IKKE IGJEN: Konklusjonen av evalueringen politiet nå har sendt til arrangør Deniz Yabar i Deniz production, er at politiet ikke vil gi tillatelse til liknende arrangement på samme sted neste år.
IKKE IGJEN: Konklusjonen av evalueringen politiet nå har sendt til arrangør Deniz Yabar i Deniz production, er at politiet ikke vil gi tillatelse til liknende arrangement på samme sted neste år.

Fødende fikk ørepropper

Bråket var så øredøvende at de fødene på Sykehuset Telemark fikk utdelt ørepropper under russearrangementet Telemarkstreffet 2012.

Tom Erik Holland
Tom Erik Holland Profil E-post
Publisert 10.08.2012 kl 13:46 Oppdatert 10.08.2012 kl 16:05

Tips en venn på e-post:Dette kommer frem av politiets evaluering av russefesten på uteområdet til Skien Fritidspark 25. april i år.

Konklusjonen av evalueringen politiet nå har sendt til arrangør Deniz Yabar i Deniz production, er at politiet ikke vil gi tillatelse til liknende arrangement på samme sted neste år.

ØREPROPPER HJALP IKKE

Politiet fikk så mange henvendelser om bråket etter klokken 23 den aktuelle dagen, at operasjonssentralen ikke klarte å besvare alle henvendelsene.

Ifølge operasjonsleder Vidar Aaltvedt gikk dette utover politiets beredskap.

På Sykehuset Telemark som ligger noen hundre meter fra stedet hvor russefesten ble arrangert, måtte pleierne dele ut ørepropper til de fødende.

- Til tross for dette tiltaket hadde musikken vært så sjenerende at pasientene ikke fikk sove før etter at musikken hadde stilnet ved ett-tiden, skriver politioverbetjent Dag Rune Omland, som har utarbeidet rapporten.

NED OG OPP

Flere store russebusser med egne musikkanlegg deltok på festen.

En politimann som var til stede, har opplyst at ett av hovedproblemene var at når musikken ble dempet ved en av bussene, ble det skrudd opp ved en annen.

Ifølge politiet hadde arrangøren lagt til rette for at man skulle spille høy musikk.

POLITIMANN RINGTE HJEMMEFRA

Musikken fra russefesten var hørbar over store deler av Skien denne kvelden. En politimann som hadde vært saksbehandler for festen i forkant, ringte arrangøren ved 22.30-tiden fordi støyen var i overkant sjenerende i bydelen Falkum som ligger noen kilometer unna.

Det har ikke lykkes TA å få en kommentar fra arrangør Deniz Yabar.

På forsiden nå


...

Utgiftene til sosialhjelp går rett til værs

SKIEN: Utgiftene til sosialhjelp har gått rett til værs det siste året, og i år ligger det an til et underskudd på 5,4 millioner. Nav er spesielt bekymret for ungdom og innvandrere som ikke kommer seg ut i jobb.

...

Dette skjer med Lekeland-tomta

SKIEN: Lekelandstomta på Falkum har stått ubrukt siden stengingen i 2009. I dag ble det vedtatt å bygge 200-250 nye boliger på tomta.

...

Skylder staten 830 millioner

Eiere av 331.000 kjøretøy har enten ikke betalt årsavgiften eller den er betalt for sent. Til sammen skylder de staten 830 millioner kroner.

Godt voksne menn knuste vindusrute på skole

SKIEN: To menn i 40-årene skal bli avhørt onsdag etter at de angivelig forsøkte å gjøre innbrudd på Skien videregående skole i natt.