...
STJERNEJOBB: Roger Sørensen var i går på plass for å sjekke ut steinen til T-Birds. Jørgen Høyland, som driver Notodden begravelsesbyrå, har tatt på seg det noe uvanlige oppdraget med å utforme steinplatene. Foto: Arild Hansen

Notodden får «Walk of Fame»

I morgen får Notodden sin «Blues Walk of Fame». Steiner med inngraverte artistnavn i stjerne skal pryde fortauet. Roger Sørensen fra Skien har sponset en fjerde stein til ære for favorittbandet The Fabulous Thunderbirds.

Anne-Lise Surtevju
Anne Lise Surtevju Profil E-post
Publisert 01.08.2012 kl 19:54 Oppdatert 01.08.2012 kl 20:31

Tips en venn på e-post:Inspirert av de stjernebefengte fortauene langs Hollywood Boulevard skal Notodden synliggjøre bluesidentiteten sin ytterligere gjennom en «Blues Walk of Fame» ved torget.

Ideen ble lansert for flere år siden, og prosjektet blir realisert til jubileumsfestivalen. De tre første steinene med stjerner har navnene til artister som har vært eller skal på festivalen risset inn: B.B. King, ZZ Top - og Notoddens egen bluespionér Kåre Virud.

FRA EGEN LOMME

For en måneds tid siden tok festivaldeltaker Roger Sørensen i Skien kontakt med Jostein Forsberg i bluesfestivalen.

- Jeg mener at dette er noe som må være ypperlig for bedrifter eller privatpersoner å sponse, sier Roger, som har gruppa The Fabulous Thunderbirds som sin soleklare favoritt.

Han har lyttet til bandet helt siden den spede starten. Hans musikalske helter returnerer i år til Notodden for å opptre på festivalen, og Roger bestemte seg for å bidra med en gravert stein tilegnet Kim Wilsom og hans menn.

Jørgen Høyland, som har fått oppdraget med å utforme steinene, legger nå siste hånd på verket. Roger har som mål å få på plass «sin» stein denne uka, og helst med Kim Wilson til stede. Prisen han skal betale er i skrivende stund ikke helt avklart, men det går noen tusenlapper med til gaven.

STERKE BÅND

Roger Sørensen har fulgt gruppa på konserter landet rundt, og han har flere ganger tatt turen utenlands for å se dem live. Hver gang tordenfuglene skal ut på norgesturné, er skiensmannen en selvskreven gjest. 51-åringen har etter hvert blitt ganske godt kjent med frontfiguren Kim Wilson og de andre bandmedlemmene, og han har til og med tatoveringer på kroppen inspirert av gruppa, inkludert navnetrekket til Wilson.

- Han skrev navnet sitt på et ark, og jeg fikk signaturen tatovert på ryggen. Det er etter hvert blitt sterke bånd mellom oss, forteller Roger, som også tidligere har markert seg i forbindelse med den årlige, blå begivenheten. I 2003 giftet han seg nemlig med Sigrid Vintertun på bluesfestivalen.

Festivalen har etter hvert hatt mange stjerner innen sjangeren på besøk. Å anlegge en «Walk of Fame» er én av flere måter å fortelle hvem som har gjestet telemarksbyen.

På forsiden nå


...

Stor leteaksjon etter savnet mann (88)

SAUHERAD: Kona har meldt mannen sin savnet i skogen.

Thomas Grøgaard leverte en solid debut for Norges a-landslag i går. Odd-backen var imidlerti dbare sånn passe fornøyd selv.

- Stort å få sjansen

SKIEN/STAVANGER: Thomas Grøgaard har representert Norge på alle ordinære aldersbestemte nivåer. I går fikk han også debuten på a-landslaget.

...

Incest-tiltalt kan slippe fengsel

SKIEN: Grenlandsmannen som over noen få år utførte gjentatte overgrep mot ei mindreårig søster, kan slippe soning i fengsel

Vertskapet på Mogen, Kjersti Wøllo og Petter Martinsen legger mye tid og arbeid i maten som blir servert på hytta. ? Vi vil at Mogen skal være et sånt sted som vi selv ville ha reist til.

Den beste maten på fjellet

Denne uka ble det klart at Mogen turisthytte ved Møsvatn på Hardangervidda stakk av med den gjeve tittelen Folkets Favoritthytte i kategorien Nydeligste mat.