Politimesteren i Sør-Øst har tatt ut tiltalebeslutninga mot porsgrunnsmannen, som er tiltalt for flere forhold.

Ifølge tiltalebeslutninga skal den 48 år gamle porsgrunnsmannen både ha kjørt uaktsomt, uten førerkort og i alkoholrus på E18 i Vestfold og Lier 13. desember 2021. Denne dagen skal han også ha kjørt i 147 km/t i ei 110-sone. En blodprøve tatt samme dag skal ha vist at han hadde en promille på minst 1,2.

– Han holdt høy hastighet, vinglet i veibanen, kjørte aggressivt ved at han lå tett opp mot bilene foran, foretok passeringer på høyre side og forbipasseringer med svært liten margin. Øvrige bilister måtte bremse og vike for å unngå å kollidere med ham, heter det i tiltalebeslutninga.

– Skallet til kvinne

Han er også tiltalt for kjøring i narkorus, noe som skal ha skjedd tidlig om morgenen 31. januar 2022 på Europavei 1701 i Larvik. En blodprøve tatt snaue to timer senere skal ha vist at han var påvirka av flere narkotiske stoffer, deriblant amfetamin og kokain, og påvirkningsgraden skal ha vært tilsvarende 0.19 i alkoholpromille. Også ved dette tilfellet kjørte han uten førerkort.

Påtalemyndigheten mener også at 48-åringen ved et tilfelle har forsøkt å kjøpe sex fra en kvinne i Skien, og at han skal ha skallet til denne kvinnen i ansiktet.

Ifølge tiltalebeslutninga var det om ettermiddagen mandag 23. mai i fjor at 48-åringen forsøkte å avtale kjøp av sex med en kvinne, samt at han skal ha skallet til henne. Hendelsen skal ha skjedd i en leilighet i Skien sentrum.

– Betalte 2000 kroner for sex

Videre er 48-åringen tiltalt for å ha kjøpt sex av en kvinne i Oslo for 2000 kroner. Påtalemyndigheten mener at dette skjedde om ettermiddagen tirsdag 11. oktober i fjor, på Grünerløkka i Oslo.

Tiltalebeslutninga er datert 4. januar i år og signert av politiadvokat Pia Elsebeth Skjørshammer Løvli, som også skal være aktor når rettssaken går i Vestfold tingrett 15. mars i år. Det er satt av én dag til rettssaken som går i Larvik tinghus, hvor 48-åringen forsvares av advokat Bjørn Stormyr. Sorenskriver Jørn Holme vil være rettens adminstrator.