...
Foto: CAROLYN SELLIKEN

Vannmengder sperrer vei

SKIEN: Et voldsomt regnvær har omgjort deler av Luksefjellveien til en elv.

Carolyn Selliken E-post
Publisert 13.07.2012 kl 17:42 Oppdatert 14.07.2012 kl 10:30

Tips en venn på e-post:


...
STOPPET: Flere måtte snu da de ble stoppet av den voldsomme vannmengden som fosset tvers over Luksefjellveien. Foto: Tom Øyvind Hogstad
...
Foto: Tom Øyvind Hogstad
...
Foto: Tom Øyvind Hogstad

- Det var veldig voldsomt. En skikkelig foss på kanskje en halv meter som går helt opp til rekkverket, sier Tom Øyvind Hogstad til TA.no fredag ettermiddag.

Hogstad tok bildene rett før man kommer til Modammen på Luksefjellveien i Skien.

Også i fjor sommer ble veier sperret grunnet mye nedbør. Les også: Evakuert etter flom

MÅTTE SNU

Det var da Hogstad skulle ta en tur mot Luksefjell ved 16-tiden fredag at han ble stoppet av en det voldsomme vannet i veibanen. På andre siden av elven som gikk tvers over veien stod to motorsyklister på vei mot Skien. Heller ikke de hadde sjans til å ta seg fram.

- Motorsyklistene stod veldig fast, det var ikke mulig å bevege seg videre oppover heller, sier Hogstad som i tillegg til flere bilister ikke kom seg videre oppover Luksefjellveien og måtte snu.

- JORDRAS

Politiet i Telemark har mottatt flere telefoner om Luksefjellveien i løpet av ettermiddagen.

- Vi har mottatt melding om at det er gått et mindre jordras, men vi dro ikke til stedet, sier operasjonsleder Gunnar O. Hanssen i Telemark politidistrikt til TA, og forteller at politiet henviste saken videre til vegtrafikksentralen.

ÅPEN VEI

Ifølge Hogstad skal det i tillegg til den voldsomme elven også være mye stein og røtter som ligger i veibanen. Men ifølge vaktoperatør i Statens vegvesen er veien nå ferdig ryddet og skal være åpen for trafikk.

- Ettersom jeg forstod er arbeidet ferdig der oppe og det skal være klar bane, sier Arne Kleiv i Statens vegvesen til TA.

Da TA.no tok turen opp til stedet sent fredag kveld var ødeleggelsene store, og det var ikke mulig å komme seg fram på stedet, som følge av vannmassene. Det jobbes på stedet med gravemaskin for å rydde opp i de store ødeleggelsene.

På forsiden nå


Dugnadsgjengen som i går var med og laget ny strand ved Solvika i Siljan.foto:

Lager 200 meter lang strand

SILJAN: I går kom det fire lastebillass med sand til Solvika.

Morten Kleiv i Utdanningsforbundet har inntrykk av at streikeviljen er høy blant lærerne i Telemark, og at de er klare hvis det blir nødvendig med en langvarig streik for å få presset fram en bedre avtale med KS.

Tier om lærerstreik

SKIEN: Utdanningsforbundet vil vente med å si hvilke medlemmer som blir tatt ut i streik, til fire dager før opptrappingen. Skoler, videregående, barnehager og SFO-er kan bli rammet ved skolestart, men førsteklassingene starter som normalt.

Kastet termos i ansiktet

SELJORD: Et par fra Sogn lagde uro på Countryfestivalen natt til fredag.

Drukningsulykke utenfor Langangen

PORSGRUNN: En mann i 70-årene omkom etter en drukningulykke utenfor Langangen, torsdag kveld.