...
PÅ VANNET I DAG: Geir Andreassen (til venstre), politioverbetjent ved Notodden politistasjon, sier politibåten skal sjøsettes i dag og være operativ under hele Notodden Blues Festival. Fører av den 17 fot lange Anytec 530 SP-politibåten - som gjør 40 knop - er politibetjent Ørjan Lothe Foto: Jarle Pedersen

Færre drikker til rors

NOTODDEN: Under hele blueshelga vil politibåten til Telemark politidistrikts sjøtjeneste være på plass i vassdraget. Så langt i år er det ingen som er tatt for promillekjøring.

Jarle Pedersen E-post
Publisert 02.08.2012 kl 06:09 Oppdatert 02.08.2012 kl 09:02

Tips en venn på e-post:Organisasjonen «Av og Til» arbeider for godt alkovett i hverdagen. Bak organisasjonen står politiske partier, offentlige virksomheter, faglig- og frivillige organisasjoner. Målet er å redusere de uønskede følgene av alkoholbruk i samfunnet og gjøre hverdagen tryggere for alle. De kan nå melde at det er færre og færre i Telemark som drikker til rors.

POSITIVE ERFARINGER

Anslagsvis 11 000 færre båtførere oppga å ha drukket alkohol til rors i år, i forhold til i fjor.

- Tallene fra «Av og Til» og vår erfaring fra sjøtjenesten så langt i sommer er positive. Vi ser at de aller fleste er edrue, bruker vest og følger fartsgrensene. Dette er viktige faktorer for å unngå farlige situasjoner, og vi håper det fortsetter, sier Geir Andreassen, politioverbetjent ved Notodden politistasjon.

Politiet på Notodden har så langt i år ikke anmeldt noen med for høy promille til sjøs.

FLERE AKSJONER

Telemark politidistrikts sjøtjeneste har hatt flere aksjoner i sommer. Denne helgen vil betjenter fra Notodden politistasjon bemanne politibåten som vil være tilstede på Heddalsvatnet og Norsjø under Notodden Blues Festival.

Andreassen sier at det er viktig å fokusere på forebygging og kontroller for å forbedre sjøsikkerheten for fritidsbåter.

Politiet jobber i disse tider også sammen med Kystvakten, Redningsselskapet, flere båtforbund og båtbransjen generelt, i den landsdekkende kampanjen «Klar for sjøen». Den handler om at det er like viktig å ferdes edru til sjøs som til lands.

91 PROSENT ER I MOT

En undersøkelse Ipsos MMI har gjort for alkovettorganisasjonen «Av og Til» viser at i Telemark mener 99,6 prosent av innbyggerne at man bør la være å drikke alkohol når man skal kjøre bil. 91 prosent mener man bør la være å drikke når man fører fritidsbåt.

- Promillen vet ikke forskjell på om du fører en bil eller en båt. Selv med lav promille svekkes oppmerksomheten og reaksjonsevnen, som igjen øker risikoen for å havne i en ulykke. Utvis alkovett og la alkoholen være inntil båten er fortøyd, sier Kari Randen, daglig leder i «Av og Til» og ansvarlig for «Klar for sjøen»-kampanjen.

På forsiden nå


...

Bilfører savnet etter ulykke på E18

BAMBLE: En person forlot stedet etter en ulykke i Bambletunnelen på E18. Politiet ønsker tips fra personer som kan ha sett denne bilføreren.

...

- Jeg gir meg aldri

OSLO: – Jeg er selvfølgelig glad for å være tilbake. Det blir ingen champagne, det har vært en tøff og tung tid, sier Sigurd Klomsæt. Nå kan han igjen titulere seg som advokat, etter at Advokatbevillingsnemnda har gitt ham bevillingen tilbake.

...

Eriksen inn igjen som midtstopper

SKIEN: En friskmeldt Lars-Kristian Eriksen (31) går rett inn igjen på Odd-laget som midtstopper mot Aalesund. Det betyr at unggutten Vegard Bergan (19) benkes lørdag.

...

Odd får VG-svingen

SKIEN/OSLO: Odd-supporterne får VG-svingen i cupfinalen 23. november