...
KINA ALA NORGE: Nan Wan Garden på kjøpesenteret Down Town tilbyr retter fra det norsk-kinesiske kjøkken i sin store restaurant.

Kineser med konkurranse

Publisert 13.12.2009 kl 21:28 Oppdatert 13.12.2009 kl 21:28

Tips en venn på e-post:


...
VELG ET NUMMER: Hun og Han valgte kylling i karri chop suey (foran) og rett nummer 97. Den siste var det fart i.

Nan Wan Garden

  • HVOR: Storgata 70, Down Town i Porsgrunn
  • PRIS: Hovedretter fra 110 kroner
  • ATMOSFÆRE: Stort rom med mange bord, og en interessant blanding av norsk og «kina-norsk»
  • SERVICE: Hyggelig betjening, store porsjoner og raske og effektive servitører

Nan Wan Garden holder stand blant kinarestaurantene i Grenland, men mangler det lille ekstra for å skille seg ut.

Blant bowlingkuler og biljardbord skjuler kinarestauranten Nan Wan Garden seg. I et bortgjemt hjørne av kjøpesenteret Down Town der tiden praktisk talt står stille. Kinarestauranten har hatt sine faste gjester siden det tidlige nittitall. En kjølig desemberkveld entret Hun og Han restauranten for å prøve utvalget.

- Omfangsrik meny, humret hun da spisekartene kom på bordet.

Med over 90 retter på den faste menyen, en egen julemeny, dagens, lunsjretter og norske retter begynner det å bli vanskelig å bestemme seg.

- Mon tro hva stjernekokken Hellstrøm ville sagt om utvalget?, kommenterte Han.

- Her er det jo alt fra haifinnesuppe til wienerschnitzel.

KJEMPERULL

Begge falt for vårruller til forrett. På bordet havnet en kjemperull til hver, fylt med kjøtt, kål og løk.

- Ganske enkelt, men jeg savner en saus ved siden av, sier Hun.

- Den blir nesten litt for stor, og litt for tørr, mener Han, men gafler likevel i vei.

- Det skal noe til før en vårrull virkelig blir feil.

De ber om en chilisaus og får den overbrakt av en noe overrasket servitør. Da ble alt så meget bedre.

SKJULT SKATT

Neste rett på bordet er en klassiker fra det norske kinakjøkkenet: kylling i karri chop suey. Også rett nummer 97 vekket interessen: Qun ga fun. Sammen får de en stor skål med ris til deling.

- Helt greit, ingen overraskelser her heller, syntes Hun og karrikyllingen.

- Bak nummeret 97 skjuler det seg virkelig en lekkerbisken. Rikelig med saus som sparker litt. Her er det mye god smak, sprø grønnsaker og mørt kylling- og biffkjøtt, sier Han.

POMMFRI'

Utsikten fra restauranten er ikke mye å skryte av: en parkeringsplass med stressede julehandlende. Selve spisestedet er stort, med nærmere 30 bord, og klassisk kinarestaurant-utseende: papirlykter henger fra taket, veggene er malt mørke og interiøret består av tremøbler med utskjæringer. Kontrastene kommer i form av et blinkende juletre, og en disk der asiatiske chilisauser er byttet ut med Idun ketchup og pommesfrites-krydder.

- Ikke akkurat autentisk, men spisegjestene strømmer likevel på, kommenterer Hun.

STOR KONKURRANSE

Hovedretter fra 110 kroner gir et prisnivå de fleste kan innfinne seg med. Kjøkkenet byr kanskje ikke på de største overraskelsene, men å kutte ned på antallet retter, og rendyrke de som blir igjen ville kanskje gjort seg. Det blir nemlig litt vanskelig å skille dem fra hverandre. Og i et område med så stor konkurranse fra andre asiatiske kjøkken ligger Nan Wan Garden et lite stykke bak både Wok-spiseriet og Østens Perle, mener Hun og Han.

På forsiden nå


KYSTKULTUR: Tårnbrygga kystkultursenter gir de besøkende kunnskap om den lokale kystkulturen og framstår som et veldig populært samlingssted for de besøkende. Gjestehavna i forgrunnen og Kystkultursenteret er den røde bygningen.

Kystkultursenter legges ned

JOMFRULAND: Driften av Tårnbrygga Kystkultursenter på Jomfruland legges ned i august som følge av Kragerø kommunes håp om å spare rundt 50 000 kroner. De to eierne av det svært populære senteret, Jørgen Haave og Birgitte Sjøberg opplever en kommune som gjør det umulig for dem å drive stedet.

TO KJØREFELT: I denne rundkjøringen er to kjørefelt oppmerket, til forskjell fra eksempelet til Gjensidige. Tor Hefre, fagsjef for motor og jurist ved Gjensidige, mener at det ikke trenger å være en oppmerking i rundkjøringen for at det skal forstås som to kjørefelt. (Illustrasjonsfoto). Foto: BA Arkiv.

– De lager sine egne regler

Kjørelærer påstår at Gjensidige lager sine egne regler for trafikk i rundkjøring.

...

Syklist påkjørt av bil

SKIEN: En mannlig syklist i 60-årene ble påkjørt ved rundkjøringen på Wattenberg, torsdag formiddag.

...

Derfor er det død fisk her

KRAGERØ: Tidligere denne måneden ble det meldt om død fisk og misfarget vann i Kilsfjorden. Nå har kommunen funnet ut hva som er årsaken.