...
PÅ VANNET I DAG: Geir Andreassen (til venstre), politioverbetjent ved Notodden politistasjon, sier politibåten skal sjøsettes i dag og være operativ under hele Notodden Blues Festival. Fører av den 17 fot lange Anytec 530 SP-politibåten - som gjør 40 knop - er politibetjent Ørjan Lothe Foto: Jarle Pedersen

Færre drikker til rors

NOTODDEN: Under hele blueshelga vil politibåten til Telemark politidistrikts sjøtjeneste være på plass i vassdraget. Så langt i år er det ingen som er tatt for promillekjøring.

Jarle Pedersen E-post
Publisert 02.08.2012 kl 06:09 Oppdatert 02.08.2012 kl 09:02

Tips en venn på e-post:Organisasjonen «Av og Til» arbeider for godt alkovett i hverdagen. Bak organisasjonen står politiske partier, offentlige virksomheter, faglig- og frivillige organisasjoner. Målet er å redusere de uønskede følgene av alkoholbruk i samfunnet og gjøre hverdagen tryggere for alle. De kan nå melde at det er færre og færre i Telemark som drikker til rors.

POSITIVE ERFARINGER

Anslagsvis 11 000 færre båtførere oppga å ha drukket alkohol til rors i år, i forhold til i fjor.

- Tallene fra «Av og Til» og vår erfaring fra sjøtjenesten så langt i sommer er positive. Vi ser at de aller fleste er edrue, bruker vest og følger fartsgrensene. Dette er viktige faktorer for å unngå farlige situasjoner, og vi håper det fortsetter, sier Geir Andreassen, politioverbetjent ved Notodden politistasjon.

Politiet på Notodden har så langt i år ikke anmeldt noen med for høy promille til sjøs.

FLERE AKSJONER

Telemark politidistrikts sjøtjeneste har hatt flere aksjoner i sommer. Denne helgen vil betjenter fra Notodden politistasjon bemanne politibåten som vil være tilstede på Heddalsvatnet og Norsjø under Notodden Blues Festival.

Andreassen sier at det er viktig å fokusere på forebygging og kontroller for å forbedre sjøsikkerheten for fritidsbåter.

Politiet jobber i disse tider også sammen med Kystvakten, Redningsselskapet, flere båtforbund og båtbransjen generelt, i den landsdekkende kampanjen «Klar for sjøen». Den handler om at det er like viktig å ferdes edru til sjøs som til lands.

91 PROSENT ER I MOT

En undersøkelse Ipsos MMI har gjort for alkovettorganisasjonen «Av og Til» viser at i Telemark mener 99,6 prosent av innbyggerne at man bør la være å drikke alkohol når man skal kjøre bil. 91 prosent mener man bør la være å drikke når man fører fritidsbåt.

- Promillen vet ikke forskjell på om du fører en bil eller en båt. Selv med lav promille svekkes oppmerksomheten og reaksjonsevnen, som igjen øker risikoen for å havne i en ulykke. Utvis alkovett og la alkoholen være inntil båten er fortøyd, sier Kari Randen, daglig leder i «Av og Til» og ansvarlig for «Klar for sjøen»-kampanjen.

På forsiden nå


...

Vil bli verdens råeste i sporet

SKIEN: OL-rusen er ute av kroppen og Magnus Krog (27) har måttet sette seg nye mål. Verdenscupseier, VM-medalje og tittelen «verdens råeste kombinertløper» står på planen.

...

Dobler artistbudsjettet – og vel så det

SKIEN: – Artistbudsjettet er på totalt 200 000 mot 80 000 i fjor. Du merker at disse gutta er proffe, asså!

...

Stjal 1.800 sigaretter i tax free-butikken

Deretter forsøkte 29-åringen å smugle dem igjennom tollen.

...

Kan gi skoletilbud i fritida

SKIEN: Fylkeskommunen og kommunene vurderer flere tiltak for elevene som ble rammet av streiken. Utdanningsforbundet vil at alle pengene som er spart, skal gå tilbake til skolene.