...
De døde klatrerne ble funnet på den italienske siden av grensa i 4.400 meters høyde bare to dager etter at ni andre fjellklatrere omkom i et snøskred i samme område. Foto: Handout/Getty Images/All Over Press/ANB

Frøs i hjel i Alpene

To fjellklatrere ble lørdag funnet ihjelfrosset i nærheten av Mont Blanc i Alpene.

Publisert 15.07.2012 kl 10:26 Oppdatert 15.07.2012 kl 10:31

Tips en venn på e-post:

De døde klatrerne ble funnet på den italienske siden av grensa i 4.400 meters høyde bare to dager etter at ni andre fjellklatrere omkom i et snøskred i samme område.

Den ene av klatrerne som ble funnet ihjelfrosset, skal være en ung spanjol. Den andre beskrives som en østeuropeisk kvinne.

I en kirke i den franske byen Chamonix ble det lørdag holdt en minnestund for dem som ble tatt av skredet på fjellet Mont Maudit.

– De forlot oss for raskt, som en flamme som blåses ut av et kraftig vindpust før den når full lysstyrke, sa presten som ledet seremonien.

Oversatt til norsk betyr Mont Maudit «Det forbannede fjellet».

På forsiden nå


SETTER NED: - Økt konkurranse, lavere innlånskostnader og ønske om vekst er årsaken til rentenedsettelsen, sier Grethe Isaksen Johansen, leder i SkagerakDirektebank.

Grenlandsbank har lavest boligrente i landet

SKIEN: Grenlandsbank klinker til med lånerente 1 prosent lavere enn DNB, Nordea og Danske Bank.

...

Rekordår for deltakelse i Telemarkspadleren

NOTODDEN/SAUHERAD: Påmeldingen til jubileumsåret til Telemarkspadleren er rekordhøy. Og kvinnen som gruset alle i fjor – innkludert alle mannfolka – stiller til start også i år.

...

Gryende opprør i sauheradskolen

SAUHERAD: Medlemmer av Utdanningsforbundet ved Sauherad barne- og ungdomsskole rasler med sablene etter at den tidligere rektoren forsvant. Nå krever de svar.

Tyver brøt seg inn og stjal flere pcer

PORSGRUNN: Tyver var på ferde ved en bedrift i Dokkvegen, onsdag kveld.