FRUSTRERT: Simen Miliam Berglund (20) har sett seg lei på telefonterroren som har vart i over to år.
FRUSTRERT: Simen Miliam Berglund (20) har sett seg lei på telefonterroren som har vart i over to år. Foto: CAROLINE ØRVIK

Oppringt dag og natt i to år

SKIEN: Etter å ha blitt oppringt til alle døgnets tider i over to år har Simen Miliam Berglund (20) sett seg lei av telefonterroren. Tirsdag kontaktet han politiet.

Publisert 07.08.2012 kl 06:34 Oppdatert 07.08.2012 kl 20:55

Tips en venn på e-post:- Det er en kvinne fra Lyngdal som har ringt meg i over to år. Hun forstår ikke at hun har feil nummer, og gir seg ikke. Jeg har prøvd å be henne slutte uttallige ganger, sier Berglund.

12 GANGER PÅ EN DAG

Etter at ringingen startet i 2010 er det gradvis blitt verre.

- Hun startet å ringe meg sommeren 2010, men det har gått veldig i perioder. Først var det jo nesten litt gøy at hun stadig ringte meg, sier Berglund.

Etter hvert utviklet det seg til at kvinnen kunne ringe så mye som opptil 12 ganger om dagen.

- Nå er jeg lei. Ringingen har gått i perioder. Noen ganger ringer hun flere ganger om dagen, en gang ringte hun hele 12 ganger. Men så kan det også gå en uke mellom samtalene, sier Berglund.

FEIL NUMMER

Kvinnen skal ha fått tak i Berglunds telefonnummer ved en feil, men hun forstår ikke Berglunds frustrasjon.

- Jeg forteller henne hver gang hun ringer at hun har feil nummer, men hun påstår at hun har riktig. Når jeg truet med å anmelde henne fordi hun ringte så ofte sa hun at jeg var innbilsk, sier Berglund.

Etter å ha snakket med politiet er Berglund optimistisk selv om det ikke var stort de kunne gjøre.

- Jeg fikk beskjed om at det ikke nytter å anmelde, så politiet ringte til kvinnens barn for å be dem ordne opp. Jeg håper virkelig det slutter, for dette er utrolig irriterende, sier Berglund.

SENDTE BREV

For å prøve å få bukt med problemet sendte Berglund et brev til kvinnen.

- Jeg sendte et brev til henne der jeg skrev at hun har ringt meg veldig lenge og at det er irriterende å få samtaler døgnet rundt. Men det hjalp ikke.

Å få sperret telefonnummeret er i følge Berglund ikke mulig.

- Jeg kontaktet telefonoperatøren, men sperrer de nummeret hennes sperrer de det for hele nettet. Politiet foreslo at jeg skal bytte telefonnummer, men det har jeg ikke lyst til. Jeg betalte 2500 kroner for å få et enkelt telefonnummer, sier Berglund.

GRUSOMT IRRITERENDE

Berglund tror at kvinnen har skrevet ned nummeret hans ved en feil, men hun har også tiltalt han ved navn.

- For ikke så lenge siden la hun igjen en beskjed på telefonsvareren min der hun blant annet sa navnet mitt, det synes jeg er rart, sier Berglund.

- Hun har ringt meg på jobb, på skolen og når jeg sover om natten. Selvfølgelig er det irriterende å få telefonsamtaler midt på natten når man skal på jobb 05.30, sier Berglund.

OPPGITT

Kvinnen sier ikke stort når hun ringer, og har flere ganger sagt at hun skal slutte å ringe.

- Hun spør etter et navn jeg ikke kjenner til, så snakker hun gjerne til jeg legger på. Hvis jeg blir irritert og klager på ringingen hender det også at hun legger på selv. Hun har sagt til meg at hun skal slutte å ringe uten at det har skjedd, sier Berglund.

Hvis ikke ringingen stopper ser Berglund seg nødt til å bytte nummer eller mobiltelefon.

- Hvis ikke det stopper nå må jeg bytte nummer eller mobil. På iPhonen jeg har kan en ikke legge inn sperre for enkeltnumre, så hvis det ikke slutter må jeg vel kjøpe en annen telefon, sier Berglund oppgitt.

På forsiden nå


...

Candice fra Tinn skal gi «Alt for Norge»

28 år gamle Candice Peters er årets telemarking i realityserien «Alt for Norge».

...

Nå er vår felles sparebøsse på 5460 milliarder kroner

Oljefondet økte med 192 milliarder i andre kvartal, fra april til juni i år.

KLARE: Bisrat Yohannes fra Eritrea og Fidaa Dam fra Palestina er klare til å gå på skolen for å bli helsefagarbeidere. De skal være på skolen fra ni til tre hver dag det neste året, med innlagte praksisperioder. De får ekstra oppfølging for bedre å kunne skrive, lese og snakke norsk. Målet deres er en fast jobb som gjør at de kan forsørge seg selv.

Gyllen billett inn i arbeidslivet

SKIEN: Bisrat Yohannes og Fidaa Dam er blant ti utvalgte innvandrere som har fått en unik mulighet. De neste årene blir de fotfulgt frem til de har fagbrev som helsefagarbeider, som gir dem større jobbsjanse i et stadig tøffere arbeidsmarked.

Her skal Benjamin (13) kaste en ødelagt frisbee

SKIEN: 13 år gamle Benjamin valgte en spektakulær variant da han skulle kaste en ødelagt frisbee.