...
 

Friske tak fra krafttrio

Publisert 11.05.2010 kl 08:23 Oppdatert 11.05.2010 kl 08:25

Tips en venn på e-post:


CD - Jitterbug

  • ARTIST: Bushman's Revenge
  • SELSKAP: Rune Grammofon

Man kan nesten se for seg at powertrioen Bushman's Revenge har et lite portrett av Jimi Hendrix hengende over hodene sine når de skaper musikk. Med en improvisasjonsmusikers lekne tilnærming til faget og mye rocka inspirasjon har bandet landet en utgivelse, den tredje i rekken, med stort trøkk og upåklagelig variasjon. Bushman's Revenge består av de opprinnelige skiensguttene Even Helte Hermansen på gitar og Gard Nilssen på trommer. Tredjemann på laget er bassist Rune Nergaard. Instrumentaltrioen fremstår som en tett vev der særlig trommis og gitarist får briljere og vise hvilke markante musikerfigurer de er. Bushman's Revenge går rett på sak med høyt tempo i åpningssporet «Always In Motion The Future Is» før de fortsetter riffodysseen med herlige «Kill Your Jitterbug Darlings». Man får umiddelbart lyst til å oppleve gjengen live. Den noe roligere «Too Old To Die Young» åpner med mer luft og ro, før jamminga tetner til. Med vakre «Waltz For My Good Man» sier Hermansens gitar god natt. Trioen blander Woodstock og jazzklubb, men man får først og fremst rockefot av dette albumet. Det er tungt, men melodiøst. Søkende og fritt, uhøytidelig og tidvis støyende, men ikke kaotisk eller publikumsuvennlig. Jeg mistet litt av den nyfikne interessen i midtpartiet, men «Jitterbug» byr sumasum på mange friske, solide, energiske øyeblikk.

På forsiden nå


Seksjon for patologi ved Sykehuset Telemark er i toppsjiktet i landet for raske svartider på kreftprøver: - Vi har jobbet målbevisst og har redusert ventetiden fra tre uker til sju dager i snitt, sier seksjonsleder Kristin Kleppen (bildet). 16 000 vevsprøver fra Telemark blir diagnostisert årlig.

Har kortet ned svartid på kreftprøver

SKIEN: Seksjon for patologi ved Sykehuset Telemark har målrettet jobbet seg opp i toppsjiktet for de korteste svartidene i landet for kreftprøver. Prøvesvar for 16 000 vevsprøver årlig, er i snitt sju dager.

...

Gir 9000 til Vangens talentfond

Operaguttas sommerturné er over for denne gang, og med 900 publikummere til sammen, utgjør det en god sum til Vangens talentfond.

...

Prioriterer ekspressbussene

Gjermund Jamtveit og de andre i Norwegian on Wheels kan glede seg.

SJEKKER BILER FOR HUNDER: Vekter på Nordbyen, Martin Haugen, fikk lørdag to henvendelser fra parkeringsvaktene om biler hvor hunder hadde blitt etterlatt i varm bil i solsteken.

– Jeg banket på ruta, men bikkja lå helt stille

I sommer har vekter Martin Haugen og hans kolleger oppdaget minst sju hunder innestengt i parkerte biler.