...
Foto: INGE FJELDDALEN OG TV3

Robinson kan komme til Rauland

VINJE: Robinsonekspedisjonen på TV 3 bytter nå ut eksotiske strender og glassklart vann med snødekte landskap og bitende kulde.

Per Boseth Johansen
Per Boseth Johansen Profil E-post
Publisert 16.12.2011 kl 07:28 Oppdatert 16.12.2011 kl 13:17

Tips en venn på e-post:Rauland i Vinje i Telemark har meldt seg på i kampen om å få være vertskap for det kjente realityprogrammet.

Innspillingen av de to programmene i Robinsonekspedisjonen vinter, skal starte i januar i år.

Prislappen på produksjonen skal ifølge NRK være 17 millioner kroner. og Telemarkreiser har nå søkt Telemark fylkeskommune og Innovasjon Norge om å være med på moroa. Hver av de to partene er bedt om å bidra med 500 000 kroner i produksjonsstøtte.

Denne søknaden er ikke innvilget.

HÅPER Å FÅ DET TIL

- Vi håper virkelig at vi klarer å få dette til, og håper ikke at offentliggjøringen av at Rauland er en av kandidatene gjør dette vanskeligere for oss, sier Irene Siljan Vestby i Telemarkreiser.

Ifølge Siljan Vestby har man god erfaring med å betale for deler av tv-produksjoner i Telemark.

- De gangene vi har betalt deler av en produksjon eller gitt rabatter har vi fått igjen pengene vi har brukt i markedsføringsverdi mange ganger, sier hun videre.

VAKKER NORSK NATUR

- 16 deltakere skal leve isolert og klare seg selv i vakker norsk vinternatur. Blant ville dyr, snødekt skog og høye fjell må de overleve slik urbefolkningen gjorde i tusener av år, skriver TV 3 på sine hjemmesider.

Her ser vi også at programleder Christer Falk må droppe bar overkropp til fordel for solid pels.

Serien som er en av TV3 største suksesser gjennom tidene er nå produsert i 11 sesonger. Selv om serien blir flyttet til fra Stillehavet til vakker norsk natur blir konseptet akkurat det samme som tidligere.

Med de enkleste hjelpemidler skal de bo, lage mat og leve sammen. Som alltid i Robinsonekspedisjonen må deltakerne også kjempe seg gjennom tøffe fysiske konkurranser. Én etter én må de forlate leiren, til bare én deltaker står igjen; vinneren av Robinsonekspedisjonen vinter 2012, opplyser TV 3 på sin hjemmeside.

På forsiden nå


- Situasjonen kan bli anstrengt

NOTODDEN: De store vannmagasinene i Telemark er overfylt. Nå håper Øst-Telemarkens Brukseierforeningnedbøren kommer som snø for å unngå flom.

...

- Det var godt å få døgnrytmen tilbake

NOME: Talenter for framtida jobber metodisk med unge mellom 14 og 25 år. – Målet er at ingen unge i Midt-Telemark skal få passiv ytelse, sier leder, Torunn Brukåsa Kleiva.

Stor stein i veien

SELJORD: En stor stein har rast ut i veien på RV36

- Jeg vil bare være i fred og få være mamma

SKIEN: Etter utkastelsen fra hjemmet sitt mandag, er ikke Ingunn Sigurdsdatter bekymret eller utrygg. – Jeg var helt forberedt på at dette ville skje. Jeg er lettet. Jeg vil bare være i fred nå og være mamma, sier hun til TA.