...

Forbereder kaia for cruiseferjene

LANGESUND: Norconsult AS er i full gang med forberedelsen for ombygging av ferjeterminalen i Langesund og slik blir gangtunnelen til skipet.

Rolf Formo E-post
Publisert 12.10.2011 kl 21:56 Oppdatert 13.10.2011 kl 08:45

Tips en venn på e-post:Det er omfattende forandringer kostnadsberegnet til 75 millioner kroner for å ta imot de nye ferjene til Fjord Line.

På vegne av Grenland havn IKS søker nå Norconsult om rammetillatelse for ombygging av kaie. Det skal mudres og spuntes for å få en sammenhengende kaifront. Muddermassene er forurenset og skal legges tilbake bak spuntveggen.

Det skal også lages ny gangvei fra en noe utvidet terminalbygning og inn på skipet slik skissen til Norconsult viser. Det vil forandre kaia mest sett fra områdene rundt og sjøsiden.

Videre skal det etableres to 100 tonns pullerter i den nye kaia for å ta imot de 170 meter lange skipene med første anløp 1. oktober 2012.

På forsiden nå


SPENT: Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) i Samferdselsdepartementet sier at den nye strekningen på E18 mellom Gulli og Langåker i Vestfold åpner den 4. juli. ? Da kommer du til å merke flaskehalsen på E18 her i Bamble enda mer, tror Hoksrud. Bildet er tatt over E18 ved Lasses i går ettermiddag. foto: ØRNULF HOLEN

Regjeringen vil legge trafikk utenom tettstedene

Regjeringen varsler mer statlig styring med planlegging av hovedfartsveier mellom landets ulike regioner. Det skal skje ved å legge hovedveiene utenom tettstedene.

Trailersjåfør tatt for råkjøring

SKIEN: En 33 år gammel yrkessjåfør får en ufrivillig lang pause fra jobben, etter at han råkjørte med personbil.

...

Full fart og dramatikk under dragrace

FYRESDAL: I strålende sommervær ble Fyresdal Dragweekend en skikkelig fartsfest, hvor både hestekreftene - og naturkreftene - markerte seg.

...

– Hallo, er det legevakta? Jeg har fått myggstikk!

For noen blir et myggstikk i skumleste laget. De ringer legevakta.