...
Albert Kr. Hæhre krever romleiren ryddet. Foto: Torunn Bratvold, Bygdeposten/ANB

Politiet avventer

Oslo (ANB-NTB): Politiet i Oslo vil ikke foreta seg noe mot romleiren på Årvoll før de har fått vurdert nøye en eventuell anmodning om å bryte opp leiren

Publisert 19.07.2012 kl 17:18 Oppdatert 19.07.2012 kl 19:15

Tips en venn på e-post:

Det opplyser fungerende politimester Roger Andresen.

- Vi er kjent med at Albert Hæhre har bedt om at leiren på Årvoll fraflyttes innen fredag klokken 10. Politiet tar dette til etterretning og vurderer situasjonen fortløpende, sa Andresen torsdag kveld.

Torsdag uttrykte både bydel Bjerke og entreprenør Albert Kr. Hæhre at de ser med bekymring på at antall personer øker i romleiren på Årvoll. Hæhre krever en plan før fredag klokken 10 for når leiren kan ryddes.

I et brev til daglig leder Vanessa Quintavalle i Årvoll Eiendom skriver Hæhre at styret i eiendomsselskapet overtar håndteringen av saken hvis ikke kravet om en plan oppfylles, skriver nettstedet Byggeindustrien.

I brevet viser Hæhre til at han mener at etableringen av leirsted for romfolket er i strid med gjeldende reguleringsplan og med formålet til selskapet Årvoll Eiendom. Han reagerer også på økt tilstrømning til leiren.

Vanessa Quintavalle ville ikke kommentere den siste utviklingen i saken torsdag. Imidlertid besøkte hun på kvelden romleiren og snakket både med organisasjonen Folk er folk og representanter for romfolket.

Hennes advokat, Tor Erling Staff, sier til TV 2 at Quintavalle vil ta kontakt med sin kompanjong Hæhre torsdag kveld. Men han ville ikke si noe om hva han tror om utfallet av denne kontakten.

Bydel Bjerke foretok torsdag en ny befaring i leiren.

- Det er per i dag ingen forhold som gir grunnlag for stenging av området, men bydelen ser likevel med bekymring på det økende antallet personer som oppholder seg i leiren, skriver fungerende bydelsdirektør Kristin Enstad etter befaringen.

Enstad viser til at det torsdag var observert 27 telt og et trettitalls biler i området, og at dette betyr at antall telt og biler har økt.

Hun viser til at bydelen torsdag fortsatt ikke hadde mottatt noen melding om driften i leiren er i samsvar med forskrift 14 om miljørettet helsevern eller ikke.

Vurderer pålegg

- Eiendommen er ikke tilstrekkelig sikret for allmennheten, og bydelen vurderer å gi pålegg om sikring etter lov om folkehelsearbeid, skriver Enstad.

I rapporten går hun svært detaljert gjennom forholdene i leiren.

«Det er fremdeles fire toaletter på området. Ett av toalettene var låst med hengelås, usikkert av hvilken grunn. Toalettene var ikke helt rene, men det ble observert renholdsutstyr ved siden av toalettene», heter det videre i rapporten.

Bydelen går i rapporten også gjennom forhold som vannforsyning og søppelhåndtering som inspektørene opplever som tilfredsstillende.

Rapporten tar også for seg klager om skadedyr, men fant ingen: «Det ble ikke observert rotter på området. Tre måker satt på toppen av grushaugene».

Hæhre krever at den daglige lederen legger fram en plan for avvikling av leiren før klokken 10 fredag morgen.

(ANB-NTB)

På forsiden nå


Prisantydningen for den tidligere Trio-tomta var mellom 55 og 60 millioner kroner da DnB la den ut for salg på forsommeren. Nå har Biltemas eiendomsselskap sikret seg eiendommen for å skreddersy nye butikklokaler på Kjørbekk. Innfelt: Biltema flyttet fra Kjørbekk til Herkules, men flytter nå tilbake.

Biltema flytter igjen

SKIEN: Biltemas eiendomsselskap, Buffin Real Estate, har kjøpt den tidligere Trio-tomta i Kjørbekkdalen 4 og håper å etablere flere plasskrevende konsepter på mellom 10 000 og 15 000 kvadratmeter innen 2015.

Her blir den 17 år gamle mannen pågrepet av politiet.

17-åring siktet for knivran

SKIEN: En eldre kvinne ble ranet av en mann med kniv ved Menstadbrua i Skien, onsdag kveld.

Disse to karene har kjørt helt fra Sørlandet med traktor

26 mil med traktor

Campingen under Countryfestivalen er i en klasse for seg, og det er noen som gjør mer ut av det enn andre.

Overfalt av tre ukjente menn

SKIEN: Natt til torsdag ble en mann overfalt i Bygarasjen i Skien sentrum.