...
Dominique Strauss-Kahn, tidligere sjef for pengefondet IMF. Foto: EU/ANB/Arkiv

Etterforskes for voldtekt

Franske påtalemyndigheter har besluttet å etterforske voldtektsanklager mot Dominique Strauss-Kahn, tidligere sjef for pengefondet IMF.

Publisert 21.05.2012 kl 12:32 Oppdatert 21.05.2012 kl 12:39

Tips en venn på e-post:Anklagene går ut på at Strauss-Kahn skal ha deltatt i en gruppevoldtekt i Washington i desember 2010.

Saken skal etterforskes av påtalemyndigheten i Lille, som også har siktet Strauss-Kahn for å ha drevet med hallikvirksomhet sammen med to forretningsmenn og en politisjef. De fire mennene mistenkes for å ha organisert prostituerte som ble leid inn for å delta i orgier.

I april sa etterforskere i Lille at de hadde skaffet nye bevis basert på avhør med to belgiske prostituerte. En av dem antydet at hun hadde blitt tvunget til seksuelle handlinger mot sin vilje, men hun har ikke levert noen anmeldelse i saken.

I en kunngjøring via sine advokater avviser Strauss-Kahn beskyldningene. Han fremholder at han aldri har brukt noen form for vold. Strauss-Kahn er tidligere blitt etterforsket for seksuelle overgrep mot en stuepike i New York, men saken er henlagt.

Den tidligere toppolitikeren og IMF-sjefen mener han er utsatt for en svertekampanje som skulle hindre ham i å stille som presidentkandidat mot Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy.

Inntil skandalen i New York i fjor var Strauss-Kahn favoritt til å bli Sosialistpartiets presidentkandidat, og meningsmålinger ga ham store vinnersjanser mot Sarkozy. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Rema flytter til Strømdalsjordet

SKIEN: Plassmangel gjør at Rema 1000 vil flytte fra Strømdal til Strømdalsjordet, der de har gjort avtale med en grunneier. – Det er nødvendig å flytte. Vi har ønsket å finne en fornuftig plassering langs hovedåren til Gulset.

26-åring kjørte uten lappen

SKIEN: Hun skal trolig også ha vært påvirket da hun satt seg bak rattet.

Flere ringte til politiet om mistenkelig kjøring i sentrum

SKIEN: Politiet skal ha fått inn flere tips om en bil som kjørte i området Wattenberg.

Her er et bilde av Daniel F. Halvorsen (7 år) med en kjempestor potet fra åkeren sin.

Dyrket monsterpotet

SKIEN: Brødrene Daniel og Johannes F. Halvorsen dyrker hvert år sine egne poteter - i år ble det en gigantpotet.