Se video

Stor heder til Alf Cranner

Kongens gull til trubaduren Alf Cranner

Kongens gull til Alf Cranner

Nils Jul Lande
Nils Jul Lande Profil E-post
Publisert 22.10.2010 kl 22:39 Oppdatert 23.10.2010 kl 22:16

Tips en venn på e-post:


...
HEDRET: Fylkesmann Kari Nordheim-Larsen overrekker kongens fortjenstmedalje i gull til Alf Cranner. Foto: Nils Jul Lande
...

Det var ikke fritt for at det trillet en tåre nedover Alf Cranners kinn da han i går mottok kongens fortjenestmedalje i gull. En kongelig erkjennelse som

Det var kongens representant i Telemark, Kari Nordheim-Larsen, som sto for den høytidelige overrekkelsen av medaljen i edleste valør.

- Dette er et hederstegn som henger svært høy. I min tid som Fylkesmann, har jeg kun delt ut tre hederstegn i gull tidligere, sa Fylkesmannen innledningsvis.

- LANG MERITTLISTE

Fylkesmannen kom inn på Cranners lange merittliste som visesanger, dikter, forfatter og pedagog. Selv hadde hun hadde Cranner som lærer i musikk ved Kragerø videregående skole, og det var ikke Crannes feil at hun ikke hadde noen talent i den retningen.

- Men han lærte meg å bli opptatt av kunst.

Fylkesmannen nevnte videre personer Cranner hadde samarbeidet med, og det faktum at han på 1960-tallet hadde vært med på å starte den norske visebølgen.

Overrekkelsen fant sted på flerbrukshuset på Skåtøy i nærvær av inviterte gjester og visevenner.

Les mer i TA på lørdag!

På forsiden nå


Full mann gikk amok på fest

SKIEN: Politiet måtte bruke pepperspray da de skulle ta med seg en 34-åring som gikk amok på en fest.

...

- Dette er det økende interesse for i Grenland

SKIEN: Det var full fart på Geiteryggen lørdag. TV2 og Golden Goals Henrik Elvestad var også på plass, og kjørte speedway med de aller minste.

Tunge, tenner og den spesielle grisenesa blir studert nøye av Nora Victoria og Theodor.

– Jeg ville ikke vært en gris

BAMBLE: Nora Victoria Thorsberg (5) fra Rønholt barnehage synes litt synd på grisen. – Jeg ville ikke vært en gris, konkluderer hun. Bonde Erik Dahl inviterte førskolebarna til gårds for en jordnær dag med skolding, skjæring og bukspretting.

...

– Dette holder ikke

Samtlige politidistrikt har utpekt en voldskoordinator. Men ordningen blir likevel ikke prioritert.