...
Foto: Nina Olsen Thoner

Dødsbil kan ha vært trimmet

BAMBLE: Politiet har grunn til å tro at BMW'n som krasjet ved Åbykrysset natt til søndag var trimmet og ombygd for maksimal ytelse. Fører var trolig ruspåvirket og kameraten døde momentant i sammenstøtet med en murvegg.

Rolf Formo E-post
Publisert 02.08.2012 kl 09:02 Oppdatert 02.08.2012 kl 12:21

Tips en venn på e-post:Politiførstebetjent Sverre Walle ved Bamble lensmannskontor etterforsker dødsulykken som også har rystet motorsportmiljøet i Grenland som både den 18 år gamle sjåføren og den omkomne 17-åringen var en del av.

ER SIKTET

Fører og eier av bilen, en 18-åring fra Skien, er siktet etter Vegtrafikkloven etter dødsulykken, noe som skjer automatisk ved slike ulykker.

Det er ikke tatt ut noen formell siktelse. Det vil ikke bli gjort før resultatet av blodprøven foreligger og øvrige undersøkelser er ferdig. Da kan det bli tatt ut siktelse og eventuell tiltale etter straffeloven. Tiltalen kan da lyde på uaktsomt drap.

PROMILLEKJØRING?

- Er det grunn til mistanke om at fører var påvirket av alkohol?

- Vitneavhør vi har innhentet tyder på at fører var alkoholpåvirket. Vi venter nå på resultatet av blodprøven, sier Walle.

- Hvordan er tilstanden til føreren nå?

- Den siste opplysninger er at det går forholdsvis bra med fører. Vi har også fått en foreløpig obduksjonsrapport som viser 17-åringen omkom umiddelbart grunnet store hodeskader ved sammenstøtet.

BILTILSYNET

Vraket av den sorte BMW 3-serien er nå til teknisk undersøkelse hos biltilsynet. Denne modellen er et populært ombyggingsobjekt for betydelig økt motorkraft og senking av chassis.

- Har dere noen formening om hvor høy hastighet bilen hadde ved sammenstøtet?

- Det er vanskelig å fastslå, men det tyder på høy fart da bilen trakk murveggen. Det er imidlertid ingen spor i asfalten før bilen havnet ut på gresset og i murveggen.

- Var dette en trimmet bil som det er populært å kjøre med i rånemiljøet?

- Det er ting som tyder på at bilen var blitt endret både i motor og andre tekniske forandringer. Derfor har Biltilsynet nå bilen til undersøkelse, og vi avventer rapport derfra.

ETTERLYSER MOPEDIST

Sverre Walle forteller at det er kommet inn opplysninger til politiet om at det like etter krasjet, ca klokka 0030, ble observert en stylet chopperlignende moped som sto i Åbykrysset ved påkjøringa til E18.

- Fører er observert stående stille ved krysset like etter ulykka. Fører hadde hjelm på.

- Denne føreren har ikke meldt seg. Vi ber vedkommende melde seg for politiet da vedkommende kan ha viktig informasjon om ulykken. For oss er det viktig at alle som kan ha sett bilen før ulykken melder seg slik at vi kan danne oss et bilde av det som skjedde, sier Sverre Walle.

På forsiden nå


...

Wyclef Jean utelukker ikke Fugees-comeback

Superstjernen Wyclef Jean spilte fredag foran 1200 mennesker på Smieøya i Skien. Selv er han fan av norske artister og utelukker ikke et The Fugees Comeback.

...

Wikstrøm gir ut bok

Reiselivskongen Ragnar Wikstrøm feirer sin 62 års dag med snart å utgi boken om sitt liv. Det blir en annerledes reise for leserne.

...

Dette synet kan du venne deg til

KRAGERØ: Det befinner seg minst 170 sel langs Telemarkskysten, viser en telling Havforskningsinstituttet gjennomførte denne uken. Det høye antallet øker sannsynligheten for at det åpnes for seljakt også i Telemark.

...

Politiet advarer mot farlig varmtvannsbereder

VINJE: Torsdag ettermiddag begynte det å brenne i et hus i Rauland i Vinje. Brannen startet i en varmtvannstank. Nå går politiet ut og advarer.