Antonsen fra Arendal. De er per i dag i alderen 63 til 72 år.

Startskuddet går i september 2022 og det forventes at turen vil ta en drøy måned. At målet er Gibraltar er ingen tilfeldighet.

Ikke spesielt erfaren

– Det er ikke akkurat en gjeng med ungdommer som skal på tur nei, selv har jeg nettopp fylt 70 år. Dette er noe jeg har hatt lyst til å gjøre i flere år, men det har aldri vært et poeng å gjøre reisen til en sjøldiggingstur. Vi har tenkt å kombinere det med et veldedig formål, sier Reime.

Prosjektet som ble valgt ut var Kirkens nødhjelps mangeårige prosjekt for rent vann til mennesker i utviklingsland.

– Det er et prosjekt som er veldig konkret og nødvendig i dagens samfunn – ikke minst med stadige nye forhold som oppstår i forbindelse med klimaet. Stadig flere land opplever mangel på vann og tørke, sier Reime.

– 4000 kilometer er en drøy tur, hva slags erfaring har du fra sykkelsetet fra før av?

– Ikke spesielt mye, men jeg prøvd å sykle litt lengre turer nå i sommer for å se om kroppen tåler det. Så jeg har vært oppe i 20 mil på en dag, men jeg må nok trene en god del mer før turen starter. For å klare å gjennomføre, sier han.

Symbolsk rent vann

Reime sier gjengen planlegger å sykle mellom 12 og 14 mil hver dag for å komme seg gjennom Europa på en drøy måned.

– Hvor går ruta?

– Vi starter i Nissedal og sykler antakelig til Kristiansand for å ta båten til Danmark. Vi vet ikke helt om vi skal innom Nederland eller om vi skal holde oss i Tyskland, men når vi kommer til Frankrike er planen å dreie litt østover slik at av vi får med oss deler av den franske riviera før vi begynner på østkysten av Spania og sykler spaniakysten nedover til Gibraltar.

Reime sier planen er å samle inn 250 000 kroner til rent vann, men håper de kan få inn mer.

At det ble Gibraltar som ble satt som mållinje er ikke tilfeldig.

– Vi valgte Gibraltar fordi det er en av de plassene i Europa som ligger nærmest Afrika. Ved å legge opp ruta fra Norge til Gibraltar bringer vi rent symbolsk vann til Afrika, sier Reime.

Turen har fått navnet «Sykkel for vatn» og har egen facebookside. Her skal hele sykkelturen oppdateres hver eneste dag.