...
STJERNEJOBB: Roger Sørensen var i går på plass for å sjekke ut steinen til T-Birds. Jørgen Høyland, som driver Notodden begravelsesbyrå, har tatt på seg det noe uvanlige oppdraget med å utforme steinplatene. Foto: Arild Hansen

Notodden får «Walk of Fame»

I morgen får Notodden sin «Blues Walk of Fame». Steiner med inngraverte artistnavn i stjerne skal pryde fortauet. Roger Sørensen fra Skien har sponset en fjerde stein til ære for favorittbandet The Fabulous Thunderbirds.

Anne-Lise Surtevju
Anne Lise Surtevju Profil E-post
Publisert 01.08.2012 kl 19:54 Oppdatert 01.08.2012 kl 20:31

Tips en venn på e-post:Inspirert av de stjernebefengte fortauene langs Hollywood Boulevard skal Notodden synliggjøre bluesidentiteten sin ytterligere gjennom en «Blues Walk of Fame» ved torget.

Ideen ble lansert for flere år siden, og prosjektet blir realisert til jubileumsfestivalen. De tre første steinene med stjerner har navnene til artister som har vært eller skal på festivalen risset inn: B.B. King, ZZ Top - og Notoddens egen bluespionér Kåre Virud.

FRA EGEN LOMME

For en måneds tid siden tok festivaldeltaker Roger Sørensen i Skien kontakt med Jostein Forsberg i bluesfestivalen.

- Jeg mener at dette er noe som må være ypperlig for bedrifter eller privatpersoner å sponse, sier Roger, som har gruppa The Fabulous Thunderbirds som sin soleklare favoritt.

Han har lyttet til bandet helt siden den spede starten. Hans musikalske helter returnerer i år til Notodden for å opptre på festivalen, og Roger bestemte seg for å bidra med en gravert stein tilegnet Kim Wilsom og hans menn.

Jørgen Høyland, som har fått oppdraget med å utforme steinene, legger nå siste hånd på verket. Roger har som mål å få på plass «sin» stein denne uka, og helst med Kim Wilson til stede. Prisen han skal betale er i skrivende stund ikke helt avklart, men det går noen tusenlapper med til gaven.

STERKE BÅND

Roger Sørensen har fulgt gruppa på konserter landet rundt, og han har flere ganger tatt turen utenlands for å se dem live. Hver gang tordenfuglene skal ut på norgesturné, er skiensmannen en selvskreven gjest. 51-åringen har etter hvert blitt ganske godt kjent med frontfiguren Kim Wilson og de andre bandmedlemmene, og han har til og med tatoveringer på kroppen inspirert av gruppa, inkludert navnetrekket til Wilson.

- Han skrev navnet sitt på et ark, og jeg fikk signaturen tatovert på ryggen. Det er etter hvert blitt sterke bånd mellom oss, forteller Roger, som også tidligere har markert seg i forbindelse med den årlige, blå begivenheten. I 2003 giftet han seg nemlig med Sigrid Vintertun på bluesfestivalen.

Festivalen har etter hvert hatt mange stjerner innen sjangeren på besøk. Å anlegge en «Walk of Fame» er én av flere måter å fortelle hvem som har gjestet telemarksbyen.

På forsiden nå


Morten Kleiv i Utdanningsforbundet har inntrykk av at streikeviljen er høy blant lærerne i Telemark, og at de er klare hvis det blir nødvendig med en langvarig streik for å få presset fram en bedre avtale med KS.

Tier om lærerstreik

SKIEN: Utdanningsforbundet vil vente med å si hvilke medlemmer som blir tatt ut i streik, til fire dager før opptrappingen. Skoler, videregående, barnehager og SFO-er kan bli rammet ved skolestart, men førsteklassingene starter som normalt.

? Når det er et nedtrekk på 10?20 prosent av staben, er det klart at det vil merkes, sier leder av Nav Skien, Per Stokstad. Nedskjæringene vil føre til mindre penger til tiltak for å få folk over fra sosialhjelp til arbeid.

Nav må kutte

SKIEN: Nav Skien kutter ut alle midlertidige ansettelser, noe som utgjør mellom 10 og 20 prosent av staben. Årsaken er kommunale og statlige innsparinger.

Kastet termos i ansiktet

SELJORD: Et par fra Sogn lagde uro på Countryfestivalen natt til fredag.

Drukningsulykke utenfor Langangen

PORSGRUNN: En mann i 70-årene omkom etter en drukningulykke utenfor Langangen, torsdag kveld.