...
Alexander Dale Oen. Foto: Terje Pedersen, ANB

Sorg i hele Idretts-Norge

Et samlet Idretts-Norge var i sjokk og sorg etter svømmeren Alexander Dale Oens tragiske død.

Publisert 01.05.2012 kl 16:29 Oppdatert 01.05.2012 kl 16:31

Tips en venn på e-post:26-åringen døde av hjertestans under et treningsopphold i Flagstaff i USA mandag kveld lokal tid.

– Han var en stor idrettsutøver for et lite land, sa statsminister Jens Stoltenberg da han fikk budskapet om Alexander Dale Oens død.

Toppene i Idretts-Norge stilte seg bak statsministeren.

– Et ubegripelig tap og veldig trist. Vi er mer eller mindre i sjokk over en slik ufattelig tragedie, sier toppidrettssjef Jarle Aambø til NTB.

– Alexander var en stor utøver, og han var også en utøver med en stor personlighet og et stort menneske som mange har tatt del i og hatt glede av. Det er det mange av oss som har erfart, la Aambø til.

Rørte

Idrettspresident Børre Rognlien sier han husker Dale Oen først og fremst som en svært spesiell idrettsutøver, men også som et medmenneske utenom det vanlige.

– Alle husker jo hans opptreden under VM i fjor, sier Rognlien til NTB. Han tenker på Dale Oens tårer på seierspallen etter terroranslagene i Oslo og Buskerud 22. juli.

– Vi synes det er helt grusomt. Spesielt for familien og dem som sto ham nærmest, men også alle andre. Dette er helt grusomt også for Svømme-Norge og hele Idretts-Norge, sier Eknes til NTB.

Rask hjelp

Dale Oen ble erklært død på sykehuset Flagstaff Medical Center kl. 06 norsk tid 1. mai, 20 dager før han skulle fylt 27 år.

Det var treningskamerater som reagert på at Dale Oen brukte lang tid i dusjen mandag ettermiddag lokal tid. De fant ham deretter livløs på badet. Olympiatoppens lege Ola Rønsen kom raskt til stedet og satte i gang hjerte- og lungeredning, mens de ventet på ambulansen, som kom 6- 7 minutter senere.

– Alt ble gjennomført etter prosedyrene, og alt ble forsøkt, så det er uendelig trist at vi ikke klarte å gjenopplive ham. Det er vondt å akseptere, men virkeligheten siger etter hvert innover oss, sier Rønsen.

Sjokk

Landslagstrener Petter Løvberg tok tapet tungt.

– Vi er alle i sjokk, og dette er en utenfor-kroppen opplevelse for hele laget her borte. Våre tanker nå går først og fremst til familien som har mistet Alexander så altfor tidlig. Ord kan ikke beskrive den sorgen de og vi kjenner nå. For oss her i Flagstaff er det viktigste nå at vi står sammen og tar vare på svømmerne og hverandre. Det er en uvirkelig situasjon for alle, og vi får noen tøffe dager fremover, sier landslagssjef Petter Løvberg, som er med på turen til USA.

Dale Oen ble verdensmester på 100 meter bryst 25. juli i Shanghai sist sommer. Han rørte en hel nasjon da han dediserte seieren til dem hjemme i Norge etter terroranslagene 22. juli.

Tirsdag ble det lagt ut kondolanseprotokoll ved Olympiatoppens lokaler ved Toppidrettssenteret. I Dale Oen hjemsted Øygarden ble kirken åpnet for de sørgende, og klubben hans Bærumssvømmerne hadde en markering i Nadderudhallen.

På sosiale medier strømmet det inn med kondolansemeldinger fra både idrettsutøvere og menigmann. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Alvorlig frontkollisjon i Fyresdal

Tips oss: Telefon: 35 58 55 00 E-post: desken@ta.no eller nettvakt@ta.no SMS/MMS Kodeord TATIPS til 2005

FYRESDAL: To personbiler har kollidert på fylkesvei 355 i Fyresdal. Luftambulanse er på vei til stedet.

...

Nå er det skikkelig varmt i vannet

SKIEN: I går var det den varmeste dagen så langt i år en rekke steder i Telemark. Langvarig varme gjør sitt til at det nå er skikkelig varmt i vannet.

Arild Haugen i Skien reagerer på at Sykehuset Telemark snart skal ta parkeringsavgift for alle pasienter og pårørende som parkerer ved sykehuset.

Sykehuset innfører betalingsavgift

SKIEN: Snart må alle pasienter og pårørende betale for å parkere ved Sykehuset Telemark (ST) i Skien, Porsgrunn og Kragerø. Arild Haugen reagerer. – Før kunne jeg stå gratis hele dagen, nå må jeg betale 50 kroner hver dag.

...

Taxibåtene sper på med pizzalevering

BAMBLE: Taxibåtene på Valle frykter framtiden, og har startet med pizza- og matlevering for å kompensere for kundesvikt.