...
STJERNEJOBB: Roger Sørensen var i går på plass for å sjekke ut steinen til T-Birds. Jørgen Høyland, som driver Notodden begravelsesbyrå, har tatt på seg det noe uvanlige oppdraget med å utforme steinplatene. Foto: Arild Hansen

Notodden får «Walk of Fame»

I morgen får Notodden sin «Blues Walk of Fame». Steiner med inngraverte artistnavn i stjerne skal pryde fortauet. Roger Sørensen fra Skien har sponset en fjerde stein til ære for favorittbandet The Fabulous Thunderbirds.

Anne-Lise Surtevju
Anne Lise Surtevju Profil E-post
Publisert 01.08.2012 kl 19:54 Oppdatert 01.08.2012 kl 20:31

Tips en venn på e-post:Inspirert av de stjernebefengte fortauene langs Hollywood Boulevard skal Notodden synliggjøre bluesidentiteten sin ytterligere gjennom en «Blues Walk of Fame» ved torget.

Ideen ble lansert for flere år siden, og prosjektet blir realisert til jubileumsfestivalen. De tre første steinene med stjerner har navnene til artister som har vært eller skal på festivalen risset inn: B.B. King, ZZ Top - og Notoddens egen bluespionér Kåre Virud.

FRA EGEN LOMME

For en måneds tid siden tok festivaldeltaker Roger Sørensen i Skien kontakt med Jostein Forsberg i bluesfestivalen.

- Jeg mener at dette er noe som må være ypperlig for bedrifter eller privatpersoner å sponse, sier Roger, som har gruppa The Fabulous Thunderbirds som sin soleklare favoritt.

Han har lyttet til bandet helt siden den spede starten. Hans musikalske helter returnerer i år til Notodden for å opptre på festivalen, og Roger bestemte seg for å bidra med en gravert stein tilegnet Kim Wilsom og hans menn.

Jørgen Høyland, som har fått oppdraget med å utforme steinene, legger nå siste hånd på verket. Roger har som mål å få på plass «sin» stein denne uka, og helst med Kim Wilson til stede. Prisen han skal betale er i skrivende stund ikke helt avklart, men det går noen tusenlapper med til gaven.

STERKE BÅND

Roger Sørensen har fulgt gruppa på konserter landet rundt, og han har flere ganger tatt turen utenlands for å se dem live. Hver gang tordenfuglene skal ut på norgesturné, er skiensmannen en selvskreven gjest. 51-åringen har etter hvert blitt ganske godt kjent med frontfiguren Kim Wilson og de andre bandmedlemmene, og han har til og med tatoveringer på kroppen inspirert av gruppa, inkludert navnetrekket til Wilson.

- Han skrev navnet sitt på et ark, og jeg fikk signaturen tatovert på ryggen. Det er etter hvert blitt sterke bånd mellom oss, forteller Roger, som også tidligere har markert seg i forbindelse med den årlige, blå begivenheten. I 2003 giftet han seg nemlig med Sigrid Vintertun på bluesfestivalen.

Festivalen har etter hvert hatt mange stjerner innen sjangeren på besøk. Å anlegge en «Walk of Fame» er én av flere måter å fortelle hvem som har gjestet telemarksbyen.

På forsiden nå


Her er et bilde av Daniel F. Halvorsen (7 år) med en kjempestor potet fra åkeren sin.

Dyrket monsterpotet

SKIEN: Brødrene Daniel og Johannes F. Halvorsen dyrker hvert år sine egne poteter - i år ble det en gigantpotet.

...

Nedlagt skole blir boliger

SKIEN: Skien kommune har bestemt seg. Gamle Sneltvedt skole blir satt av til boliger og solgt på det åpne markedet, hvis politikerne gir sitt ja.

Slik støper man en bru på 62 meter på litt over ett døgn

Den første betongbilen ankom Gunnarsrød bru klokka 05.40, neste morgen klokka 05.45 var den siste betongen på plass. Spektakulær video fra Jernbaneverket.

Området Franklintorget og rundkjøringen ved Down Town og Porsgrunnsbrua fungerer i dag som en trafikkmaskin i byen. Alle er enige om at de nye planene bør gjøre noe med det. Spørsmålet er hvordan og om det vil fungere. Utbygger Sektor fremmer om ikke lenge sitt forslag til reguleringsplan for området. Den innebærer nye løsningsforslag for både Franklintorget og trafikk inn og ut av kjøpesenteret.

Her vil de bygge ny bygarasje

PORSGRUNN: En bygarasje under Franklintorget er forkastet. Nå ligger det i stedet an til en bygarasje på «nye» Down Town.