Osebakken Park skal reise seg som nok et nytt leilighetsprosjekt langs elvebredden. I prosjekt-tegningene ligger det over hele 150 nye boenheter.

De første leilighetene ble lagt ut for salg i januar og av de totalt 26 i første salgstrinn er halvparten solgt. Denne uken startet så smått rivings- og ryddearbeidet på tomta der store industrihaller skal jevnes med jorda.

Om rundt to års tid skal de første flytte inn i nye boliger her.

- Vi gleder oss, og har ennå ikke angret. Samtidig er vi glad for at vi har et par år å modnes på, smiler Bjørg og Thorleif Teigen.

De er tilfeldigvis på en liten tur nedenom tomta for å sjekke fremdriften i det som skal bli deres nye nabolag. I dag bor de i enebolig med hage på Rønningen, med alt hva det innebærer av vedlikehold, og de ser frem mot en ny tilværelse i leilighet. Glade i å reise og bruke fritiden på akkurat det var avgjørende for at de tok beslutningen.

- Så synes vi det er greit og ikke vente for lenge heller. Jeg ble akkurat pensjonist, så nå passet det fint, synes Torleif.

- Milepæl

Prosjektleder i Major Bygg, Atle Andersen, og Lars Christensen i PBBL gleder seg over at en ny stor milepæl nå er nådd.

- Normalt sett gir det også en stor effekt på videre salg når det begynner å skje noe, påpeker Christensen.

Bruken av adjektiver er blitt strengt regulert når prosjekter skal ut i markedet, men det er mange de skulle ønske de fikk bruke.

- Noe av det mest spesielle her er spektakulære solforhold. Faktisk av de beste av prosjekter vi har i markedet nå, sier Christensen.

Andersen og Christensen fremhever i tillegg til den bynære beliggenheten, samtidig som det er landlig.

- Det var tidligere en del av Borgestad gård så det er en historisk grunn på flere måter, sier Christensen.

Gjengrodd

Med til historien om prosjektet hører det at PBBL allerede kan konstatere prisrekord. Etter ønske fra kjøper ble to toppleiligheter slått sammen til én og prislappen endte på 19,7 millioner kroner.

- Det er unikt, men det er viktig å få frem at det er et bredt spekter av leiligheter her. Den rimeligste leiligheten har en totalpris på 2,69 millioner og er på 60,7 kvadratmeter, poengterer Christensen.

Totalt ligger det 11 bygg i prosjektet. Totalt tre bygg med 47 leiligheter er foreløpig blitt godkjent og detaljregulert, opplyser Atle Andersen i Major Bygg.

Major Bygg er utbygningsselskapet eid av PBBL og Peab.