Det er Fylkestinget som har vedtatt at det skal være 20 nye fylkeskommunale arbeidsplasser/årsverk lokalisert i lokalene til det som var Vest-Telemark videregående skole i Seljord.

Tanken er at fylkeskommunen skal øke sin tilstedeværelse i øvre Telemark. Det nye fylkessenteret er opprettet med ansatte fra flere seksjoner og sektorer. De 20 som er ansatt skal utgjøre et «regionalt team» for samarbeid på tvers i oppgaveløsningen.

Mandag klipper kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik snoren.


– Fylkestinget i Vestfold og Telemark fylkeskommune vedtok i 2020 å opprette et fylkessenter i Seljord. Senteret er et grep for å desentralisere arbeidsplasser og sikre at fylkeskommunen er tett på det som skjer i hele fylket. Nå er kontorlokalet på den tidligere videregående skolen klart, og 17 personer har senteret som arbeidssted. Målet er at det skal være minst 20 arbeidsplasser her i løpet av året, heter det i en pressemelding fra Johannes Rindal.

– Fylkeskommunen skal være til stede i hele fylket. Med opprettelsen av fylkessenteret i Seljord gjør vi ord til handling, sier fylkesordfører Terje Riis-Johansen.

På gjestelisten til åpningen står flere ordførere fra Vest-Telemark, Hjartdal og Midt-Telemark. Statsforvalteren er også på plass.

Før statsråden kommer til Seljord skal han besøke Notodden videregående skole – for å bli kjent med samarbeidet skolen har med kommunen og næringslivet.

Etter åpningen av fylkessenteret skal ministeren besøke Hegna Landhandel. Der skal han møte Hans Ola Bakås som har utviklet mye av teknologien som ligger bak selvbetjente butikker. Hegna Landhandel var den første selvbetjente butikken i Norge da den åpnet og i dag er det over 50 slike fordelt over hele landet.

Den siste av disse som nylig ble åpnet i Telemark var Joker-butikken i Tuddal.