...
Katrine Lunde Haraldsen. Foto: Vidar Ruud, ANB

Nytt fransk mareritt

Keeper Katrine Lunde Haraldsen er en vinnermaskin av de sjeldne for Norge. Men onsdag møtte hun og laget helt veggen mot Frankrike: 27-34-tap.

Publisert 21.09.2011 kl 19:58 Oppdatert 21.09.2011 kl 20:20

Tips en venn på e-post:Györ-målvakten kom inn på stillingen 7-10. Kari Aalvik Grimsbø hadde startet svakt og ble tatt av. Lunde Haraldsen åpnet godt, men slapp så inn ni strake skudd. Det siste på et direkte frikast som ga fransk 20-14 ved pause.

Dermed kom Grimsbø inn igjen fra start av 2. omgang.

Etter tapet står Lunde Haraldsen med 133 seirer, seks uavgjorte og 37 tap med landslaget. Det gir en seiersprosent på 75.

Men slike tall egner seg ikke som trøst for henne.

Fjerde strake

Dette var det fjerde norske nederlaget på rad mot Frankrike. I sommer ble det 18-29 og 19-29 etter 18-22 i april

De norske jentene ga bort ballen altfor lett og for ofte. Tekniske feil og bomskudd åpnet for franske muligheter til kontringer.

Forsvarsmessig satt heller ikke spillet, og de norske keeperne hadde en kveld de kan sette en rød strek over.

Kristine Lunde-Borgersen, Tonje Nøstvold og Linn Jørum Sulland sto over onsdag.

Verdenscupen fortsetter mot Romania (utslått etter to tap så langt) torsdag. Norge risikerer å ikke komme seg videre til semifinalen, i så fall for første gang på de seks siste verdenscupene.

Tøft

Landslagstrener Thorir Hergeirsson står overfor en svært utfordrende høst. Gro Hammerseng (gravid) spiller ikke VM. At Tonje Larsen også sier nei, er ikke usannsynlig selv om den beslutningen nok drøyer. Deler av superklassen i laget fra fjorårets EM er dermed borte.

Norge har cirka ti kamper å spille inn laget på. Situasjonen i dag tilsier bare en rolle som liten outsider i VM.

Det er lenge siden forrige gang det var slik. Man må helt tilbake til VM i 2005 for å finne en mer vrien situasjon. Da ble laget rammet av en rekke skader på høsten og ble bare nummer ni i mesterskapet i St. Petersburg.

I gruppespillet i Brasil-VM møter det norske laget Montenegro, Angola, Tyskland, Kina og Island. De fire beste går videre til cupspillets første fase, åttedelsfinale. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Legg ned pinnene og brett opp ermene

SKIEN: Med veldig tjukt garn og evnen til å kave målrettet med armene, vil selv noviser innen strikking kunne mestre den nye strikketrenden vi nå ser.

...

Fire branner i løpet av natten

Brannvesenet i Telemark måtte rykke ut til fire forskjellige branner i løpet av onsdag kveld/natt til skjærtorsdag.

...

Harry-festen er i gang!

STRÖMSTAD (Moss Avis/Fredrikstad Blad): Politiet i Follo melder om uvettig kjøring på E6, og antar at det er bilister på vei til Strømstad, melder Moss Avis.

...

Har du lyst på dette?

SKIEN: Skal du gjøre noe gøy i påsken? Ta frem mobilen, send oss filmen og du kan vinne et spenstig actionkamera.