...
Siv Jensen krever frihetsreform. Foto: Terje Pedersen, ANB

Krever frihetsreform

Frp-leder Siv Jensen vil fjerne boplikt og strandsonelov og lufte ut i det hun beskriver som en rødgrønn forbudsstat.

Publisert 02.08.2012 kl 20:27 Oppdatert 02.08.2012 kl 20:34

Tips en venn på e-post:Forbud mot vannscootere, proffboksing, poker og solarium for mindreårige. Forslag om forbud mot røyking i bil, pappvin og kinderegg. Frp-leder Siv Jensen er oppgitt over rødgrønne utspill og norsk lovgiving.

– Det å leve er risikofylt, men jeg vil ikke forby det av den grunn. For meg er det tullete å opprettholde lover som medfører at store deler av Norges befolkning i prinsippet er kriminelle, sier hun og viser til pokerspill på internett og et glass vin eller to til pikniken i parken.

Andre forslag som har vært fremme i debatten er forbud mot røykerom og røyking på uteserveringer samt salg av lekesigaretter, lakrispiper og tipakninger med røyk.

Frihetsreform

I sin tale under sommerleiren til Fremskrittspartiets Ungdom i Skottevik utenfor Kristiansand torsdag, raljerte Jensen over det hun omtaler som en rødgrønn forbudslinje.

Dersom partiet kommer til makten ved stortingsvalget neste år, skal en frihetsreform settes ut i livet, bedyrer Jensen. Det første som skal bort er boplikten og forbudet mot å bygge i strandsonen.

– Boplikten fører til forfall og nedlagte bruk mange steder, og strandsoneloven er altfor rigid. Den er ikke tilpasset norsk topografi. Det finnes øykommuner i dette landet der det for eksempel er umulig å reise et sykehjem uten å bryte forbudet mot å bygge i hundremetersbeltet.

Jensen vil også ha en mer liberal praksis når det gjelder motorkjøring i utmark og la kommunene selv få lage regler uten innblanding fra Fylkesmannen.

– Regjeringen regulerer småting som bare er til plunder og heft for vanlige folk, mens de store utfordringene innen helse- og eldreomsorg forblir uløst, sier hun.

AUF-støtte

Fremskrittspartiets leder er ikke alene om å kritisere den rødgrønne regjeringen for forbudsiver. Tidligere i sommer sa AUF-leder Eskil Pedersen til VG at flere av forbudsforslagene - som riktignok er blitt lagt på is - gjør det vanskeligere for de rødgrønne å vinne valget.

– Jeg tror vi kan ta en pause med å foreslå forbud nå, og så kan vi heller snakke om de tingene vi er opptatt av, utdypet han overfor Nettavisen.

Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn fikk også stor oppmerksomhet om et innlegg om samme tema som sto i Dagens Næringsliv i juni og senere gikk som en farsott på ulike sosiale medier. «21 ting vi kan tillate» kalte Rotevatn lista som omfatter alt fra ja til aktiv dødshjelp, poker og butikksalg av vin til legalisering av cannabis, eggdonasjon, surrogati, sexkjøp og søndagsåpne butikker. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Momsfritaket for utenlandsk netthandel skal dobles fra 200 til 400 kroner, ifølge lekkasjer fra statsbudsjettet. Det bekymrer Posten.

Advarer mot økt momsfritak

Posten-direktør Dag Mejdell er ikke begeistret over en dobling av momsfritaket for netthandel fra utlandet.

Skiensmann fast i India

SKIEN: Ole Tveit Stenseth har i to dager sittet i Indias hovedstad New Delhi og ikke visst helt hva han skal gjøre.

...

Syv personer pågrepet etter flere innbudd og knivstikking

PORSGRUNN: Det ble natt til lørdag meldt om innbrudd to steder. Nå har politiet pågrepet syv personer.

Jonis Josef fra Skien opplever suksess som komiker på klubben Josefine i Oslo.

– Ler folk har du en god dag på jobben

SKIEN: Jonis Josef fra Skien startet sin standup-karriere for et drøyt halvår siden. Denne uken opptrådte han på komifestival med Bård Tufte-Johansen og Stian Blipp.