...
SUPERLAG: Når verden trues med utslettelse, er det opp til Hawkeye (Jeremy Renner) og Black Widow å ordne opp. Foto: The Walt Disney Company Nordic/ANB

Scarlett viser muskler

– Jeg ville aldri bli sexsymbol, hevder Scarlett Johansson (27), som viser muskler i superhelttoppmøtet «The Avengers».

Publisert 25.04.2012 kl 13:08 Oppdatert 25.04.2012 kl 13:16

Tips en venn på e-post:


...
SUPERLAG: Når verden trues med utslettelse, er det opp til Hawkeye (Jeremy Renner), Captain America (Chris Evans) og Black Widow å ordne opp. Foto: The Walt Disney Company Nordic/ANB
...
Natasha Romanoff, også kjent som Black Widow, i Joss Whedons «The Avengers» (norgespremiere fredag). Foto: The Walt Disney Company Nordic/ANB

NTB treffer Johansson under London-lanseringen av Joss Whedons stjernetreff av en film (norgespremiere fredag). Svartkledd og småforkjølet røper hun at hun synes det er befriende ikke å spille deilig blondine.

– Jeg ville aldri bli sexsymbol. Jeg ville bli karakterskuespiller. Men jeg antar det er fort gjort for formfulle jenter å bli satt i bombenedslag-båsen, konstaterer Johansson, som slo gjennom i Oscar-vinneren «Lost in Translation» i 2001.

Det hjelper å bli eldre, ifølge dama selv.

– Selv om jeg bare er 27, har jeg vært med så lenge at folk tror jeg er 45. Uansett virker det som om jeg får mer sammensatte roller nå. Jeg er ferdig med ferskingfasen, liksom. Jeg var takknemlig for den, men er glad den er over.

Sikkert er det at Natasha Romanoff, også kjent som Black Widow, har bein i nesa. Når Loke (Tom Hiddleston) truer verden med utslettelse, må fredskorpset SHIELD mobilisere det beste innen superhelter. Dermed er det inn med Iron Man (Robert Downey Jr), Thor (Chris Hemsworth), Captain America (Chris Evans), Hulken (Mark Ruffalo), Hawkeye (Jeremy Renner) – og henne.

– Det var vanskelig å beholde overblikket under opptak. Med så mange forskjellige historier føltes det nesten som om vi alle laget hver vår film, røper Johansson over tekoppen.

Hun har krøllet seg sammen i sofaen og stryker seg på ankelen.

– Eneste gang vi virkelig fikk en følelse av størrelsen, var scenene der vi stilte side om side i kostyme. Da var det helt «wow». Det oppsto en helt egen energi, nærmest som elektrisitet i lufta. Det var svære greier.

– Hvordan skiller du deg fra Natasha?

– Hun ville gitt meg juling, det er åpenbart. Hun må forholde seg lunken, ta ut avstand og kan aldri fatte beslutninger basert på følelsene sine. Selv fatter jeg enhver beslutning basert på følelser, noe som er ganske upraktisk. Dessuten er jeg hypersensitiv. Det er jeg avhengig av i jobben.

– Er du klar for å forplikte deg helt til «The Avengers»-serien?

– Jeg vet ikke. Jeg er iallfall begeistret. Vi ble akkurat Lego-figurer, hvilket er det beste så langt. Greia med Marvel (skaperne, journ.anm.) er at de er usedvanlig entusiastiske for, og stiller seg fullstendig bak, disse skikkelsene. Samtidig forstår de verdien av fandeltakelse. Hvis fansen reagerer positivt, vil du se mer til oss.

(Artikkelen fortsetter etter videoklippet):

Lysten på mer

– Så du er åpen for din egen film?

– Vel, jeg kan jo håpe. Grunnen til at de fleste superheltinne-filmene ikke har fungert, er at de simpelthen ikke har vært gode nok. Jeg tror jeg ville hatt en annen tilnærming. Her så vi nesten bort fra det faktum at hun er kvinnelig.

Johansson har satt tekoppen ned.

– Hun poserer ikke med håret vaiende i vinden mens hun slåss. Nei, hun blir skikkelig skitten på hendene. Det likte jeg.


FAKTA: «The Avengers»

  • Amerikansk actioneventyr fra 2012
  • Manus: Zak Penn
  • Regi: Joss Whedon
  • I rollene: Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Mark Ruffalo, Chris Evans, Tom Hiddleston, Jeremy Renner, m.fl.
  • Aldersgrense: 11 år
  • Norgespremiere: 27. april (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Vil legge ned skoler

BAMBLE: Rådmannen i Bamble foreslår å legge ned ungdomsskolene på Herre og Rønholt fra høsten 2015. Men politikerne sier nei. Men det kan bli startet et arbeid for å se på skolestrukturen på ungdomsskolenivå.

To innbrudd natt til fredag

SKIEN/PORSGRUNN: Politiet har rykket ut til to innbruddsåsteder i natt

...

Disse kjører fra det meste

M-versjon av BMW X5 og X6 er heftige saker.

- Vi er veldig takknemlige for at vi har fått fire friske barn. Det må vi minne hverandre på mange ganger, sier Morten Moe Johansen og Trine Jacobsen som fikk en helt ny hverdag med trillingene Even, Elias, og Emil 7. april.

Gynekologen: «Her har vi en, vent litt, her er det jammen en til, og enda én!»

SKIEN: Trine og Morten fikk hverdagen snudd på hodet da trillingene Even, Elias og Emil ble født for snart sju måneder siden. Men kommunal hjelp til avlastning har vært en kamp.