...
Romfolkets leir på Årvoll i Oslo blir nå avviklet. Foto: Terje Pedersen, ANB

– Romfolkets leir avvikles

Oslo (ANB-NTB): Romfolkets provisoriske leir i et steinbrudd på Årvoll i Oslo blir avviklet i løpet av fredag.

Publisert 19.07.2012 kl 21:25 Oppdatert 19.07.2012 kl 21:51

Tips en venn på e-post:Dette bekrefter leder i Bjerke bydelsutvalg, Steiner Arnesen (Ap).

Arnesen opplyser til NTB at de to eierne av tomten er blitt enige om denne løsningen. Selv sier Arnesen at den ikke er optimal og at den gir ham en bismak i munnen.

- Problemet er jo ikke løst. Disse menneskene blir bare skyflet videre, sier bydelslederen. Han opplyser at leiren vil bli fraflyttet i løpet av fredag. Torsdag kveld hadde mange allerede reist, mens andre var i ferd med å pakke.

Arnesen sier at 15-20 personer vil bli i leiren over natten, blant dem flere eldre, som nå trenger litt ro.

Han har inntrykk av at daglig leder Vanessa Quintavalle i Årvoll Eiendom først lot seg besnære av den ideelle organisasjonen Folk er folk, som taler romfolkets sak, men at styreleder og entreprenør Albert Kr. Hæhre har trumfet gjennom denne utgangen på saken.

- Det har nok vært en realitetsvurdering hos daglig leder. Det synes som om styreleder Hæhre har gitt henne beskjed om hvordan dette skulle forløpe for at hun ikke skulle miste jobben. Det er inntrykket jeg har fått, sier Arnesen.

Brev

Torsdag uttrykte både bydel Bjerke og Hæhre at de så med bekymring på at antall personer øker i romleiren på Årvoll.

I et brev til Quintavalle skrev Hæhre at styret i eiendomsselskapet overtar håndteringen av saken hvis ikke en plan for avvikling er på plass innen fredag klokka 10, skriver nettstedet Byggeindustrien.

(ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Bluesfest skal granskes

NOTODDEN: Notodden Blues Festival må under lupen.

Ulykke på E18

Motorsyklist ble liggende midt i veien etter ulykke

...

Start helga med satay av kylling og svinefilet

- Når Mads roper etter kylling så får han det, og jommen meg får han ikke litt svinekjøtt med på kjøpet, skriver TAs matekspert Lars Andernach Fredriksen, som svar på Mads Endresens vin-tips.

...

Familien var på ferie - ble frastjålet verdier for flere hundre tusen

SKIEN: Guste på ni år var den første i familien som begynte å gråte, da de kom hjem fra ferie og så at tyver hadde vært på ferde. Nå er farens levebrød borte.