...
Dominique Strauss-Kahn, tidligere sjef for pengefondet IMF. Foto: EU/ANB/Arkiv

Etterforskes for voldtekt

Franske påtalemyndigheter har besluttet å etterforske voldtektsanklager mot Dominique Strauss-Kahn, tidligere sjef for pengefondet IMF.

Publisert 21.05.2012 kl 12:32 Oppdatert 21.05.2012 kl 12:39

Tips en venn på e-post:Anklagene går ut på at Strauss-Kahn skal ha deltatt i en gruppevoldtekt i Washington i desember 2010.

Saken skal etterforskes av påtalemyndigheten i Lille, som også har siktet Strauss-Kahn for å ha drevet med hallikvirksomhet sammen med to forretningsmenn og en politisjef. De fire mennene mistenkes for å ha organisert prostituerte som ble leid inn for å delta i orgier.

I april sa etterforskere i Lille at de hadde skaffet nye bevis basert på avhør med to belgiske prostituerte. En av dem antydet at hun hadde blitt tvunget til seksuelle handlinger mot sin vilje, men hun har ikke levert noen anmeldelse i saken.

I en kunngjøring via sine advokater avviser Strauss-Kahn beskyldningene. Han fremholder at han aldri har brukt noen form for vold. Strauss-Kahn er tidligere blitt etterforsket for seksuelle overgrep mot en stuepike i New York, men saken er henlagt.

Den tidligere toppolitikeren og IMF-sjefen mener han er utsatt for en svertekampanje som skulle hindre ham i å stille som presidentkandidat mot Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy.

Inntil skandalen i New York i fjor var Strauss-Kahn favoritt til å bli Sosialistpartiets presidentkandidat, og meningsmålinger ga ham store vinnersjanser mot Sarkozy. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Brann-styreleder sponser Odd

SKIEN: Brann-styreleder Rolf Barmen er også direktør hos strømleverandøren Fjordkraft. Som i dag inngikk millionavtale med Odd.

...

Nå starter byggingen i Kirkebukta

KRAGERØ: Kragerø utvikling AS regner med å starte utbyggingen i Kirkebukta i løpet av oktober.

...

Mann skadd i fallulykke

Tips oss: Telefon: 35 58 55 00 E-post: desken@ta.no eller nettvakt@ta.no SMS/MMS Kodeord TATIPS til 2005

SKIEN: En person har falt fra en bru.

...

Plutselig kom søppelet rasende ned skråningen

SKIEN: Et natursvin tenkte nok at det var penger å spare, da søppelet kom rasende ned mot elvebredden mandag kveld.