...
VURDERER UTLEIE: Etter flere måneder er Øvre Frednes kulturhus fortsatt ikke blitt solgt. Nå vurderer Porsgrunn utvikling AS å leie det ut. Foto: INGE FJELDDALEN

Kulturhus til leie

PORSGRUNN: Kulturhuset Øvre Frednes har ligget til salgs i rundt åtte måneder. Nå vurderer selgeren å leie det ut.

Silje-Carine Kikut Moen E-post
Publisert 23.08.2012 kl 11:15 Oppdatert 23.08.2012 kl 13:33

Tips en venn på e-post:Det er Porsgrunn kommunes eiendomsselskap Porsgrunn utvikling AS som selger det historiske bygget. Det ble overført sammen med fire eiendommmer fra kommunen til selskapet etter et bystyrevedtak, og da til markedsverdi. Salget skulle sørge for kapital til aksjeselskapet, som kommunen igjen får utbytte av.

LES OGSÅ: Vil kvitte seg med eiendom for 244 millioner kroner

Av de fire bygningene er det kun Øvre Frednes som ikke er solgt. Bygget har stått tomt i halvannet år. Nå vurderer selskapet å leie det ut i stedet.

- Vi er i dialog med megler for å se på dette. En mulighet er at en leietaker kan kjøpe bygget etter hvert. Så vi ønsker å komme i kontakt med noen som kunne tenke seg å leie huset. Noe må vi i alle fall få gjort noe før vinteren setter inn, sier daglig leder Kjell Arne Lunde.

INTERESSERTE KJØPERE

Men selv om selskapet er i tenkeboksen på dette, forteller Lunde at det fortsatt pågår prosesser for å få solgt bygget.

- Vi merker at flere er interessert i å kjøpe, men ting tar tid. Vi hadde håpet å få solgt det raskt, men det kan hende prisen er feil, sier Lunde.

Prisantydningen er 5,7 millioner kroner, men Porsgrunn utvikling er åpne for andre tilbud.

- Kjøperne gir det tilbudet de ønsker, og vi er er mottagelig for bud, bekrefter Lunde.

INGEN BUD HITTIL

Men selv om flere har vist interesse for bygget, har det så langt ikke kommet inn noen bud.

- Mange har lurt på å drive næring i bygget, andre vurderer næring kombinert med bolig. Men et stort problem for mange er utgiftene som vil følge til drift og vedlikehold. I tillegg er det kostnader knyttet til å tilpasse stedet til den virksomheten som skal være der. For eksempel trengs det ventilasjon hvis det skal drives undervisning, forteller Lunde.

Bygningen har høy verneverdi, som naturlig nok også setter krav til en kjøper.

- Vi håper å finne noen som setter pris på det unike ved det historiske bygget. Det er nettopp det gamle som er kvaliteten ved huset, sier Kjell Arne Lunde.

På forsiden nå


Dugnadsgjengen som i går var med og laget ny strand ved Solvika i Siljan.foto:

Lager 200 meter lang strand

SILJAN: I går kom det fire lastebillass med sand til Solvika.

Morten Kleiv i Utdanningsforbundet har inntrykk av at streikeviljen er høy blant lærerne i Telemark, og at de er klare hvis det blir nødvendig med en langvarig streik for å få presset fram en bedre avtale med KS.

Tier om lærerstreik

SKIEN: Utdanningsforbundet vil vente med å si hvilke medlemmer som blir tatt ut i streik, til fire dager før opptrappingen. Skoler, videregående, barnehager og SFO-er kan bli rammet ved skolestart, men førsteklassingene starter som normalt.

Kastet termos i ansiktet

SELJORD: Et par fra Sogn lagde uro på Countryfestivalen natt til fredag.

Drukningsulykke utenfor Langangen

PORSGRUNN: En mann i 70-årene omkom etter en drukningulykke utenfor Langangen, torsdag kveld.