...

Fullt hus og stor ståhei for Magre Benum

SKIEN: Det var god stemning og stor ståhei da det legendariske grenlandsbandet Magre Benum gikk på scenen for å markere 40 år onsdag kveld.

...

- Herregud! Dritt i tarm! Æsj!

Det er store variasjoner i smak og kvalitet på grillpølser. Finn ut hvilket pølsemerke som gir testpanelet avsmak på pølser i anmeldelsen under.


...

Mmmmm...bringebærpai!

Det nærmer seg påske og fridager. Hva med å bruke en liten time på å lage en deilig pai til deg selv og familien?

...

Påskeprovianten

På tide å proviantere praktisk.

Russen samlet til treff i Bø

BØ: Et av de aller første store treffene for årets russ er nå i full gang i Bø. Rundt 2 000 russ er ventet å samle seg ved Telemarkshallen.

ASFALTFESTIVAL MED KLAR PROFIL: Vi vil være en festival som har et lokalt grunnfjell med nasjonalt krydder. Vi har masse bra artister fra det lokale musikkmiljøet og i tillegg blir det kortreist og økologisk mat. Vi satser på å være en litt annerledes, litt nærere og en ikke så kommers festival, forteller folkene bak. Fra venstre: Cecilie Kollstrøm, Aleksander Stensrød Andersen (Folque), Rikke Sanni Nikolaisen, Martin Reidarsen (Folque) og Tom-Erik Lønnerød.

– En «wow»-festival

– Det er en litt sånn «wow» sier folkene bak Klosterøya Live, som er klare med sin beste festival noensinne.

Stakk av med Amandus-pris

LILLEHAMMER/SKIEN: Guttene bak filmen «Speed Addict» vant prisen for årets ekstremsportfilm under Amandusfestivalen på Lillehammer.

DØD: Günter Winkelmann var intendant i Skiens Kunstforening i flere år.

– Günter vil bli savnet

Günter Winkelmann var en bauta, sier Borger Eik, som var formann i Skiens kunstforening i en årrekke og var en av kunstnerens mange gode venner og samarbeidspartnere.

...

- Er det rart det blir krig i verden?

SKIEN: Da kirken sa nei til ekteskapsseremonier for homofile, fikk Jan Thomas nok.


...

Lundetangen stakk av med pris

SKIEN: Tirsdag ble Lundetangen pub tildelt prisen «Årets Reiselivspris 2014» for NHO Reiseliv Sør-Norge. - Det er veldig kult, sier Steffen Steffensen.

...

Yoakam til countryfestivalen

Countrystjerna Dwight Yoakam er årets headliner under festivalen i Seljord.

...

Hvis jeg var statsminister...

– Hvis jeg var statsminister ville jeg hatt lengre skoledager og mindre lekser, sier Esmin Kara. Uttalelsene til dagens ungdom står skrevet i bytavla i Bryggeparken.

Variert UKM med svært høyt nivå

Helgens fylkeskulturmønstring i Gullbring kulturanlegg i Bø var et klart bevis på at unge mennesker satser på musikk, sang, dans og ulike andre kunstformer, som eksempelvis tegning, foto og maling.


– Det er en skam

– Personlig synes jeg det er pinlig at vi ikke har noe helårsåpent sted hvor vi kan ta besøkende med for å vise fram Skiens og Telemarks historie. Det mener jeg virkelig, sier stortingspolitiker Geir Bekkevold.

...

Raller’n i kanonform

Revygruppa Raller’n har fått ny energi. Noe som antagelig skyldes byens solspeil. - På Rjukan får du nå sola både foran og bak.

...

- De som mener at bunadene må sys i Norge, begrenser egen business

ESTLAND/NOTODDEN: I januar startet hun opp med produksjon av beltestakk og Øst-Telemarksbunad i Tallinn. Der blir bunaden sydd på maks åtte uker med 33 kroner i timelønn.

Vil du høre noe mektig?

SKIEN: - Vi vil gi folk i Grenland den sterkeste musikalske opplevelsen i år.

...

Vin fra bibelens land

Det nærmer seg Påske. Det kunne smake med vin fra Kanaan.


...

Arabiske fristelser

Når Mads reiser til midtøsten gjør jeg det også.

...

Disse skal til Countryfestivalen

SELJORD: Byting og Ni Liv skal til Countryfestivalen i Seljord.