...
SAS vil ha bonusprogrammene tilbake. Foto: Airbus/ANB

Vil ha bonusprogram

SAS mener flyselskapene må få ha fordelsprogrammer på alle innenriksrutene i hele landet.

Publisert 15.05.2012 kl 15:51 Oppdatert 15.05.2012 kl 15:53

Tips en venn på e-post:Onsdag gir det kriserammede flyselskapet sitt høringssvar til Fornyings- og administrasjonsdepartementet i spørsmålet om det igjen skal bli mulig å nyte godt av et fordelsprogram når man flyr innenriks i Norge.

– Vi tror at konkurransen om kundene kommer til å øke om forbudet oppheves, sier konserndirektør for salg og marked i SAS, Eivind Roald.

Låst inne?

Konkurransetilsynet mener bonusprogrammer i luftfarten fungerer negativt for konkurransen, og at de gjør det dyrere for kunden å velge et konkurrerende selskap slik at kundene blir «låst inne» hos sitt opprinnelige selskap. Tilsynet mener dette fører til at pris får mindre betydning, redusert konkurranse og dermed økte priser på flyreiser. Tilsynet mener også at bonusprogram kan gjøre det vanskeligere å etablere seg for nye aktører.

Konkurransetilsynet har anbefalt at man tillater fordelsprogram kun på de høyest trafikkerte flyrutene mellom Oslo Gardermoen og byene Trondheim, Bergen og Stavanger, et forslag som nå vurderes av departementet. Dette er SAS sterkt imot.

– SAS mener forbudet må avskaffes i sin helhet og finner anbefalingen om kun tre flystrekninger som lite gjennomtenkt. Det fører til diskriminering av dem som bor i store deler av Norge, fremfor alt i nord, der man er svært avhengig av fly som en sentral del av infrastrukturen, sier Roald.

EU-regler

SAS viser blant annet til at verken Konkurransetilsynet eller andre har kunnet dokumentere at fordelsprogram er til hinder for konkurransen. Selskapet viser også til at EU-regler som Norge er forpliktet til å følge gjennom EØS, er tydelige på at det ikke er lov til å ha et forbud mot fordelsprogram i norsk innenriksluftfart.

Høringsfristen er onsdag 16. mai, og svarene vil sammen med Konkurransetilsynets rapport danne grunnlaget for vurderingen av om forbudet mot bonusprogrammene bør videreføres som det er, endres eller oppheves. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Legionellafaren er over

SKIEN: Dusjanlegget ved Skien Fritidspark er renset.

...

Sykehuset klarer ikke å få balanse

SKIEN: Sykehuset Telemark skulle ved utgangen av 2015 levere et resultat på 40 millioner kroner. Dette vil man være langt unna å klare. Så langt ser det ut til at man får et underskudd på 20 millioner kroner. I år kan underskuddet bli 60 millioner kroner.

...

Slutter med tungt hjerte

Etter flere år med personkonflikter ved Tynset kirke slutter sokneprest Anne-Inger Lunner og flytter til Telemark.

Stakk dørvakt med sprøytespiss

PORSGRUNN: En dørvakt ble i natt stukket med en sprøytespiss.