...
PÅ VANNET I DAG: Geir Andreassen (til venstre), politioverbetjent ved Notodden politistasjon, sier politibåten skal sjøsettes i dag og være operativ under hele Notodden Blues Festival. Fører av den 17 fot lange Anytec 530 SP-politibåten - som gjør 40 knop - er politibetjent Ørjan Lothe Foto: Jarle Pedersen

Færre drikker til rors

NOTODDEN: Under hele blueshelga vil politibåten til Telemark politidistrikts sjøtjeneste være på plass i vassdraget. Så langt i år er det ingen som er tatt for promillekjøring.

Jarle Pedersen E-post
Publisert 02.08.2012 kl 06:09 Oppdatert 02.08.2012 kl 09:02

Tips en venn på e-post:Organisasjonen «Av og Til» arbeider for godt alkovett i hverdagen. Bak organisasjonen står politiske partier, offentlige virksomheter, faglig- og frivillige organisasjoner. Målet er å redusere de uønskede følgene av alkoholbruk i samfunnet og gjøre hverdagen tryggere for alle. De kan nå melde at det er færre og færre i Telemark som drikker til rors.

POSITIVE ERFARINGER

Anslagsvis 11 000 færre båtførere oppga å ha drukket alkohol til rors i år, i forhold til i fjor.

- Tallene fra «Av og Til» og vår erfaring fra sjøtjenesten så langt i sommer er positive. Vi ser at de aller fleste er edrue, bruker vest og følger fartsgrensene. Dette er viktige faktorer for å unngå farlige situasjoner, og vi håper det fortsetter, sier Geir Andreassen, politioverbetjent ved Notodden politistasjon.

Politiet på Notodden har så langt i år ikke anmeldt noen med for høy promille til sjøs.

FLERE AKSJONER

Telemark politidistrikts sjøtjeneste har hatt flere aksjoner i sommer. Denne helgen vil betjenter fra Notodden politistasjon bemanne politibåten som vil være tilstede på Heddalsvatnet og Norsjø under Notodden Blues Festival.

Andreassen sier at det er viktig å fokusere på forebygging og kontroller for å forbedre sjøsikkerheten for fritidsbåter.

Politiet jobber i disse tider også sammen med Kystvakten, Redningsselskapet, flere båtforbund og båtbransjen generelt, i den landsdekkende kampanjen «Klar for sjøen». Den handler om at det er like viktig å ferdes edru til sjøs som til lands.

91 PROSENT ER I MOT

En undersøkelse Ipsos MMI har gjort for alkovettorganisasjonen «Av og Til» viser at i Telemark mener 99,6 prosent av innbyggerne at man bør la være å drikke alkohol når man skal kjøre bil. 91 prosent mener man bør la være å drikke når man fører fritidsbåt.

- Promillen vet ikke forskjell på om du fører en bil eller en båt. Selv med lav promille svekkes oppmerksomheten og reaksjonsevnen, som igjen øker risikoen for å havne i en ulykke. Utvis alkovett og la alkoholen være inntil båten er fortøyd, sier Kari Randen, daglig leder i «Av og Til» og ansvarlig for «Klar for sjøen»-kampanjen.

På forsiden nå


STORE TAP: Store summer har gått tapt de siste årene på Gautefallheia. Selskapet Gautefall Smålian AS, som eies av danske investorer, har samlet opp et udekket underskudd på over 40 millioner kroner. Drangedal sparebank forsøker fortsatt å finne nye eiere til hotellet. ? I et godt samarbeid med kommunen forsøker vi å få til en langsiktig løsning, sier banksjef Kjell Nærum. ARKIVFOTO: ARILD HANSEN

Fortsetter å blø på Gautefallheia

DRANGEDAL: Tapsrekken fortsetter for de danske investorene på Gautefall. Selskapet Gautefall Smålian AS har nå et udekket tap på over 40 millioner kroner.

...

Mann (41) og kvinne (19) laget bråk i sentrum

SKIEN: Politiet ba en mann og en kvinne om å holde seg unna Skien sentrum. Men de lot vær.

Ronny Deilas første virkelige smak på Celtic-livet skjer på Island i kveld. Foto: RUSSELL CHEYNE, Reuters/NTB scanpix/ANB

Berg-duell trolig neste for Deila

Ronny Deila fikk en drømmestart som Celtic-trener på skotsk jord. Laget hans utspilte KR Reykjavik og vant 4-0 tirsdag.

SJEKKER BILER FOR HUNDER: Vekter på Nordbyen, Martin Haugen, fikk lørdag to henvendelser fra parkeringsvaktene om biler hvor hunder hadde blitt etterlatt i varm bil i solsteken.

– Jeg banket på ruta, men bikkja lå helt stille

I sommer har vekter Martin Haugen og hans kolleger oppdaget minst sju hunder innestengt i parkerte biler.