...

– Det har vært en drøm

Etter snart fire år som NRKs korrespondent i USA skal Anders Tvegård fra Porsgrunn snart reise hjem. – Nå skal jeg holde på de gode opplevelsene og la det synke inn. Det har jeg ikke hatt tid til, forteller han.

...

Danset på bordet for Fogertys

Bandet som covrer Creedence og John Fogerty har lenge hatt en høy stjerne hos Lundetangens publikum.


Legg ned pinnene og brett opp ermene

SKIEN: Med veldig tjukt garn og evnen til å kave målrettet med armene, vil selv noviser innen strikking kunne mestre den nye strikketrenden vi nå ser.

...

Vi sluker krim som aldri før

Krim til påskeferien selger som aldri før. – Folk hamstrer krim til påske og også sommerferien, forteller Nina Aaltvedt ved Ark i Skien.

...

Urbant vårtegn på hjul

Må man til København for å se kul ut på sykkel, eller finnes det alternativer utover sportystilen her hjemme også? TA tok en runde for å spore opp kafésykler i Grenland.

...

Fullt hus og stor ståhei for Magre Benum

SKIEN: Det var god stemning og stor ståhei da det legendariske grenlandsbandet Magre Benum gikk på scenen for å markere 40 år onsdag kveld.

...

- Herregud! Dritt i tarm! Æsj!

Det er store variasjoner i smak og kvalitet på grillpølser. Finn ut hvilket pølsemerke som gir testpanelet avsmak på pølser i anmeldelsen under.

...

Mmmmm...bringebærpai!

Det nærmer seg påske og fridager. Hva med å bruke en liten time på å lage en deilig pai til deg selv og familien?

...

Påskeprovianten

På tide å proviantere praktisk.


Russen samlet til treff i Bø

BØ: Et av de aller første store treffene for årets russ er nå i full gang i Bø. Rundt 2 000 russ er ventet å samle seg ved Telemarkshallen.

ASFALTFESTIVAL MED KLAR PROFIL: Vi vil være en festival som har et lokalt grunnfjell med nasjonalt krydder. Vi har masse bra artister fra det lokale musikkmiljøet og i tillegg blir det kortreist og økologisk mat. Vi satser på å være en litt annerledes, litt nærere og en ikke så kommers festival, forteller folkene bak. Fra venstre: Cecilie Kollstrøm, Aleksander Stensrød Andersen (Folque), Rikke Sanni Nikolaisen, Martin Reidarsen (Folque) og Tom-Erik Lønnerød.

– En «wow»-festival

– Det er en litt sånn «wow» sier folkene bak Klosterøya Live, som er klare med sin beste festival noensinne.

Stakk av med Amandus-pris

LILLEHAMMER/SKIEN: Guttene bak filmen «Speed Addict» vant prisen for årets ekstremsportfilm under Amandusfestivalen på Lillehammer.

DØD: Günter Winkelmann var intendant i Skiens Kunstforening i flere år.

– Günter vil bli savnet

Günter Winkelmann var en bauta, sier Borger Eik, som var formann i Skiens kunstforening i en årrekke og var en av kunstnerens mange gode venner og samarbeidspartnere.


...

- Er det rart det blir krig i verden?

SKIEN: Da kirken sa nei til ekteskapsseremonier for homofile, fikk Jan Thomas nok.

...

Lundetangen stakk av med pris

SKIEN: Tirsdag ble Lundetangen pub tildelt prisen «Årets Reiselivspris 2014» for NHO Reiseliv Sør-Norge. - Det er veldig kult, sier Steffen Steffensen.

...

Yoakam til countryfestivalen

Countrystjerna Dwight Yoakam er årets headliner under festivalen i Seljord.

...

Hvis jeg var statsminister...

– Hvis jeg var statsminister ville jeg hatt lengre skoledager og mindre lekser, sier Esmin Kara. Uttalelsene til dagens ungdom står skrevet i bytavla i Bryggeparken.

Variert UKM med svært høyt nivå

Helgens fylkeskulturmønstring i Gullbring kulturanlegg i Bø var et klart bevis på at unge mennesker satser på musikk, sang, dans og ulike andre kunstformer, som eksempelvis tegning, foto og maling.

– Det er en skam

– Personlig synes jeg det er pinlig at vi ikke har noe helårsåpent sted hvor vi kan ta besøkende med for å vise fram Skiens og Telemarks historie. Det mener jeg virkelig, sier stortingspolitiker Geir Bekkevold.

...

Raller’n i kanonform

Revygruppa Raller’n har fått ny energi. Noe som antagelig skyldes byens solspeil. - På Rjukan får du nå sola både foran og bak.


...

- Ikke mange år før alt blir produsert i utlandet

ESTLAND/NOTODDEN: I januar startet hun opp med produksjon av beltestakk og Øst-Telemarksbunad i Tallinn. Der blir bunaden sydd på maks åtte uker med 33 kroner i timelønn.

Vil du høre noe mektig?

SKIEN: - Vi vil gi folk i Grenland den sterkeste musikalske opplevelsen i år.