...

Mersmakdrikke!

Matfestivalen ”Mersmak” i Skien starter i dag.

Håvard Gjerstad, opprinnelig fra Langesund, er en av produsentene bak den norske storsatsingen, «Beatles».

«Beatles»-premiere

SKIEN: Fredag kveld var det klart for «Beatles»-premiere i Skien.


En fest for sansene

SKIEN: Spennende smaker, forførende lukter og et yrende folkeliv. Det er sansenes festival når Mersmak på ny inviterer til folkefest i Skiens gater.

...

Klart for Mersmak

I morgen braker det løs med matfestivalen «Mersmak» i Skien. I fjor regnet man med at det var rundt 60 000 innom matfestivalen, mens det var rundt 100 utstillere på plass. I år er det enda flere utstillere på plass.

ved veis ende: Den nøyaktig fem timers lange ferden seiler gjennom 200 års historie, og det er en fryd å ta del i forestillingen. Logistikk, lyd, lys, mat og historiefortelling går som på skinner i Teater Ibsen og Grenland Friteaters storsatsning. Her er vi i Skien sluse sammen med historieforteller Ellida i anne Fransen Aaslands skikkelse. Hennes far i Leif Arild Sandens skikkelse ror båten inn i ukjent farvann. FOTO: Dag Jenssen Dag
Terningkast: 5

Storslagen ferd til lands og til vanns

Det er bare å glede seg. De som har sikret seg billetter til «PS14» har en spennende, morsom og spektakulær teaterferd foran seg.

...

Oppdagelsesferden er i gang

PORSGRUNN: Folk strømmet forventnigsfulle til åpningen av forestillingen "PS14" på PP-brygga, som hadde urpremiere onsdag kveld.

- Den ble litt større enn ønskelig

SKIEN: Nå er rekorden satt til 7,4 kilo. Noen større?

...

- Skikkelig boost for selvtilliten

Johan Martin Tovslid fra Skien fikk flest frierbrev i årets utgave av Jakten på kjærligheten.

«Hjemme» i Ibsengården finner Malmfrid ro og inspirasjon til å skrive ? ofte om kvelden. Om dagene skriver hun gjerne på kafé eller på kontoret på Spriten på Klosterøya.

- Jeg nyter hver eneste dag her

– Jeg nyter hver eneste dag her, sier Malmfrid Hovsveen Hallum. Hun sitter i familien Ibsens gamle bakgård og lar det synke innover seg at hun nettopp er blitt nominert til Ibsenprisen.


...

Telemarks beste publikum?

SKIEN: Lokalbrygget øl, fantastiske omgivelser og et uvanlig lydhørt publikum. Ælj i Solnedgang-festivalen er noe for seg selv.

...

Nå tømmes kjeller og loft

BREVIK: Gater og torg i Brevik yret av liv da garasjesalget ble arrangert i dag. Nærmere 100 salgsboder og garasjer kunne arrangørene tilby de flere tusen besøkende.

...

Grønnsaksuppe – det er høst!

Ok, det er bare å innse det – høsten er i ferd med å ta grep.

KREATIV: Ved inngangen til Rjukan bibliotek og kommunens administrasjon og politiske ledelse, har Malin Bye en samling          av egne sidebrettede bøker.FOTO: ASBJØRN TORGERSEN

Gir bøker nytt liv

Malin Bye på Rjukan nøyer seg ikke med å lese bøker. Hun omskaper bøkene slik at de blir rene kunstverkene.


...

Wyclef Jean utelukker ikke Fugees-comeback

Superstjernen Wyclef Jean spilte fredag foran 1200 mennesker på Smieøya i Skien. Selv er han fan av norske artister og utelukker ikke et The Fugees Comeback.

...

- Jeg holdt på å drukne

Didrik Solli-Tangen fikk seg en real skrekkopplevelse da han ferierte med kjæresten på Bali i sommer. - Jeg hadde griseflaks, fortalte sangeren til radioprogrammet p3morgen fredag.

Wyclef hilste før konserten

SKIEN: Minutter før Wyclef Jean gikk på scenen i Skien følte han seg i god form og lovte å levere en god konsert.

Redd Sam Eyde kollapser

...

Den snart 100 år gamle statuen av Hydros grunnlegger Sam Eyde, er mildt sagt i dårlig forfatning. Så dårlig at noen frykter at den kan komme til å kollapse om kort tid.

...

Den magiske sommeren

Langreiste vinkartonger pluss kortreiste og ureiste matvarer er dagens fokus.

FESTIVALGRÜNDERE:  Emir Brdakic og Fridtjof Bade foran området der scenen skal ligge. Publikumsområdet vil strekke seg bakover opp mot toalettene i bakgrunnen.

Hektisk innspurt for festivalgründerne

Den nybakte festivalsjefen Emir Brdakic føler at Smieøyefestivalen på kort tid har blitt et kjent begrep blant folk. Nå tar festivalområdet form, og initiativtakerne satser på storinnrykk fredag og lørdag.

...

Satser for fullt med nytt konsept

SKIEN: Utestedet Spotlight skifter navn og konsept. Det jobbes hardt med å få stedet ferdig til åpning fredag.


KNALLFARGER: Området kan blant annet by på en stor klatrestruktur, hoppeelementer, husker, karuseller og en gressvolleybane (utenfor bildet).

Lekeplass til halvannen million

Noen har allerede tjuvstartet leken i Bryggeparken, men i dag var det offisiell åpning av den nye aktivitetsplassen i Skien. Den tradisjonelle snorklippingen var byttet ut med såpebobler og fysisk utfoldelse.

GULT: Caroline var kledd i gult for kveldens anledning. Treningsregimet er blitt byttet ut med dansing, og det passer bloggeren utmerket.

- Det er ikke så tungt som jeg trodde det skulle være

Fotballfrue om treningen i «Skal vi danse».