...
KINA ALA NORGE: Nan Wan Garden på kjøpesenteret Down Town tilbyr retter fra det norsk-kinesiske kjøkken i sin store restaurant.

Kineser med konkurranse

Publisert 13.12.2009 kl 21:28 Oppdatert 13.12.2009 kl 21:28

Tips en venn på e-post:


...
VELG ET NUMMER: Hun og Han valgte kylling i karri chop suey (foran) og rett nummer 97. Den siste var det fart i.

Nan Wan Garden

  • HVOR: Storgata 70, Down Town i Porsgrunn
  • PRIS: Hovedretter fra 110 kroner
  • ATMOSFÆRE: Stort rom med mange bord, og en interessant blanding av norsk og «kina-norsk»
  • SERVICE: Hyggelig betjening, store porsjoner og raske og effektive servitører

Nan Wan Garden holder stand blant kinarestaurantene i Grenland, men mangler det lille ekstra for å skille seg ut.

Blant bowlingkuler og biljardbord skjuler kinarestauranten Nan Wan Garden seg. I et bortgjemt hjørne av kjøpesenteret Down Town der tiden praktisk talt står stille. Kinarestauranten har hatt sine faste gjester siden det tidlige nittitall. En kjølig desemberkveld entret Hun og Han restauranten for å prøve utvalget.

- Omfangsrik meny, humret hun da spisekartene kom på bordet.

Med over 90 retter på den faste menyen, en egen julemeny, dagens, lunsjretter og norske retter begynner det å bli vanskelig å bestemme seg.

- Mon tro hva stjernekokken Hellstrøm ville sagt om utvalget?, kommenterte Han.

- Her er det jo alt fra haifinnesuppe til wienerschnitzel.

KJEMPERULL

Begge falt for vårruller til forrett. På bordet havnet en kjemperull til hver, fylt med kjøtt, kål og løk.

- Ganske enkelt, men jeg savner en saus ved siden av, sier Hun.

- Den blir nesten litt for stor, og litt for tørr, mener Han, men gafler likevel i vei.

- Det skal noe til før en vårrull virkelig blir feil.

De ber om en chilisaus og får den overbrakt av en noe overrasket servitør. Da ble alt så meget bedre.

SKJULT SKATT

Neste rett på bordet er en klassiker fra det norske kinakjøkkenet: kylling i karri chop suey. Også rett nummer 97 vekket interessen: Qun ga fun. Sammen får de en stor skål med ris til deling.

- Helt greit, ingen overraskelser her heller, syntes Hun og karrikyllingen.

- Bak nummeret 97 skjuler det seg virkelig en lekkerbisken. Rikelig med saus som sparker litt. Her er det mye god smak, sprø grønnsaker og mørt kylling- og biffkjøtt, sier Han.

POMMFRI'

Utsikten fra restauranten er ikke mye å skryte av: en parkeringsplass med stressede julehandlende. Selve spisestedet er stort, med nærmere 30 bord, og klassisk kinarestaurant-utseende: papirlykter henger fra taket, veggene er malt mørke og interiøret består av tremøbler med utskjæringer. Kontrastene kommer i form av et blinkende juletre, og en disk der asiatiske chilisauser er byttet ut med Idun ketchup og pommesfrites-krydder.

- Ikke akkurat autentisk, men spisegjestene strømmer likevel på, kommenterer Hun.

STOR KONKURRANSE

Hovedretter fra 110 kroner gir et prisnivå de fleste kan innfinne seg med. Kjøkkenet byr kanskje ikke på de største overraskelsene, men å kutte ned på antallet retter, og rendyrke de som blir igjen ville kanskje gjort seg. Det blir nemlig litt vanskelig å skille dem fra hverandre. Og i et område med så stor konkurranse fra andre asiatiske kjøkken ligger Nan Wan Garden et lite stykke bak både Wok-spiseriet og Østens Perle, mener Hun og Han.

På forsiden nå


Fraråder folk å kjøre i sentrum i seks uker

PORSGRUNN: I morgen stenger all trafikk på Porsgrunn bru.

...

Så du også denne?

SKIEN: Denne bilen ble observert i Skien fredag formiddag. Lurte du også på hva det var?

Naboene har vært svært engasjert i byggesaken på Frogner Ring. Tomta ble skilt ut av en eksisterende eiendom for noen år siden, og i fjor ble den kjøpt av Sørensen eiendom, som            har bygget hus der. De de imidlertid oppdaget at nabovarselet ikke stemte med huset som ble bygget, varslet de kommunen, som nå har delt ut kraftige bøter.

1,1 meter for høyt - fikk 130 000 i bot

SKIEN: Byggfirmaene av en bolig på Frogner havnet i trøbbel da kommunen oppdaget at huset er høyere og større enn de ga tillatelse til. Etter et halvt år, kraftige bøter og et ras av naboklager, er det fortsatt usikkert hva som vil skje med huset.

Caroline Helgesen var god og scoret fem mål i cupkampen mot Stabæk onsdag. Men bakspilleren brakk også en finger, og blir borte fra håndballen i opptil seks uker.

Skadetrøbbel for Gjerpen

SKIEN: Caroline Helgesen brakk fingeren mot Stabæk, og er ute i fem til seks uker. Gjerpen-trener Ketil Arntzen tror andre vil gripe sjansen.