...
Vemork Foto: ASBJØRN TORGERSEN

Store navn spiller «Kampen om tungtvannet»

Skuespillere fra flere land medvirker i NRKs neste storsatsning «Kampen om tungtvannet», en TV-serie på seks episoder.

Publisert 14.10.2013 kl 18:39 Oppdatert 14.10.2013 kl 19:55

Tips en venn på e-post:


...
Dennis Storhøi (her i rollen som Peer Gynt) skal spille Hydro-direktør.
...
Bildet er fra filmen om sabotørene. Foto: nn

Planene for TV-serien "Kampen om tungtvannet" ble presentert for pressen mandag. Det skal lages en TV-serie på seks episoder med manus av Petter Rosenlund. 40 innspillingsdager står for tur i Praha før jul, før innspilling flyttes til Norge etter nyttår.

INTERNASJONALT SKUESPILLERTEAM

Tyske, britiske, danske og norske skuespillere vil være representert når filmingen starter.

Per-Olav Sørensen, kjent for å ha regissert "Halvbroren", sitter ved regiroret og sier:

- Vi har et helt fantastisk skuespillerlag, også fra Tyskland og England. Vi har ikke castet dem fordi de ligner sine roller, men fordi de er gode skuespillere.

SPILLER DIREKTØR

Espen Klouman Høiner er blitt tildelt hovedrolle, og spiller vitenskapsmannen, reserveoffiseren og den virkelige bakmannen for noen av de største sabotasjeaksjonene i Norge, Leif Tronstad. Dennis Storhøi spiller «Hydro»-direktør.

Det melder VG.no.

Andre større roller bekles av blant annet den engelske skuespilleren Anna Friel, britiske Pip Torrens og den danske skuespilleren Maibritt Saerens.

Stein Winge skal spille Hydro-sjefen Aubert.

HELE HISTORIEN

Serien har et budsjett på 75 millioner kroner og er en samproduksjon mellom NRK, Filmkameratene AS, Sebasto Film APS og Headline Pictures Ltd i samarbeid med AB Svensk Filmindustri. Prosjektet er støttet av Norsk filminstitutt og Nordisk Film og TV Fond.

I serien, som blant annet fikk over 11 millioner i støtte fra Norsk filminstitutt, skal også hele bakgrunnshistorien til aksjonen presenteres. Helt fra utviklingen av atombomben til den omfattende planleggingen og til slutt gjennomføringen av aksjonen.

I serien blir vi blant annet kjent med sabotørene i gruppen "Grouse" og den senere gruppen "Gunnerside".

Alt kulminerer i den dramatiske senkningen av fergen på Tinnsjøen som hindret at tungtvannsproduksjonen ble flyttet til Tyskland.

– Det har vært mye i mediene om Hollywood-produksjonen til Michael Bay om Kampen om Tungtvannet, men vi kommer til å være først. Og best. Vi har jobbet med dette prosjektet i åtte-ni år, sier produsent John M. Jacobsen til NTB.

Serien skal etter planen sendes på NRK1 i 2014 og 2015.

På forsiden nå


Kvinne fikk røykskader

Tips oss: Telefon: 35 58 55 00 E-post: desken@ta.no eller nettvakt@ta.no SMS/MMS Kodeord TATIPS til 2005

BØ/NOTODDEN: Brannvesenet har fått melding om husbrann mellom Bø og Notodden.

? EN TRAGEDIE: Finn Ulvund påstår at brannsjefen erkjente overfor ham at statistikken over gjennomførte branntilsyn var «pyntet på», før tallene ble sendt til DSB. ? Det ville være en tragedie både lokalt og nasjonalt hvis det skulle inntreffe en større katastrofe som kunne vært unngått, hvis man hadde tatt brannsikkerhetsarbeidet på alvor, skriver Ulvund i et brev til kommunen. Ifølge KV er Morten Dalen, som ble innstilt som nummer to blant søkerne, ansatt som ny brannmester på brannstasjonen i Kragerø. FOTO: ESPEN SOLBERG NILSEN

– Alvorlig dersom branntall ble pyntet

KRAGERØ: Varaordfører Henriette Fluer Vikre (Frp) mener det er alvorlig dersom det er hold i påstanden om at brannsjefen i Kragerø har pyntet på antallet branntilsyn, før de ble meldt inn til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

...

Hvem elsker "******"?

SKIEN: Et barnehagetog kom over en liten skatt da de var ute på tur i dag. På fortauet langs Ulefossvegen lå det nemlig en liten gullring og glitret.

Hvem kan redde Lillegull?

SKIEN: Rett før påske ble en liten hund funnet på Gulset. Hun er fortsatt ikke meldt savnet av sin eier, og i dag løp fristen for å redde henne ut.