...
Siv Jensen krever frihetsreform. Foto: Terje Pedersen, ANB

Krever frihetsreform

Frp-leder Siv Jensen vil fjerne boplikt og strandsonelov og lufte ut i det hun beskriver som en rødgrønn forbudsstat.

Publisert 02.08.2012 kl 20:27 Oppdatert 02.08.2012 kl 20:34

Tips en venn på e-post:Forbud mot vannscootere, proffboksing, poker og solarium for mindreårige. Forslag om forbud mot røyking i bil, pappvin og kinderegg. Frp-leder Siv Jensen er oppgitt over rødgrønne utspill og norsk lovgiving.

– Det å leve er risikofylt, men jeg vil ikke forby det av den grunn. For meg er det tullete å opprettholde lover som medfører at store deler av Norges befolkning i prinsippet er kriminelle, sier hun og viser til pokerspill på internett og et glass vin eller to til pikniken i parken.

Andre forslag som har vært fremme i debatten er forbud mot røykerom og røyking på uteserveringer samt salg av lekesigaretter, lakrispiper og tipakninger med røyk.

Frihetsreform

I sin tale under sommerleiren til Fremskrittspartiets Ungdom i Skottevik utenfor Kristiansand torsdag, raljerte Jensen over det hun omtaler som en rødgrønn forbudslinje.

Dersom partiet kommer til makten ved stortingsvalget neste år, skal en frihetsreform settes ut i livet, bedyrer Jensen. Det første som skal bort er boplikten og forbudet mot å bygge i strandsonen.

– Boplikten fører til forfall og nedlagte bruk mange steder, og strandsoneloven er altfor rigid. Den er ikke tilpasset norsk topografi. Det finnes øykommuner i dette landet der det for eksempel er umulig å reise et sykehjem uten å bryte forbudet mot å bygge i hundremetersbeltet.

Jensen vil også ha en mer liberal praksis når det gjelder motorkjøring i utmark og la kommunene selv få lage regler uten innblanding fra Fylkesmannen.

– Regjeringen regulerer småting som bare er til plunder og heft for vanlige folk, mens de store utfordringene innen helse- og eldreomsorg forblir uløst, sier hun.

AUF-støtte

Fremskrittspartiets leder er ikke alene om å kritisere den rødgrønne regjeringen for forbudsiver. Tidligere i sommer sa AUF-leder Eskil Pedersen til VG at flere av forbudsforslagene - som riktignok er blitt lagt på is - gjør det vanskeligere for de rødgrønne å vinne valget.

– Jeg tror vi kan ta en pause med å foreslå forbud nå, og så kan vi heller snakke om de tingene vi er opptatt av, utdypet han overfor Nettavisen.

Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn fikk også stor oppmerksomhet om et innlegg om samme tema som sto i Dagens Næringsliv i juni og senere gikk som en farsott på ulike sosiale medier. «21 ting vi kan tillate» kalte Rotevatn lista som omfatter alt fra ja til aktiv dødshjelp, poker og butikksalg av vin til legalisering av cannabis, eggdonasjon, surrogati, sexkjøp og søndagsåpne butikker. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Ville du møtt opp i pyjamas eller snakket svensk på jobben en hel dag?

PORSGRUNN: Stille i pysj på jobben? Snakke svensk en hel dag? – Det passer kanskje ikke for alle, men så er det heller ikke meningen, sier lege Magnar Kleiven. Han skriver ut humor på arbeidsplassen for å øke produktiviteten.

...

– Jeg gråt på bussen. Jeg gråt i klasserommet. Det var så flaut.

SKIEN: Ungdom blir nedstemte av sosiale medier

Ranet bussjåfør med pistol

PORSGRUNN: Politiet har pågrepet en ung mann etter et pistolran i Porsgrunn sent mandag kveld. En bussjåfør skal ha blitt truet med pistol og ranet for 1000 kroner.

...

Nå klipper de skiltene

PORSGRUNN: Ved den gamle den gamle bomstasjonen på Bjørntvedt står det biler på rekke og rad, uten skilter.