...
President Barack Obama ber om skattekutt for amerikanere flest. Foto: Thomas Sivertsen, ANB/Arkiv

Ber om skattekutt

President Barack Obama ba lørdag nok en gang Kongressen om å godkjenne forlenget skattelette for amerikanere flest, men ikke for de aller rikeste.

Publisert 14.07.2012 kl 17:15 Oppdatert 14.07.2012 kl 17:16

Tips en venn på e-post:– Hvis min plan følges, vil ikke inntektsskatten øke i det hele tatt for 98 prosent av amerikanske familier, sa Obama i sin ukentlige radiotale.

– De øvrige 2 prosentene vil imidlertid bli nødt til å betale litt mer i skatt på det de tjener over 250.000 dollar. Med andre ord - de færreste, rikeste amerikanerne vil være nødt til å betale de samme skattetakstene som de betalte under Bill Clinton, utdypet den amerikanske presidenten.

Uttalelsene kommer mens den politiske kampen mellom Demokratene og Republikanerne i Kongressen om skattespørsmål er i ferd med å hetes opp.

Skattekuttene som ble vedtatt under president George Bush Jr., vil opphøre ved årets slutt, og skattene vil dermed øke for alle amerikanske husholdninger, med mindre kongressen vedtar nye lettelser.

Mens Obama vil at de rikeste skal betale mer til statskassa, argumenterer hans politiske motstandere med at et økning vil skade USAs sårbare økonomiske berging.

Obama mener på sin side at dersom skattelettelsene ikke forlenges for 98 prosent av amerikanerne, kommer middelklassefamilier til å rammes svært hardt. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Fant dette hjemme hos 19-åring

PORSGRUNN: Politiet gjorde før helgen et større våpenbeslag i en leilighet på Heistad. 19-åringen som bor på adressen er siktet for væpnet ran av en bussjåfør.

- Et lag det er morsomt å slå

SKIEN: Vålerenga står på menyen når Odd gjester Oslo by fredag kveld.

Sjekk den prisen!

SKIEN: Billig bensin skaper kaos. Vakter må holde styr på køene.

...

Siste sjanse

Nå kommer frosten. Får du ikke renset takrennene dine denne helga, ber du om trøbbel.