...
Bare fra 2010 til 2011 økte antall prostituerte på gata og innemarkedet med 28 prosent. Foto: BA/ANB/Arkiv

Mer prostitusjon i Norge

Selv om det ble forbudt å kjøpe sex i Norge i 2009, har antall prostituerte økt de siste årene.

Publisert 25.06.2012 kl 07:21 Oppdatert 25.06.2012 kl 07:25

Tips en venn på e-post:

Det viser tall fra PRO Sentrets årsrapport for 2011, skriver Aftenposten.

Bare fra 2010 til 2011 økte antall prostituerte på gata og innemarkedet med 28 prosent, skriver avisen. I Oslo, der antallet gateprostituerte ble halvert i 2009, var økningen i samme periode 13 prosent.

– Vi er i kontakt med færre prostituerte nå enn før sexkjøpforbudet i 2009, men med økningen fra 2010 til 2011 er det nærliggende å si at forbudet ikke har hatt den effekten som var ønsket, sier leder Bjørg Norli i Pro Sentret.

Tallene for hele landet er hentet inn i samarbeid med ulike instanser som arbeider med prostituerte i andre byer enn Oslo.

Om lag halvparten av de prostituerte er norske og utgjør dermed den klart største gruppen. Resten er utenlandske, og en firedel er fra Nigeria. Svært mange av de nigerianske kvinnene er ifølge Pro Sentret ofre for menneskehandel.

Deretter følger kvinner fra Thailand, Romania og Bulgaria, de aller fleste kvinnene er i 20-30-årsalderen.

Bortsett fra i Oslo, har inneprostitusjonen økt mest i de store byene de siste årene. I hovedstaden har dette holdt seg stabilt. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Camilla gikk ned 80 kilo på ett år

...

PORSGRUNN: – Det var det jeg tenkte da det ble slitsomt underveis. Jeg skal klare å komme til toppen, sier Camilla Rossbach Bergan, som siden januar har hatt Gaustatoppen som mål i slankeprosessen. På et år har hun slanket og trent av seg 80 kilo.

...

- Du skal spørre før du tar bilde av meg

SKIEN: Den omdiskuterte vinneren av årets Ibsenpris, Peter Handke, er i Skien. Først skjelte han ut pressen, deretter gikk han en tur langs elva.

...

Flere tips etter sprøytestikking på Park

PORSGRUNN: Driverne av utstedet Park har fått inn en rekke tips etter helgens dramatiske episode hvor en dørvakt ble stukket sju ganger med en sprøytespiss.

...

Kvinne (40) skadd i brann

PORSGRUNN: En enebolig på Herøya sto i brann mandag formiddag. En 40 år gammel kvinne er kjørt til sykehus etter først å ha blitt gjenopplivet på stedet.