Gå til sidens hovedinnhold

51 drept i trafikken i år – Vestfold og Telemark er hardest rammet

VESTFOLD OG TELEMARK: Fylket vårt har størst økning i den dystre statistikken.

Dette viser Statens vegvesens foreløpige gjennomgang av dødsulykkene hittil i 2020.

Vestfold og Telemark har vært hardest rammet i forhold til fjoråret med 11 drepte, noe som er fem flere enn på samme tid i fjor.

51 personer mistet livet på norske veier i årets første halvår, en mer enn i fjor. 10 av de omkomne er førere på MC og åtte av disse er menn over 40 år. (30.06.2020) Fire av MC-ulykkene skjedde i Telemark og én av dem i Vestfold.

– Ved inngangen til sommeren er dessuten seks av åtte ulykker i juni med MC, sier avdelingsdirektør Guro Ranes i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Seks av dødsulykkene på MC hittil i år er utforkjøring i sving og i mange av disse ulykkene har flere kjørt ifølge. Dette tyder på at førerne ikke har behersket kjøretøy og fart gjennom svingen og har kjørt fortere enn de har hatt ferdigheter til.

– Vi vil at alle skal komme trygt fram, så mitt råd er: Hold oppmerksomheten på egen kjøring – Ikke stress, stopp og bytt sjåfør undervis, sier Ranes. Tre enkle grep vil sørge for sikker trafikk på vegene i sommer – husk bilbelte, hold fartsgrensa og kjør rusfritt, sier Ranes.

Viken har flest drepte totalt med 13, og Vestland med sine fire har begge like mange drepte som fjoråret.

Nordland, Innlandet og Agder har to færre drepte enn i fjor, med henholdsvis fire, fem og to drepte i år. Troms og Finnmark og Trøndelag har tre drepte hver, begge én mer enn i fjor. Rogaland hadde ingen drepte hittil i fjor, men i år er det to.

Oslo har to dødsfall, ett mer enn i fjor. Møre og Romsdal har også to, men det er tre mindre enn i 2019.