BJØRKØYA 20120702. T.v. Kine Isabell Grava (18), Tea Våle Trovi (13) og Ida Kristine Brenna (15) under AUF Telemark sin sommerleir på Bjørkøya. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BJØRKØYA 20120702. T.v. Kine Isabell Grava (18), Tea Våle Trovi (13) og Ida Kristine Brenna (15) under AUF Telemark sin sommerleir på Bjørkøya. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

AUF-leir åpnet på Bjørkøya

AUF-ere fra hele landet strømmet mandag til Bjørkøya i Eidangerfjorden for å delta på årets første AUF-leir.

Publisert 02.07.2012 kl 13:09 Oppdatert 03.07.2012 kl 11:22

Tips en venn på e-post:


SIKKERHET: - Vi gjør dette for vår egen sikkerhet, vi vil vite at de som kommer på besøk er den de utgir seg for å være, sier fylkesleder i AUF Elisabeth Wickstrøm Åkredalen (innfelt) til TA.
SIKKERHET: - Vi gjør dette for vår egen sikkerhet, vi vil vite at de som kommer på besøk er den de utgir seg for å være, sier fylkesleder i AUF Elisabeth Wickstrøm Åkredalen (innfelt) til TA. Foto: inge fjelddalen

Med en politibåt patruljerende langs vannkanten og ordensvakter på plass, arrangeres det denne uken leir i regi av Telemark AUF på Bjørkøya i Eidangerfjorden.

- Det har vært mye jobb i forkant. Vi har vært på befaring i området med politiet, og vi er veldig opptatt av sikkerheten, sier leder i Telemark AUF, Elisabeth Åkredalen.

LES OGSÅ: AUF hever sikkerheten

Med 65 påmeldte AUF-ere håper hun det blir en fin festival for alle deltakerne.

- I tillegg tror vi det kommer enda flere enkelte dager, sier hun.

- Ulikt Utøya

Åkredalen forteller at har forsøkt å gjøre årets program litt ulikt Utøya-programmet.

- Vi prøver å gjøre det litt annerledes av hensyn til dem som var på Utøya, men litt likt blir det jo. De sover i telt og vi skal ha politiske innslag, sier hun.

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) innleder det hele, og den første dagen står også AUFs leder Eskil Pedersen på programmet. Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) kommer til Bjørkøya tirsdag for å tale for AUF-erne.

- Dette er den første AUF-leiren etter 22. juli, så det er klart at det er spesielt, men vi tenker ikke så mye på det, sier Åkredalen.

Mandag var det strålende sol, men noen mørke skyer i horisonten, over Bjørkøya.

- Jeg tror dette blir en flott leir. Litt regn skader ingen, sier hun.

På leir for første gang

De tre AUF-erne Thea Våle Trovi (13), Ida Kristine Brenna (15) og Kine Isabell Grava (18) meldte seg alle inn i AUF etter 22. juli i fjor. Mandag satte de opp telt på en AUF-leir for første gang.

- Jeg meldte meg inn fordi jeg ville engasjere meg og lære mer om politikk. Hendelsene 22. juli ga meg en vekker, sier Brenna til NTB.

Leiren på Bjørkøya er den første AUF-leiren de tre er med på, og de gleder seg. De mørke skyene på himmelen skremmer dem ikke.

- Jeg meldte meg inn i AUF for å få nye venner og for å være med å endre ting i samfunnet. Å være på leir er inspirerende, og jeg gleder meg til vi kommer i gang, sier Grava.

Hendelsene 22. juli er ikke noe de vil tenke for mye på under årets leir.

- Nå skal vi kose oss. Vi kan ikke gå og tenke på dette hele tiden, da blir vi helt paranoide, så det går ikke, sier Brenna.

På forsiden nå


Seilbåt seiler sin egen sjø - ingen ombord

KRAGERØ: En seilbåt er i drift vest for Kragerø, ved Kirkeholmen.

Tommy Svindal Larsen mener man må stikke fingeren i jorda her til lands. Den tidligere Odd-strategen synes skrytet av norske talenter tar helt av.

«Guds gave til fotballen» om nivået på norske talenter: - stopp skrytet

SKIEN: Tommy Svindal Larsen (41) ble selv sett på som et megatalent som ung spiller. Nå mener han at opphaussingen av norske fotballtalenter går helt av skaftet.

Omtrent som en vanlig lørdag i Bergen, paraplyer og regntøy i de fleste farger, været skremte ingen fra å ta turen til matfestivalen i Skien.

Været skremte ingen

SKIEN: Holte gård fra Drangedal ble på Mersmakfestivalen gitt ”Lokalmatprisen” for 2014. Selv om det var grått og tidvis vått var det godt med folk i Skiens gater også under matfestivalen på lørdag.