...
En mann prøvde i ettermiddag å svømme over elva. Arkivfoto. Foto: ta

58-åring ville svømme over elva

PORSGRUNN: En mann la av gårde på svømmetur i elva i ettermiddag. Det endte med at hele nødapparatet ble satt i beredskap.

Publisert 20.09.2012 kl 18:17 Oppdatert 21.09.2012 kl 08:12

Tips en venn på e-post:Melding om den uvanlige svømmeturen tikket inn til politiet like over klokka 18.00.

- Det ble meldt at en mann svømte over Porsgrunnselva, ut for Minneparken, og fikk synlig trøbbel med å fullføre. Han svømte først en vei, og la på svøm tilbake igjen da han fikk trøbbel halvveis, forteller operasjonsleder Arne Gunnar Tollehaugen.

Dermed ble nødetatene satt i beredskap. Det ble tilkalt dykkere fra Skien og Bamble Røde Kors, og hovedredningssentralen sendte et redningshelikopter opp i lufta.

- Mannen ble plukket opp av en privatperson med båt ganske raskt, forklarer Tollehaugen.

Mannen skal ha vært ganske nedkjølt da han ble halt opp i båten, men ble ellers rapportert å være i bra form. Han ble tatt med til legevakta for kontroll av ambulanse.

Selv om svømmeturen ble satt i gang på frivillig initiativ, er politiet mindre begeistret for tiltaket.

- Det er både ganske stor strøm i elva, og vannet begynner å bli kaldt. Politiet vil fraråde sterkt at noen utsetter seg for en slik fare, advarer operasjonslederen.

Det var en mann 58 år fra Porsgrunn som la på svøm.

- Vi må få berømme Skien og Bamble Røde Kors for kjapp reaksjon når vi ber om hjelp fra dykkere, avslutter Tollehaugen.

På forsiden nå


Kvinne bitt av hund i ansiktet

TINN: En kvinne ble lørdag ettermiddag blitt i ansiktet av en hund.

...

Her har rottene vært på ferde i bilen

PORSGRUNN: Skadedyrbekjempere melder om tidlig innrykk av mus i boliger, og spår rekordår for husvarme gnagere. – Det er en spesiell sesong i år, sier skadedyrutrydder Ørnulf Helle.

...

Ring mamma, ellers blir mobilen sperret!

SKIEN: Grensen mellom omsorgsfull og overbeskyttende kan noen ganger være vanskelig å se for foreldre. Og for tenåringer.

...

Redd barna skal bli meid ned

SKIEN: Hvis det skal bygges flere boliger på Vadrette, må det gjøres noe med den farlige kryssingen av Skotfossveien, krever politikerne. Åse Gro Bakke (SV) ønsker fartshumper og 30 km/t der skolebarna skal krysse.