Minst 100 døde etter flom

Moskva (ANB-NTB-AFP-Reuters): Minst 103 mennesker har mistet livet i flom i regionen Krasnodar ved Svartehavet

Publisert 07.07.2012 kl 14:49 Oppdatert 07.07.2012 kl 21:03

Tips en venn på e-post:Det opplyser russisk politi. Voldsom nedbør har ført til store oversvømmelser i regionen.

Stadig flere mennesker blir funnet døde i Krasnodar, hvor styrtregn har ført til store oversvømmelser de to siste dagene. Lørdag kveld oppjusterte politiet tallet på omkomne fra 99 til 103.

Bare i Krymsk er hele 92 mennesker funnet døde, deriblant et ti år gammelt barn. Andre er funnet døde i byen Gelendzjik og i Novorossjisk.

- Politiet øker nå sitt nærvær for å forhindre masseplyndring, sier polititalsmann Igor Zjeljabin.

Store nedbørsmengder

I løpet av noen timer har det falt like mye regn i området som det man venter i løpet av en hel måned, opplyser departementet for kriseberedskap. Russisk fjernsyn har vist bilder av oversvømte gater og mennesker som søker tilflukt på hustak.

I landsbyen Novoukrainskij ble biler og gjerder vasket vekk i flommen, ifølge den lokale beboeren Vladimir Anosov.

- Folk vet ikke hva de skal gjøre. Det flyr helikoptre over oss, og de evakuerer folk fra flomområdene, sier han på telefon til nyhetsbyrået Reuters.

I Novorossjisk, som er Russlands største havneby ved Svartehavet, har uværet også ført til stans i råoljetransporten. I deler av byen står vannet 1,5 meter høyt, opplyser havnemyndighetene.

Ifølge myndighetene i Krasnodar er nærmere 13.000 mennesker rammet av uværet. Og i dagene framover er det ifølge meteorologene enda mer regn i vente.

Hjelp på vei

Guvernør Aleksander Tkatsjev sier han har vært i kontakt med både president Vladimir Putin og statsminister Dmitrij Medvedev om krisen. De har gitt løfte om at de lokale myndighetene vil få all den hjelp de trenger, ifølge guvernøren.

- Flommen kom selvfølgelig som et sjokk for oss. Vi har aldri opplevd noe slikt før, forteller Tkatsjev, som sier han er spesielt bekymret for situasjonen i Krymsk.

Ifølge Putins talsmann Dmitrij Peskov skal Putin personlig dra til de flomrammede områdene for å inspisere skadeomfanget.

- Han vil dra dit snart, sier Peskov lørdag kveld.

Medvedev har oppnevnt et eget kriseråd som skal sikre at ofrene får hjelp, opplyser statsministerens kontor. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Gryende opprør i sauheradskolen

SAUHERAD: Medlemmer av Utdanningsforbundet ved Sauherad barne- og ungdomsskole rasler med sablene etter at den tidligere rektoren forsvant. Nå krever de svar.

Tyver brøt seg inn og stjal flere pcer

PORSGRUNN: Tyver var på ferde ved en bedrift i Dokkvegen, onsdag kveld.

...

Glasshjørnet, Upstairs og Uniqe stenger dørene

SKIEN/PORSGRUNN: Onsdag bekreftet Linda Bratsberg at hun har besluttet å begjære selskapet LB Bardrift AS konkurs.

Med dette apparatet måler kiropraktor Torleif Trykkerud infralyd over lange avstand, og han ser hvordan storm og væromslag påvirker folks helsetilstand.

Urolig vær ved Island gjør ham syk

SKIEN: Kiropraktor Torleif Trykkerud i Skien måler hvordan infralyd kan påvirke folks helse. Han har selv opplevd at han blir dårligere når væromslaget og lavtrykkene kommer innover Nordsjøen.