21-åringen fra Grenland har et omfattende rusproblem og fortalte onsdag i retten hvordan han skaffer penger til å ruse seg. Der møtte han fordi den siktede mannen for tre uker siden var med på et knivran for å skaffe seg verdier.

Det har den unge grenlandsmannen erkjent straffskyld for.

«Han har opplyst at han finansiere rusmisbruket ved å «svindle og rane folk»» , skriver retten i kjennelsen, etter at 21-åringen ble varetektsfengslet videre.

Politiet etterforsker en rekke bedragerier som 21-åringen skal ha gjennomført i januar i år. Dette har han også innrømmet.

Det kom også fram at han har skaffet seg en omfattende gjeld på rundt en halv million kroner på grunn av rusmisbruket, og at han i tillegg har opparbeidet seg ei narkogjeld på mellom 20.000 og 30.000 kroner.

Ranet mannen nå er siktet for fant sted 22. februar i år.

21-åringen ble arrestert samme dag og varetektsfengslet første gang to dager senere. Han er siktet for medvirkning til ran med kniv.

Han har erkjent alt og ønsker behandling for rusproblemene sine, noe han nå også har fått tilbud om.

Politiet er snart ferdig med etterforskningen og skal sende saken til Statsadvokaten for vurdering av tiltale mot 21-åringen.

Retten mente det var nødvendig å holde 21-åringen varetektsfengslet i ytterligere fire uker på grunn av fare for gjentakelse av kriminelle handlinger.

LES OGSÅ: Bedragerisak: Slik gjorde selgeren det – fikk «svær torpedo» på besøk