...

Mer lokal musikk på programmet

SKIEN: I samarbeid med Mersmak arrangerer Parkbiografen konserter på Dizzie Tunes plass, denne helgen. Etter en tung vår har de forandret litt på den musikalske menyen, denne høsten.

Anne-Lill Aas E-post
Publisert 23.08.2012 kl 08:19 Oppdatert 23.08.2012 kl 08:19

Tips en venn på e-post:På fredag inviterer de til ølforedrag i parken, etterfulgt av konsert med lokale Verdensrommet, som spiller gratiskonsert inne på Parkbiografen. Samtidig spiller ungdommene i Slow Train konsert ute Neste dag spiller Miklos Mojo blues band Blues BBQ på Dizzie Tunesplass, der det også blir servert grillmat fra Landsverk.

- Dette blir en kickstart på høstens program, sier Christian Wergeland, og legger til at arrangementene flyttes inn under tak, dersom det blir regn. I kveld får publikum en forsmak på matfestivalen, da Parkbiografen frister med filmen «Babettes gjestebud» og suppe. Også det i samarbeid med Mersmak. Utover høsten er programmet variert.

LES OGSÅ: Se hvem som kommer

- Vi har hatt en knalltøff vår, og har lært av våre feil, sier Wergeland. Han har fortsatt mye på programmet, men ting kommer ikke så tett som tidligere.

- SOM Å SPILLE LOTTO

- Vi arrangerer ikke to rockekonserter etter hverandre, slik vi gjorde før, sier han og legger til:

- Det er vanskelig å tjene penger på kultur. Folk forventet et tungt program, men å arrangere konserter er som å spille lotto hver gang. Da vi arrangerte konsert med Jonas Alaska, like etter at han hadde vunnet Spellemannprisen, kom det 25 betalende. Like etter spilte han for et fullsatt Rockefeller. Veronica Maggio trakk 200-300 betalende hit, og spilte for fire ganger så mange i Drammen dagen etter, forteller Wergeland. Arrangørene lar seg også overraske den andre veien.

- Da vi skulle arrangere Hawk-fest, tenkte vi at det bare var en liten greie, men det ble en enorm suksess, sier Karin Mustvedt-Plüss, som er kinoansvarlig.

PÅ KINO

Kinonostalgi har vært populært, og i september kan du blant annet se «Sleepless in Seattle», «da jeg traff Jesus med sprettert» og «Some like it hot».

Arrangørene sier de ikke har blitt skremt fra å satse, og har både Johan Olav Nilsen & Gjengen, Karpe Diem, Finn Kalvik, Kråkesølv og Susanne Sundfør på plakaten. Men de har sett at mange lokale band trekker publikum, og de har blitt viet stor plass, denne høsten.

- Vi har ikke råd til å tape penger, og har blitt mye mer fornuftige. Dessuten har vi lært oss å forhandle med managementet, sier Wergeland. Han lar seg ikke knekke av røde tall i boken.

- Hvis alt hadde gått på skinner, hadde det ikke vært noe moro. Man skal ha noen utfordringer. Det er de man lærer av.

Litt av programmet:

1.septemer: Rockebandet Plopp, for barn

7. september: Music for a While. Jazzkabaret med bl.a Tora Augestad og Stian Carstensen (arr: Skiensjazzdraget)

6. oktober: Karpe Diem

11.-13. oktober: 1001 Watt-festivalen 2012

20. oktober: Wondernight med Norwegian Soul Band

27. oktober: Johan Olav Nilsen & gjengen

27. desember: «An Evening With Pink Floyd», startet i 2010, etter oppdrag fra Kulturnatta i Porsgrunn.

På forsiden nå


 Her sikrer politibetjent Ole Christian Carlsen DNA-spor fra en av båt som har hatt ubudne gjester på besøk. Vitner har observert en kjenning av politiet, og det øker sjansene for at den notorisk kriminelle blir tatt. Denne sommeren er båttyvene særdeles aktive. Antall anmeldte brukstyverier av båt er doblet siden samme tid i fjor.

Dobling av antall stjålne båter på ett år

KRAGERØ: Da TA var med på politiets båtpatrulje, fikk politiet melding om tre stjålne båter, samt mye hærverk. – Dette er ekstremt, sier politiførstebetjent Gunder Eidet.

Uansett vær- og vindforhold i Norge: Nordmenn vil til Syden. Foto: Berit Keilen, NTB scanpix/ANB

Vi reiser fra go’været

Nordmenn vil til Syden - uansett vær.

Alvorlig frontkollisjon i Fyresdal

Tips oss: Telefon: 35 58 55 00 E-post: desken@ta.no eller nettvakt@ta.no SMS/MMS Kodeord TATIPS til 2005

FYRESDAL: En mann i 40-årene er alvorlig skadd etter at to personbiler kolliderte på fylkesvei 355 i Fyresdal.

NYTT FORSØK: Jens P. Heyerdahl d.a.y.  gjør et nytt forsøk på å få solgt den 5500 mål store skogseiendommen Leivann i Kragerø. Også den nye kjøperen, studenten Helene Pahle Devor fra Oslo, ønsker at et aksjeselskap skal stå som eier av eiendommen. Både kommunen og Fylkesmannen har tidligere vært negative til en slik eierform. Eiendommen er i dag kun bebygd med en liten jakthytte.

Student (25) kjøper Heyerdahls skog

KRAGERØ: Studenten Helene Pahle Devor fra Oslo vil kjøpe den store skogseiendommen Leivann, fra finanskjendisen Jens P. Heyerdahl d.a.y. (den aller yngste). Dette er andre gang Heyerdahl forsøker å få kommunens velsignelse til salg.