For kvelden før utøverne skulle hoppe i vannet fra bilfergen 3,8 km ute i Hardangerfjorden, begynte det å blåse opp i Eidfjord. Så ille var været, at arrangørene måtte ta en ekstra vurdering rundt hvorvidt forholdene for innenfor de sikkerhetsparameterne de måtte forholde seg til. Spesielt i forhold til svømmingen.

Til slutt ga de tommelen opp for at Norseman kunne gjennomføres uavkortet.

– Da vi satt og spiste middag på fredag så vi at det blåste opp noe fryktelig nede i Eidfjord. Og da vi sto opp på lørdag hadde været blitt enda verre, forteller Tveten.

– Det var høye bølger og motstrøm under hele svømmingen. Det førte til at vi brukte 15–20 minutter lengre tid enn normalt på svømmingen, fortsetter hun.

– Forferdelige bein

Etter svømmingen kunne Tveten sette seg på sykkelsetet for det som i utgangspunktet er hennes favorittdisiplin i triatlon.

– Men denne gangen hadde jeg forferdelige sykkelbein, forteller Tveten.

Det ble ikke noe bedre av at mye av sykkeldelen ble gjennomført i kraftig motvind. Vindkastene var helt oppe i 22 meter i sekundet. Rett i fleisen.

– Heldigvis er menneskehjernen sånn at vi kan velge hva vi fokuserer på; det som er kjipt eller det som er kjekt. Så jeg hadde en strålende fin tur på sykkelen, sier Tveten.

Men selv om sykkelbeina ikke fungerte optimalt, merket Tveten kjapt at løpebeina var i toppform da hun la ut på de avsluttende 42 kilometerne på vei til Gaustatoppen.

– Løpingen gikk veldig bra, og da kom familien min og heiet på meg også. Det gikk bra, men jeg gikk opp den siste bakken, forteller hun.

Vel oppe på toppen kunne hun stoppe stoppeklokken på rundt 17 timer. Oppdrag utført.

– Jeg disponerte kreftene bra og tok ut alt jeg hadde. Det var målet på forhånd, og det klarte jeg, avslutter hun fornøyd.

Steinar Løvås, også han fra Skagerrak sportsklubb, deltok i sin første triatlon noensinne og imponerte med å gjennomføre på en sterk måte. Løvås ble nummer 42 i herreklassen.