Mannen (36) fra en by i Telemark ble onsdag varetektsfengslet i to uker siktet for voldtekt av et barn under 14 år. Både politiet og retten mener det er fare for at mannen skal ødelegge bevis fra åsteder og påvirke vitner i saken, og bestemte derfor at han måtte holdes i fengsel mens politiet gjør undersøkelser i saken.

Det hadde også 36-åringen gått med på i politiavhør.

«Det vises til at politiet er i initialfasen av etterforskningen av en alvorlig sak», står det i kjennelsen fra Telemark tingrett.

Det var mandag kveld denne uka at 36-åringen ble arrestert.

I politiavhør har han påvist flere åsteder, og bakgrunnen for fengslingen er blant annet at retten mener han kan forsøke å påvirke disse.

«Siktede har videre forklart seg om flere åsteder som det er viktig at politiet får undersøkt uten at han gis anledning til å endre bevisbildet», har tingretten konkludert med.

Både barnet og den siktede mannen har forklart seg for politiet om hva som skal ha skjedd.

– Det er en relasjon mellom siktede og barnet, opplyste politiadvokat i enheten for seksuelle overgrep og vold mot barn (SEVO) i Sør-Øst politidistrikt, Monica Hanø, til TA onsdag.

Strafferammen for voldtekt av barn ligger fra tre til 15 år, men normalt på fire års ubetinget fengsel. Mannen er så langt kun siktet i saken.

LES OGSÅ: Kommuneansatt monterte skjult kamera på toalett: Hundrevis kan være filmet mens de gikk på do