– Mottakelsen vi har fått i Porsgrunn og Grenland har vært fantastisk. Vi er fullbooket flere uker fram i tid, sier Erik Solberg Moe.

Ifølge den daglige lederen hos Pincho Nation, har 6000 gjester testet restauranten siden 25. februar.

– 28 000 tapasretter er solgt. Plankesteken er klassikeren.

Det er plass til 140 gjester i restaurantlokalet i ærverdige Tollboden.

– På en helgedag er det over 400 innom. Først er det mest barnefamilier, før par og vennegjenger reiser ut seinere på ettermiddagen og kvelden, sier Moe.

Han har med seg styreleder Daniel Christensen og Eirik Madsen. De opplever at mange prøver å ta bakveien i håp om å få bord.

– Vi får mange forespørsler fra kjentfolk, som forhører seg. Vi må imidlertid følge køsystemet så langt det lar seg gjøre, sier Eirik Madsen.

(Saken fortsetter under bildet)

Stor uteservering

De tar grep for å få plass til flere. Porsgrunn kommune har gitt klarsignal for uteservering ut mot rådhusplassen.

– Det blir utebar og opp mot 130 sitteplasser, fordelt på 140 kvadratmeter. Egne møbelsnekkere engasjeres. Det blir ikke noe hva som helst som bygges. Vi opplever at kommunen er velvillige for å legge til rette. Det skal de ha ros for, mener Moe.

– Uteserveringen er godkjent med visse restriksjoner på møblement og utforming. Det må selvsagt stå i stil til Tollboden. Vi har respekt for bygget. Vi er i tett dialog med kommunen og fylkeskommunen for å tilpasse, sier Daniel Christensen.

Tak og varmelamper er planlagt. Det er også snakk om to slag av mindre karuseller, som attraksjon for barna.

– Vi begynner snart å bygge, men tegningene skal først finjusteres. Håpet er å åpne uteserveringen i månedsskiftet april-mai. Det skal i alle fall være klart til 17. mai, sier Moe.

Halvparten av sitteplassene ute er tiltenkt som drop-in, mens den andre halvparten blir åpen for booking.

(Saken fortsetter under bildet)

Kjører langt

Trioen snakker varmt om Porsgrunn, og er opptatt av hvordan de kan bidra til å gjøre det til en enda mer attraktiv by.

– Både jeg og Eirik er jo fra byen, og føler kanskje på en ekstra tilhørighet. Det gjør også noe med oss når vi lager nye tilbud. Da skal gjøres ordentlig, sier Erik Solberg Moe.

– Vi heier på alt som skjer i Porsgrunn, sier Madsen.

Da er det ekstra stas å snakke med gjester som kjører fra Gvarv, Notodden og andre kommuner utenfor Grenland for å teste dem ut.

– Vårt ønske er å være et supplement til alt annet som skjer her, sier Christensen.