...

Skuffet over avtalebrudd om Ibsen-tv

Magne Dyrland og Mersmak bygde opp årets festival rundt tv-programmet Norwegian Cooking, med fokus på mat og Ibsen. Tv-programmet ble aldri sendt.

- Han støtter folkemord

På mandag kommer den kontroversielle Ibsenpris-vinneren Peter Handke til Skien.

SKIEN: Regissør Tor Arne Ursin mener Ibsen Awards burde ha avlyst Peter Handkes planlagte besøk i Skien neste uke. Flere av kommunens politikere boikotter forfatterens foredrag.


Mens sammenlignbare regionteatret har to eiere, har Teater Ibsen tre. Nå truer både Vestfold og Telemark fylkeskommune med å trekke seg ut om ikke teatret går videre med samarbeidsavtalen i Tønsberg. ? Denne situasjonen er skapt av Vestfold, ikke av oss. Vi blir presset inn i et samarbeid vi ikke vet utfallet av, sa utvalgsleder i Skien kommune,Heidi Hamadi, før kulturpolitikerne sendte saken videre til høyere hold.

Tøff drakamp rundt Teater Ibsen

- Jeg er sjokkert over at fylkeskommunen vender Skien ryggen og støtter Vestfold, sier Heidi Hamadi. Hun kaller fylkesrådmannens ultimatum for en primitiv måte å jobbe på.

- Det er søren meg slitsomt altså

Jan Erik Parr (til venstre) og Ole Bernt Wang fikk prøve seg som Dressmann-modeller for en dag.

Porsgrunnsmennene Jan Erik Parr og Ole Bernt Wang fikk prøve seg som modeller for en dag.

Over The Trees, med telemarkingen Arne Steinar Myrvang på trommer, er et ungt band med store ambisjoner.

Flyr høyt med nytt band

Trommeslager Arne Steinar Myrvang fra Hørte i Sauherad er aktuell i det Oslo-baserte bandet Over The Trees, som fredag slapp debutsingelen «Things». Lørdag spilte de sin aller første konsert foran publikum. Det skjedde på Mono i Oslo.

...

Hun er årets «Det Nye-jente»

VINJE/OSLO: 17 år gamle moteblogger Åshild Ringhus trakk det lengste strået og vant «Det Nye-jenta», mandag.

Bill Wyman kommer til Notodden.

Stones-legende til Telemark

NOTODDEN: Rolling Stones-bassisten Bill Wyman kommer til Notodden mend sitt band The Rhythm Kings.

...

- Jeg dreit meg ut

- Nesten å voldta låta, sa Stephen Ackles under NRK-programmet Stjernekamp. Nå beklager han uttalelsen.

...

- Kjolen er jo veldig naken

Caroline Berg Eriksen fikk kalde føtter rett før hun entret dansegulvet i går.


...

Han har trolig satt ny norgesrekord

Hariton Pushwagners utstilling «Movement» på Tjuvholmen i Oslo har solgt for 13 millioner kroner. Det kan være ny norgesrekord.

...

Går mann av huse for Valen

Det er mange som vil feire førjulstiden sammen med Kristian Valen. Ibsenhuset setter nå opp en ekstraforestilling med den populære komikeren.

...

Bakt torsk med kremet grønnkål og bacon

Endelig er vi tilbake i en måned med ”R” i seg. Jeg har vokst opp med at torsken er best i månedene fra septembeR til apRil. Når Mads i tillegg finner frem til drikke som matcher torsk bra så blir jeg rent glad.

...

Røde og hvite italienere i skjønn forening

Italienske rødviner fosser fremover på norske salgsstatistikker, men de hvite er heller ikke til å kimse av.


...

Nå er Dyrsku’n i gang

SELJORD: For 148. gang er det duket for årets arrangement på Dyrskuplassen. Klokken 14 er det den offisielle åpningen.

...

Hun og 18 andre vil bo i Ibsengården

Skien kommune offentliggjør nå søkerlisten til Skien kommunes kunstnerstipend med opphold i Ibsengården i Skien, samt arbeidsstipend for profesjonelle kunstnere.

...

Gjenbruk i bokform

– Jeg har en uro. En uro over det kreative faget og hvordan det nedprioriteres, sier Nina Odegard. I disse dager lanserer hun boka «Gjenbruk som kreativ kraft».

...

Ny giv for Parkbiografen

Etter at Parkbiopgrafen i fjor lå nede med brukket rygg har de nye driverne maktet å snu de dårlige tallene. En treårsavtale er på plass med eieren av bygget og nye investeringer er gjort. – Det flyter bedre nå, fastslår styreleder Tor Asbjørn Øvrebø.

...

Konsertvarsel til flere naboer

PORSGRUNN: En rekke medieoppslag i sommer førte til en gjennomgang av konsertsesongen i Porsgrunn sentrum. – Støy er et dilemma når en bor i byen, sier arrangementskoordinator Rune Evensen.

...

Folk kjører milevis for å besøke Bent

Folk kjører milevis for å kjøpe produktene fra Åtte potter rømme i Tuddal. Nå er det eksklusive smøret også nominert til delfinalen om «Årets meieriprodukt».

Skal vi danse-Didrik hopper i det

Didrik Solli-Tangen hopper i det meste, men da han ble spurt om å delta i «Skal vi danse» takket han nei – og kastet seg inn i programlederrollen.


...

Vant komipris

SKIEN: Bård Tufte Johansen mottok prisen "Årets stand-up-komiker" lørdag kveld.

Rockefesten er i gang

SKIEN: Ved 19-tiden lørdag kveld hadde allerede over 100 personer funnet veien til Brekkeparken hvor flere band skal stå på scenen i løpet av kvelden.