Politimesteren i Sør-Øst har tatt ut tiltalebeslutninga mot 19-åringen, som må møte i Telemark tingrett på Notodden i slutten av januar til neste år.

Ifølge tiltalebeslutninga skal hendelsen ha skjedd om kvelden fredag 24. juni i år et sted i Midt-Telemark, og den fornærmede i saken er ei 17 år gammel jente. Både den tiltalte og den fornærmede er hjemmehørende i Telemark.

To dager i retten

Det er satt av to dager til rettssaken, som starter 24. januar neste år i Telemark tingrett på Notodden. Aktor i saken er politiadvokat Camilla Granstrøm, mens 19-åringen forsvares av advokat Andreas Nyhaug. Den fornærmede jenta har Wenche Merethe Kåsa som bistandsadvokat.

19-åringen er tiltalt etter straffelovens paragraf 297, som har en øvre strafferamme på inntil ett års fengsel. I tiltalebeslutninga, som er datert 21. september i år og signert av politiadvokat Camilla Granstrøm, tas det forbehold om at det kan bli lagt ned påstand om erstatning/oppreisning til den fornærmede. Det står også at eventuelle sivile krav fremsettes av bistandsadvokaten.