36-åring kjørte i narkorus – fikk 30 000 kroner i bot

TAR FLERE: For noen få år siden fikk politiet et apparat som kan gi indikasjoner på om man har ulovlige stoffer i blodet, basert på en liten spyttprøve.

TAR FLERE: For noen få år siden fikk politiet et apparat som kan gi indikasjoner på om man har ulovlige stoffer i blodet, basert på en liten spyttprøve. Foto:

SKIEN: En 36 år gammel skiensmann må ut med 30 000 kroner, etter at han ble tatt for kjøring med THC og amfetamin i blodet.

DEL

Det var natt til fredag 27. mars i år at den 36 år gamle skiensmannen ble tatt for kjøring i narkorus i Porsgrunn. En blodprøve viste at 36-åringen hadde både THC (virkestoffet i cannabis) og amfetamin i blodet, og at påvirkningsgraden var tilsvarende 0,5 i alkoholpromille.

Nylig møtte 36-åringen i Nedre Telemark tingrett, hvor han erkjente straffskyld for ruskjøring. Tingrettsdommer Øyvind Haugen har dømt 36-åringen til 15 dagers betinga fengsel med ei prøvetid på to år. 36-åringen må betale 30 000 kroner i bot, og hvis ikke boten betales, må han sone 15 dager i fengsel. Videre er han fradømt førerretten for en periode på 12 måneder, med fratrekk av perioden som førerkortet allerede har vært beslaglagt. Når denne perioden er over, må han avlegge full ny førerprøve for å få lappen tilbake.

– Vanskelig i jobben uten lappen

Normalt ligger bøtenivået for fyllekjøring på halvannen ganger brutto månedslønn. I forhold til bøtenivået i denne saken, så var påtalemyndighetens forslag i straffepåstanden på 45 000 kroner. Men retten tok hensyn til personlige forhold og 36-åringens økonomi, og boten ble derfor satt til 30 000 kroner.

36-åringen, som er i jobb, forklarte i retten at det blir trøblete for ham å klare seg uten førerkortet, blant annet i forbindelse med jobben og andre familieforpliktelser. Men dette har ikke retten tatt hensyn til.

– Den virkninga tap av førerretten vil ha for siktede fremstår ikke som vesentlig mer byrdefull enn det som normalt kan påregnes. Hensynet til trafikksikkerheten og allmenne hensyn tilsier også at en slik tapsperiode er nødvendig i en sak som denne, heter det i dommen.

36-åringen opplyste i rettsmøtet at han godtar dommen.

Artikkeltags