...
SUPERLAG: Når verden trues med utslettelse, er det opp til Hawkeye (Jeremy Renner) og Black Widow å ordne opp. Foto: The Walt Disney Company Nordic/ANB

Scarlett viser muskler

– Jeg ville aldri bli sexsymbol, hevder Scarlett Johansson (27), som viser muskler i superhelttoppmøtet «The Avengers».

Publisert 25.04.2012 kl 13:08 Oppdatert 25.04.2012 kl 13:16

Tips en venn på e-post:


...
SUPERLAG: Når verden trues med utslettelse, er det opp til Hawkeye (Jeremy Renner), Captain America (Chris Evans) og Black Widow å ordne opp. Foto: The Walt Disney Company Nordic/ANB
...
Natasha Romanoff, også kjent som Black Widow, i Joss Whedons «The Avengers» (norgespremiere fredag). Foto: The Walt Disney Company Nordic/ANB

NTB treffer Johansson under London-lanseringen av Joss Whedons stjernetreff av en film (norgespremiere fredag). Svartkledd og småforkjølet røper hun at hun synes det er befriende ikke å spille deilig blondine.

– Jeg ville aldri bli sexsymbol. Jeg ville bli karakterskuespiller. Men jeg antar det er fort gjort for formfulle jenter å bli satt i bombenedslag-båsen, konstaterer Johansson, som slo gjennom i Oscar-vinneren «Lost in Translation» i 2001.

Det hjelper å bli eldre, ifølge dama selv.

– Selv om jeg bare er 27, har jeg vært med så lenge at folk tror jeg er 45. Uansett virker det som om jeg får mer sammensatte roller nå. Jeg er ferdig med ferskingfasen, liksom. Jeg var takknemlig for den, men er glad den er over.

Sikkert er det at Natasha Romanoff, også kjent som Black Widow, har bein i nesa. Når Loke (Tom Hiddleston) truer verden med utslettelse, må fredskorpset SHIELD mobilisere det beste innen superhelter. Dermed er det inn med Iron Man (Robert Downey Jr), Thor (Chris Hemsworth), Captain America (Chris Evans), Hulken (Mark Ruffalo), Hawkeye (Jeremy Renner) – og henne.

– Det var vanskelig å beholde overblikket under opptak. Med så mange forskjellige historier føltes det nesten som om vi alle laget hver vår film, røper Johansson over tekoppen.

Hun har krøllet seg sammen i sofaen og stryker seg på ankelen.

– Eneste gang vi virkelig fikk en følelse av størrelsen, var scenene der vi stilte side om side i kostyme. Da var det helt «wow». Det oppsto en helt egen energi, nærmest som elektrisitet i lufta. Det var svære greier.

– Hvordan skiller du deg fra Natasha?

– Hun ville gitt meg juling, det er åpenbart. Hun må forholde seg lunken, ta ut avstand og kan aldri fatte beslutninger basert på følelsene sine. Selv fatter jeg enhver beslutning basert på følelser, noe som er ganske upraktisk. Dessuten er jeg hypersensitiv. Det er jeg avhengig av i jobben.

– Er du klar for å forplikte deg helt til «The Avengers»-serien?

– Jeg vet ikke. Jeg er iallfall begeistret. Vi ble akkurat Lego-figurer, hvilket er det beste så langt. Greia med Marvel (skaperne, journ.anm.) er at de er usedvanlig entusiastiske for, og stiller seg fullstendig bak, disse skikkelsene. Samtidig forstår de verdien av fandeltakelse. Hvis fansen reagerer positivt, vil du se mer til oss.

(Artikkelen fortsetter etter videoklippet):

Lysten på mer

– Så du er åpen for din egen film?

– Vel, jeg kan jo håpe. Grunnen til at de fleste superheltinne-filmene ikke har fungert, er at de simpelthen ikke har vært gode nok. Jeg tror jeg ville hatt en annen tilnærming. Her så vi nesten bort fra det faktum at hun er kvinnelig.

Johansson har satt tekoppen ned.

– Hun poserer ikke med håret vaiende i vinden mens hun slåss. Nei, hun blir skikkelig skitten på hendene. Det likte jeg.


FAKTA: «The Avengers»

  • Amerikansk actioneventyr fra 2012
  • Manus: Zak Penn
  • Regi: Joss Whedon
  • I rollene: Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Mark Ruffalo, Chris Evans, Tom Hiddleston, Jeremy Renner, m.fl.
  • Aldersgrense: 11 år
  • Norgespremiere: 27. april (ANB-NTB)

På forsiden nå


MS «Full City» grunnstøtte på Såstein temmelig nøyaktig klokken 00.30 natt til 31. juli 2009. Skipet hadde 1100 tonn bunkersolje i tankene, hvorav 300 tonn rant ut i Rognsfjorden. Omfanget ble først klart da dagslyset kom. Folk i Langesund våknet til at det regnet olje på husvegger, vindusruter og biler. Kraftig vind pisket sjøsprøyt og oljedråper inn over byen. Andre steder så det mye verre ut. Ulykkesskipet er for øvrig ennå i drift, men har skiftet navn til «Rising Eagle» og seiler under flagget til den karibiske øystaten Saint Vincent og Grenadinene.

Fem år siden oljekatastrofen

BAMBLE: – Mange trodde Krogshavn og andre områder var ødelagt for all framtid, sier Bamble-ordfører Jon Pieter Flølo. Fem år er gått siden bulkskipet «Full City» grunnstøtte utenfor Langesund. TA gir deg oversikten over hva som har skjedd.

Bil begynte å brenne under kjøretur

NOTODDEN: En Mercedes tok plutselig fyr mens den kjørte, onsdag kveld.

NORSK DUELL: Henning Berg gikk seirende ut av duellen med Ronny Deila. Foto: Czarek Sokolowski (Ap)

Deila: - Jeg er fryktelig, fryktelig skuffet

Fikk juling av Henning Bergs polske lag.

...

Naboer klager på pubbråk

SKIEN: Naboer klager på støy og høy musikk fra puben Folque kafe i gågata i Skien sentrum.