– Jeg har passert her tidligere også, men ikke sett dette. Nå lurer jeg på hva i all verden det kan være, sier 12-åringen.

Stian tar med ØP sammen med søsteren Maria (9) og pappa Lars til et lite skogsområde kloss inntil den nye gang- og sykkelveien som går fra fylkesvei 303 og inn mot Tjøllinghallen mellom Tjøllingvollen og Løve.

Det lille området består av gammel skog, og det ligger også tett opp til et boligområde.

Makabert

På et av de større trærne inne i skogholtet er det hengt opp det som ser ut som en stor fugl. Dyret er bundet opp med piggtråd, og det er stukket en stor kniv eller en bajonett inn i restene av fuglen.

Det er også hengt opp farget stoff som bærer spor av å være brent på «kreasjonen», og det som er hengt opp bærer preg av å hengt der en stund.

– Da jeg fant dette, hang det også et håndjern på fuglen. Det er nå fjernet, forteller Stian.

– Det var forresten to bajonetter her, sier han.

Har brent

Det som trolig er en fugl er også brent, og under dyret står det en jerngryte på det som ser ut til å ha vært et bål.

– Dette ser rart ut, og det er jo i seg selv skummelt at noe har tent et bål her inne i skogen så nær boligområdet, sier Lars Gavelstad.

Hva det som er hengt opp på trestammen kan være og hvorfor det er hengt der vil han ikke mene noe om, men han synes det er merkelig.

– Det kan jo rett og slett ha vært unger som har lekt seg her, sier han, mens sønnen Stian tror det må ha vært snakk om en stor fugl som det nå bare er rester igjen av.

– Det er helt sikkert større enn en høne. Kanskje en måke, tror han.

Skal undersøke saken

ØP sendte tirsdag bilder av funnet til fungerende krimsjef i Larvik, Cathrine Lund, og etter at hun hadde sett bildene skrev hun til avisa at politiet ønsker å se nærmere på saken.

– Jeg synes vi skal opprette en undersøkelsessak på dette, skriver hun i en SMS.