...
POPULÆR VINNER: Hamid Karimi omkranset av glade danseelever ved Skien ballett og dansesenter. Foto: Anne-Lise Surtevju

Danset seg til kommunal pris

Hamid Karimi har bare danset i drøyt to år, og i løpet av det siste året har han sørget for at stadig flere unge vil lære å danse hip hop. I går kveld fikk han Skien kommunes oppmuntringspris.

Anne-Lise Surtevju
Anne Lise Surtevju Profil E-post
Publisert 06.12.2007 kl 21:40 Oppdatert 07.12.2007 kl 09:11

Tips en venn på e-post:


...

Inntil han fikk en telefon fra kulturavdelingen nylig, visste ikke 17-åringen at han var en av kandidatene til oppmuntringsprisen, som i år ble delt ut for syvende gang.

- Da de ringte ble jeg veldig glad, sa en fornøyd vinner mens danseelevene klappet og jublet for instruktøren sin.

Midt under en time på Skien ballett og dansesenter dukket nemlig kultursjef Alfhild Skaardal, hovedutvalgsleder for kultur og undervisning, Hedda Foss Five, kulturkonsulent Frid E. Berge og enhetsleder Henriette Stoltz opp med blomster, diplom og en sjekk på 10 000 kroner.

DANS FOR ALLE PENGA

Hamid Karimi skilte seg i år ut som klart beste kandidat til prisen, som er beregnet på personer under 30 år.

I juryens begrunnelse heter det at 17-åringen ikke bare er et talent innen hip hop-sjangeren, han gjør seg også bemerket som leder av Dogtags dansecrew, som lærer ved danseskolen til Lene Olsen, og som initiativtaker til internasjonale samarbeids- og danseprosjekter innen Aktiv ungdom, EUs ungdomsprogram for ikke-formell opplæring. I tillegg til alt dette konkurrerer han i dans og er opptatt av å skaffe seg nye impulser.

Hamid kan fortelle at det ikke var så mange som danset hip hop i Grenland da han og kameratene begynte for to-tre år siden, men interessen har økt. På Skien ballett og danseskole er det flest jenter på timene, men Hamid ønsker flere gutter velkommen ut på gulvet.

Alle danseprogrammene på tv har nok imidlertid hjulpet litt på interessen, tror han.

På forsiden nå


SJEKKER BILER FOR HUNDER: Vekter på Nordbyen, Martin Haugen, fikk lørdag to henvendelser fra parkeringsvaktene om biler hvor hunder hadde blitt etterlatt i varm bil i solsteken.

– Jeg banket på ruta, men bikkja lå helt stille

I sommer har vekter Martin Haugen og hans kolleger oppdaget minst sju hunder innestengt i parkerte biler.

...

Hva lærte vi av 22. juli?

I dag er det tre år siden tragedien rammet vårt land. Vårt land og, først og fremst, noen hundre ungdommer, noen hundre familier.

– Tiden leger ikke alle sår

Tre år etter terrorangrepene mot regjeringskvartalet og Utøya er smerten, savnet og sorgen fortsatt sterkt til stede.

...

Fagermo favoritt til RBK-jobben

SKIEN/TRONDHEIM: I går ble Kåre Ingebrigtsen ny hovedtrener i Rosenborg på en fire måneder prøvekontrakt. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo skal være blant de heteste kandidaten til å overta som trener fra neste sesong.